Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 371
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Съжалявам, че чрез тези бюра не може да се кандидатства навсякъде. Наистина спестяват излишното разкарване на хората, които ценят времето си.
Абе, както са я подкарали нашите университети... Някои вече започнаха да си провеждат изпитите в самите училища още през учебната година, само и само да прилъжат някого да се запише при тях. Ако продължават да се отнасят така високомерно към кандидатите си, и тези с навирените носове скоро ще тръгнат по къщите да се молят за студенти.
Като гледам колко деца се насочват към чужбина, няма да е много далече този ден. Че то е по-бързо и по-лесно да влезеш в чужд университет, отколкото в наш.
На нашите само сайтовете им виж и не питай за повече...

# 436
Mного ви моля за помощ - от всичкото четене съвсем се оплетох. Какво точно ми трябва, за да се запиша за изпит АЕ в УНСС? Доволна съм от предварителния, няма да ходя на редовен.

# 437
Като гледам колко деца се насочват към чужбина, няма да е много далече този ден. Че то е по-бързо и по-лесно да влезеш в чужд университет, отколкото в наш.
Така е.
В софийския МУ се кандидатства само при закупен техен справочник,тъй като средният лист се откъсва и попълва.Справочникът-забележи-се продава само в Центъра по хигиена,София.Други градове в тази държава няма.Едно дете помоли да преснима прословутия лист от нашия,защото в момента им е много трудно.За всеки случай питам по тел.може ли,само дето не ме набиха за "безочието".Търгаши.
Уж нямаме лекари,а приемат по 60 момчета/момичета.Идеята е да насочат повече към частния прием,който е над 7 000 лв.год. без общежития и пр.екстри.В Германия,доколкото четох,е или безплатно или до 500 евро за семестър.Че аз луда ли съм да не си направя сметката?И да си дойдем на въпроса за качеството на обучението и перспективите тук и там...Приемът е с хиляди,цедката е после,което е хубаво:пробвал си,не е за тебе,друг е пътя ти-потърси го навреме.
Ще кандидатстваме тук,живот и здраве,за първи и последен път.Щом като фотографската памет и способността да зубриш може да те направи доктор,много здраве на нашите МУ.

# 438
  • София
Mного ви моля за помощ - от всичкото четене съвсем се оплетох. Какво точно ми трябва, за да се запиша за изпит АЕ в УНСС? Доволна съм от предварителния, няма да ходя на редовен.

Купуваш си плика с комплекта документи, който се продава пред/в УНСС. Попълваш го след получаване на дипломата, плащаш 50 лв по банков път за изпита по АЕ, подаваш документите от 18 юни до 4 юли. Документите за изпита и класирането се подават едновременно.

# 439
някъде бях срещала предишни години статистика за резултатите от матурите. можеше да се избира по предмет, по градове и т.н. Да ме подсетите на кой сайт беше това и дали има за тази година?

# 440
A за да се покаже оригинала от дипломата, пак трябва лично да се ходи. Какъв е смисъла тогава да се подава on-line за класиране в СУ и плащане чрез ebg. Наистина нищо не се разбира от сайтовете. Най-ясен е сайта на ИУ - Варна, там дори признават сертификатите от Кеймбридж, IELTs  и др.
За УНСС, ако не се ходи на английски е безплатно класирането, доколкото разбрах. И там им притрябвал оригинал от дипломата за подаване само на състезателната карта. Форумите на ВУЗовете ни са пълни с въпроси. Едно време без Интернет и компютри, как по-лесно ставаше кандидатстването, не мога да разбера защо е така сложно сега.
Голямо разкарване наистина. Дори нямат публикуван учебен план и какви предмети се учат.

# 441

Купуваш си плика с комплекта документи, който се продава пред/в УНСС. Попълваш го след получаване на дипломата, плащаш 50 лв по банков път за изпита по АЕ, подаваш документите от 18 юни до 4 юли. Документите за изпита и класирането се подават едновременно.
  bouquet Mного благодаря!

# 442
Дори нямат публикуван учебен план и какви предмети се учат.
Ти пък...важното е да им се плаща,не да се учи.
Плачат си не за форуми,а за съд отвсякъде.
Във Варна,под класацията на желаните специалности,следва класацията на платените желания-да се ориентират кой има пари за харчене,та да не сбъркат да го вземат държавна поръчка(пак не без пари).Обаче не пишат колко струва-дълбоко пазена тайна е,засекретена някъде из дълбините на сайта им,и то със стара дата.
И защо едни и същи изпити в държавен ВУЗ в София са 90 лв.,Варна-70.Таксито за проверяващите ли в София излиза по-скъпо от Варна?И на базата на какъв БГ надник се определят тези цени на калпак?
Когато дължим данъци на държавата,ни разглеждат под лупа за стотинка,разпитват(ДДС),умуват.А когато трябва да защитят интересите на данъкоплатците,де ги Дянковците?
Май най-грижливо пазената врата е тази,зад която няма нищо.Накрая обаче ще стане,че пред нея никой не чака.Да си обучават избирателите от ромски произход.

# 443
Ако се гледа от нормалната житейска логика, изпитите би трябвало да са без пари. В крайна сметка уни-тата си подбират по този начин студентите и е в техен интерес да отсеят най-добрите, знаещите, с най-голям потенциал и интерес към специалността и т.н. Те са решили да имат изпити, съответно защо друг да им ги плаща? Би трябвало да си поемат разходите сами. Е, това са илюзорни разсъждания, разбира се. Никой няма да изключи сам тази машина за пари, а няма и кой да ги принуди. Затова и матурите скоро няма да станат всепризнат вход за ВУЗ.
 Аналогично никой няма да спре частните уроци и министерството винаги ще оставя отворени вратички за този бизнес.

# 444
В много от сайтовете на университетите няма и изнесена таксата за семестъра, а в същото време при записване трябва да я платиш.
В заявленията за кандидатстване има посочено с коя оценка искаш да участваш в класирането, а нали се взимаше по-високата от всички. Е как да знаеш колко ще изкараш на редовния изпит, за да посочиш с коя оценка ще участваш  newsm78 За тези, които няма да държат редовен изпит е ясно, но за другите?

# 445
  • София
В СУ още не са изнесли бройките за приема!  #Cussing out  Какво толкова ги умуват?

# 446
някъде бях срещала предишни години статистика за резултатите от матурите. можеше да се избира по предмет, по градове и т.н. Да ме подсетите на кой сайт беше това и дали има за тази година?

Здравейте, момичета!
Детето ми не е набор 93, но ви следя, за да съм осведомена за посоките и тенденциите, когато дойде и моят ред да имам зрелостник.

irenapleven, моля - http://rezultati.zamaturite.bg/uspeh123/

Пожелавам успех на кандидатстудентите!

# 447
  • Варна
irenapleven, вчера пуснах една статия на в. Сега със обща статистика за матурите http://www.segabg.com/article.php?id=605023 Незнам нещо официално от министерството има ли .

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 11:29 от Сребърна паричка

# 448
valianiki , благодаря ти. Точно това търсех.
Сребърна паричка, видях, но ме интересуваше конкретно за училищата в Плевен.

# 449
Кажете моля ви се какво да изберем ТУ-компютърни системи и технологии или СУ-софтуерно инжинерство?
Кои са плюсовете и минусите?
Много противоречиви мнения има,вие какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт