Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 316
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Честито на всички приети деца   bouquet
Успех на чакащите  Hug
Аз имам приета студентка в Търновския университет-начална педагогика с английски.Това и беше мечтата и съкровеното желание.И е безкрайно щастлива.А аз не знам по земята ли вървя покрай нея Laughing
На мен също са ми превели детски-да не ни накарат да ги връщаме  newsm78

# 571
  • София
Спокойно! През юни все още са ученици. Нали дипломите ги получиха тогава?  Wink  Или говорите за пари за юли?  newsm78

Деси, ще стискаме палци! Ще се справи!  Hug

# 572
На мен ми е по-притеснено , отколкото на нея  Rolling Eyes

Детските са за м.юни, вярно че тогава им даваха дипламите.
По тази логика трябва да имат здравно осигуряване и за юни.
Нали трябва да се пуска декларация в НАПА че са безработни Crossing Arms

# 573
За юни им са платени здравните осигуровки от гимназиите. Така ми казаха в НАП-а. Ако не работят, докато станат студенти трябва да плащаме за 2 месеца /юли и авг./, някои и за 3 месеца - и за септември. Декларация номер 7 подадохме,  но не разбрах срокът до 10 или 30 август е. Още не сме платили 16,80 за юли.

# 574
Привет,момичета,отдавна не съм ви виждала покрай кандидат-студентстването и местенето като катун от град на град.Никак не забравих в коя държава живеем  Mr. Green
Засега сме с две отлични оценки на биологиите в МУ,чакаме химиите.
Не можеш ме върза да ходя по НАП и да им тикам парите си зорлен.Накрая,като(дано)ги запишем студенти,ще дръпна чертата и ще платя наведнъж.Няма да е за повече от 3 месеца.

# 575
  • София
Проблемът не е в плащането, а в подаването на декларация No7 за самоосигуряващи се, която трябва да се подаде в срок от един месец от възникването на основание за самоосигуряване, ако закъснееш - глоба от 500лв. нагоре. Подава се лично или с пълномощно на гърба на бланката на декларацията.

# 576
Честито на всички приети деца   bouquet
Успех на чакащите  Hug
Аз имам приета студентка в Търновския университет-начална педагогика с английски.Това и беше мечтата и съкровеното желание.И е безкрайно щастлива.А аз не знам по земята ли вървя покрай нея Laughing
На мен също са ми превели детски-да не ни накарат да ги връщаме  newsm78

Честито!  bouquet И моята ученичка, която е кандидат-студентка е същата специалонаст, но в ПУ.Можеше във всяка друга, но избра НУП Grinning Ами...да са живи и здрави бъдещите колежки и попътен вятър! Grinning

# 577
  • Бургас
unadaptable,радвам се за твоята ученичка.Знам,че там имаше известни колебания,но детето е взело правилно решение.Явно и идва от сърцето.

Честито на приетите!  bouquet

# 578
В Плевенския МУ днес излязоха оценките по химия, а първото класиране е на 20 юли. 89 двойки. От родители на кандидат-медици знам, че било голям ужас по изпитите - в няколко последователни дни за различните градове. Кошмар някакъв, не знам децата как са издържали.

# 579
  • Бургас
Така е,Ирена.Направо се сринаха децата.Аз стискам палци за две съученички на сина ми.Умни и добри деца.Дано успеят!

# 580
В Плевенския МУ днес излязоха оценките по химия, а първото класиране е на 20 юли. 89 двойки. От родители на кандидат-медици знам, че било голям ужас по изпитите - в няколко последователни дни за различните градове. Кошмар някакъв, не знам децата как са издържали.
Биологии МУ:Пловдив-02.07,София-03.07,Ст.Загора-04.07,Плевен-05.07,Варна-06.07.
След няколко дена циркът се повтаря по същата схема с химиите.
Пита се защо не се кандидатства на най-близкото място за кандидата,а оценките да важат за всички МУ.И при положение,че изпитите са плащат 90 лв.Сф,70 лв.Варна и т.н. и децата са по залите около 5-6 часа в жегите,толкова ли не им се полагаше един климатик.
Каквото българинът сам си направи,никой не може да му го причини.Колко излишни нерви,пари и време излетяха от семейните бюджети ненужно и излишно!И после ще искаш докторът да е можещ и етичен-а той какво е видял,че да е такъв!
Ей,я стискайте палци и за моето пате,аз как стискам за вашите  Laughing

# 581
Палците са стиснати вече два месеца  Laughing
Ще си намерят местата децата.
Според мен всяка специалност е добра стига да идва от сърце и душа.
Дъщеря ми беше приета и в техническия в Габрово.Според мен специалностите там бяха по-добри,но...според мен-цял живот с машини и техника се занимавам  Joy.За нея това е  Shocked.На нея и дай да обучава,назидава,разяснява  Laughing-много силни са лидерските и модераторските и качества,има дар слово,убедителна е,слънчева и позитивна....И може би това ще е нейното място...
Според мен няма лоши и добри професии.Има хора,които не са на мястото си и криворазбрано скала на ценности.
Убедена съм,че човек може да бъде щастлив и отглеждайки домати  Laughing
Тъжното е,че в обкръжението ми голяма част от вече завършилите не си намират работа по специалността-или висят в къщи,или заминават да берат ягоди навън,или се примиряват и започват каквото намерят.Познавам три момичета завършили икономика,които в момента подреждат стоки в магазина на голяма верига.И сякаш са щастливи,че са успели поне това да намерят  Cry

# 582
Лила, твоето "пате" медицина ли кандидатства? Моето - също. Ако е така, дано да са колеги наесен. Praynig  Hug

# 583
Пролетна фея,излязоха резултатите по химия МУ-София.
Нашите са много добри,стискам палци и на вас!

# 584
Да, Лила, видяхме ги. И нашите са добри. Simple Smile Досега смятах "къде сме ние" и мисля, че ще го приемат още на първото класиране  Praynig
Стискам ви палци. Ти момче или момиче имаш?

Общи условия

Активация на акаунт