Отговори
# 90
  • София
24, мой пропуск!
Форумът на НОИ е доста полезен, разгледайте, ако имате време
http://noibg.com/

# 91
Здравейте! Моите резултати са готови. Някой минал по този пър може ли да си каже мнението? Не са ми ясни подчертаните неща долу, както и каква е разликата между  Биохимичен риск и Моят риск.... newsm78
    ***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****   1)  

ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e  1 от 25000 бременни  

ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e  1 от 100000 бременни  

ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e  1 от 100000 бременни  

ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e  1 от 100000 бременни  

ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e  1 от 100000 бременни  

*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *  

Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e  1 от 22000 бременни  

Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е 1 от 1200 бременни  

Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е 1 от 11000 бременни  

Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е 1 от 33000 бременни  

Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6100 бременни  

Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е  1 от 100000 бременни  

***** Биохимични и УЗ показатели *****  

PAPP-A(плацентарен протеин) MoM 0.79  част от медианата (Mo)  

Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM 0.28  част от медианата (Mo)  

NT (нухална транслусенция) =<3  1.2  mm  

NT(нухална транслусенция) MoM  0.77  част от медианата (Mo)

# 92
дами, ако болничния е кратък той няма да се отрази чувствително при майчинството, но ако е продължителен /4-5 мес/ и при условие, че базата върху която се изчислява е 18 мес през които е много възможно да сте имали по-нисък или пък въобще да сте нямали доход, то това чувствително ще намали дохода от който се определя обезщетението и съответно в последствие майчинството...  Rolling Eyes не го обясних добре, но за съжаление не зная как да го напиша по-разбираемо  Blush

# 93
  • София
Zlatence - и аз не ги разбирам, но по цифрите за рисковете, смятам че са супер твоите резултати! И никъде не пише, че се препоръчва и късното БХС да пускаш! Браво! Нека на всички от тук нататък да са ни такива резултатите!

# 94
Здравейте от мен, ето ме след кратко отсъствие - надявам се да не сте ме забравили. Аз днес съм доктор - този път съм решила д аси запиша въпросите, а не после да се окаже, че нищо не ми е казал, нито аз съм попитала. Simple Smile Добре дошли на всички новички и успех Simple Smile

# 95
Zlatence, резултатите ти звучат повече от чудесни Peace

# 96
Zlatence , от моя скромен опит, мога да ти кажа, че са повече от чудесни, и според мен няма да има нужда от втори БХС.

# 97
Здравейте момичета Hug

След тази тежка и кошмарна нощ денят ми започна много добре. Бях на ранен скрининг във Фемина. Видях бебчо...леле колко е пораснал Grinning. По последна менструация съм в 12 седмица и 0 дни (нещо не ми е правилна линийката), а по развитие на бебчето 12 седмица и 2 дни. Големи сме 6 см, забравих колко тежим, имаме си ръчички крачета, пръстчета,носленце, нормална сърдечна дейност и кръвообращение...абе всичко. Мъжът ми се разплака докато гледаше как мъничето шава и си крие главичката с ръчички Heart Eyes .Всички измервания за Даун са ОК - NT 1.0 mm, NB 1.6 mm. Имаме си и снимка за спомен Grinning. Резултатите от кръвните изследвания ще са готови в четвъртък. Прегледа ми беше при д-р Цолова и останах много доволна - любезна и приветлива жена, обяснява много подробно, отговаря на всички въпроси и много се радваше на всяко движение на бебето.
Извинявам се за дългия пост, но много исках да споделя с вас вълненият си.

Добре дошли на всички нови декемврийски коремчета Hug

Благодаря ви момичета за топлия прием,Емза на 4д ли те гледаха,радвам се много за резултатите на теб и на всички останали момичета.Аз днес съм на лекар и се надявам всичко да е добре с бебо,но не на женска консултация,а на частен лекар,който много ми помогна да забременея.Не знам защо сега ме вика в осма седмица,дали може да направи такива изследвания толкова рано newsm78Ще ви кажа след прегледа

# 98
  • София
БХС няма да ти направи сега, сигурно ще иска да види бебето как се е разположило и т.н.т.!
После да се похвалиш!

# 99
БХС няма да ти направи сега, сигурно ще иска да види бебето как се е разположило и т.н.т.!
После да се похвалиш!

Благодаря Брайда и аз така си помислих Hugще се похваля,как няма.Момичета много сте мили

# 100
Леле момичета, не мога да се успокоя, кажете какво е позволено да се пие като  успокоителни. Страх ме е да не навредя на бебчо с моята паника Sad

# 101
mile_79 прегледа беше на 3д

dream78m, не знам за лекарства, но защо не се разведриш малко - виж се с приятели, разходете се, пазарувай, яж ... прави неща, които те кара да се усмихваш и всичко ще се оправи  Hug

# 102
  • Sofia
dream78m, вземам Nevroheel (хомеопатично) и със сигурност е подходящо за бременни и кърмачки.

още чувам ужаса от тази нощ #Cussing out

# 103
Dream, ето това е повод да се чуеш с акушера си  Hug И все пак, спокойно! И аз съм в бойна готовност, с малката под ръка...

# 104
mile_79 прегледа беше на 3д

dream78m, не знам за лекарсва, но защо не се разведриш малко - виж се с приятели, разходете се, пазарувай, яж ... прави неща, които те кара да се усмихваш и всичко ще се оправи  Hug

Знаеш ли тъкмо малко се успокоих, и някакъв идиот публикува " шега " за очаквано ново земетресение, новини от ББС и НАСа. Как може да има такива изроди?! Има хора и като мен , които се паникьосват дори и от празни приказки  Sick

Общи условия

Активация на акаунт