Какви са вашите проблеми с детските градини?

• 29 848
  • 271
  •   1
Отговори
# 120
Защо, проблем ли е ,че спи с чорапки  newsm78 както казах, спи отвит , не вярвам някоя мама да остави детето босичко..ама всеки сам си преценява, за моето дете аз съм преценила,че  ще спи с чорапки...проблем ?

# 121
  • Mars Hotel
Моето дете спи отвито по цяло лято. Зимата също, ако не се събудя да я завия. Никога не би ми хрумнало да слагам чорапи, защото това нарушава естествената терморегулация. А после, защо се поти.
Аз поне за първи път чувам дете на почти три години да спи с чорапи, честно.

И понеже питаш - проблем? Да, според мен е проблем, защото децата имат нужда да се каляват. И сума ти научни изследвания установяват, че спането при по-ниски температури е по-добре за здравето. Казвам го добронамерено.

# 122
  • Бургас
Защо, проблем ли е ,че спи с чорапки  newsm78 както казах, спи отвит , не вярвам някоя мама да остави детето босичко..ама всеки сам си преценява, за моето дете аз съм преценила,че  ще спи с чорапки...проблем ?
Вярвай ми аз съм такава майка.Моето е все босо в къщи,да спи с чорапи-мисия невъзможна.

# 123
Нямам против това детето да спи без чорапки, но аз за моето съм преценила ,че е добре да му слагам...съгласна съм ,че всичко и всички доказват,че е полезно да спят боси, пробвах в началото да го оставям да спи бос, при всеки опит той се разболяваше, дали е било съвпадение или не , не мога да кажа,но прекратих тези мои опити да го оставям бос, за да не си навличам излишни неприятности !

# 124
Разбира се, че в градината всички пят с чорапи, освен ако сами децата не решат да ги събуят, но това не се случва често. Вечер беличките чорапи са замазани отдолу, ама замазани в буквалния смисъл, мръсно и черно. На обед се спи с чорапите, все пак 35 деца в група са и трябва много време за събуване и обуване. Затова и като обикалят из спалния кът, няма стая заспане, чорапите стават като кора...

# 125
  • Mars Hotel
В нашата градина не спят с чорапи. Едно от първите неща, които дъщеря ми научи в яслата, беше да си пъхне чорапите в пантофите, като си ляга.

# 126
  • Бургас
Разбира се, че в градината всички пят с чорапи, освен ако сами децата не решат да ги събуят, но това не се случва често. Вечер беличките чорапи са замазани отдолу, ама замазани в буквалния смисъл, мръсно и черно. На обед се спи с чорапите, все пак 35 деца в група са и трябва много време за събуване и обуване. Затова и като обикалят из спалния кът, няма стая заспане, чорапите стават като кора...
Чак пък толкова ли ви е мръсна градината?

# 127
Чак пък толкова ли ви е мръсна градината?
Ами то при сегашната материлана база, дори и да има желание едва ли може да се чисти много ... Трябва да има цялостно обновяване на градината за да се промени нещо.

# 128
  И в нашата не спят с чорапи. Щом детето е свикнало да спи  с чорапки, нека си спи. Проблема е, че може да са потни и мокри, така ли. На толкова деца няма как да им събуеш и преобуеш чорапките даже след футбол, или други замърсяващи занимания, според нашите учителки. те ги оставят сами да се събличат и обличат.
  Предлагам ти да го научиш у вас да се преобува само. За градината заедно с пижамката му слагай и чисти чорапки за спане. Сваля си дрешките и чорапките, с които играе оставя си ги на столчето, чорапките в обувчиците. Облича си пижамката и спалните чорапки и спи. После пак под възглавницата.

# 129
  И в нашата не спят с чорапи. Щом детето е свикнало да спи  с чорапки, нека си спи. Проблема е, че може да са потни и мокри, така ли. На толкова деца няма как да им събуеш и преобуеш чорапките даже след футбол, или други замърсяващи занимания, според нашите учителки. те ги оставят сами да се събличат и обличат.
  Предлагам ти да го научиш у вас да се преобува само. За градината заедно с пижамката му слагай и чисти чорапки за спане. Сваля си дрешките и чорапките, с които играе оставя си ги на столчето, чорапките в обувчиците. Облича си пижамката и спалните чорапки и спи. После пак под възглавницата.

Simple SmileАми да, точно така- проблема е ,че на него за 10 минути в обувки, независимо колко скъпи и хубави ,крачетата му са потни. Още при записването в детската градина казах за този проблем, лелките казаха,че досега не им се случвало да имат такова дете и не би им представлявало проблем да му ги сменяват преди сън( друго обаче се оказа) . Сега седя и се чудя дали само моето дете е толкова глупаво,че да да не се е научило досега да се преоблича само...та то е само на две години и 10-тина дни... че е една идея по -назад от децата расли в семейство още от раждането си - назад е , но на приятелки техните,които дори са на по 2 и половина вече,също не се обуват и преобличат сами... newsm78 Няма значение, аз се интересувах дали с чиста съвест мога да правя забележка или просто трябва да се примиря   bouquet

# 130
1. Има 25 легла и 30 деца.
2. Не извеждат децата достатъчно време на вън. За 10 дни от 17-ти септември насам са били навън 2 пъти по 1 час и то само при едната госпожа. В петък бяхме болни, както и други деца, което аз смятам за нормално, след като седят затворени по цял ден на 30+ градуса. Както и да е...докато е хубаво времето няма да ходи на градина, за да е по цял ден навън с мен.
3. Имат ТВ и на въпросите ми гледат ли, по колко и какво, получих доста уклончиви отговори.
4. Нямаме никакъв достъп до гардеробчетата, а понякога и до госпожите. За мен не е нормално в първа група да отиват с една раница в понеделник и да си я взимат в петък. Все още са малки /мокрят се, дапат се, напишкват се/, а времето е променливо /не мога в понеделник сутринта да гадая какво ще е в четвъртък например/
5. ДГ е нова и на двора има 3 млади фиданки и сенници 2 на 2 м. Можеха да помислят да присадят големи дървета или да монтират по-големи сенници.
6. Госпожите по никакъв, ама абсолютно никакъв начин не ми вдъхват доверие.
Това са впечатленията ми от двуседмичният ни престой в ДГ - преобладаващо отрицателни, за разлика от яслите, които посещавахме преди това. Синът ми имаше късмета да попадне на иключително грижовни, добродушни и съвестни лели. Бяха максимално време на открито, готвеха страхотно, винаги са били добре обгрижени и ги възпитаваха много добре. Комуникацията лели-родители беше отлична, което е в интерес най-вече на децата. Материалната база не беше кой знае какво, но на малките така или иначе това не им прави впечатление. Щом се чувстват спокойни, разбрани и обичани и има някакви играчки, не е чак толкова важно килима, пердетата и лампите колко лева струват.

# 131

Simple SmileАми да, точно така- проблема е ,че на него за 10 минути в обувки, независимо колко скъпи и хубави ,крачетата му са потни. Още при записването в детската градина казах за този проблем, лелките казаха,че досега не им се случвало да имат такова дете и не би им представлявало проблем да му ги сменяват преди сън( друго обаче се оказа) . Сега седя и се чудя дали само моето дете е толкова глупаво,че да да не се е научило досега да се преоблича само...та то е само на две години и 10-тина дни... че е една идея по -назад от децата расли в семейство още от раждането си - назад е , но на приятелки техните,които дори са на по 2 и половина вече,също не се обуват и преобличат сами... newsm78 Няма значение, аз се интересувах дали с чиста съвест мога да правя забележка или просто трябва да се примиря   bouquet

Можеш, как да не можеш, те се съгласяват и приемат, не влизат в спорове, но после установяваш, че просто не правят това, което уж сте се  разбрали Grinning
  Наистина, малко ти е детето, моето също не се преобличаше само на тази възраст.

# 132
stefito123, с какво да се примиряваш?
Така както го описваш, най-добре си спирай детето от градина - течение, не му слагат чорапи и пр.

Описаната ситуация много ми се иска и в нашата градина да я практикуват - времето е прекрасно, проветрението полезно и нужно.

Напомняш ми за приказката - "Българинът най-много се страхува да не настине и да не се мине".Не се заяждам.

# 133
stefito123, с какво да се примиряваш?
Така както го описваш, най-добре си спирай детето от градина - течение, не му слагат чорапи и пр.

Описаната ситуация много ми се иска и в нашата градина да я практикуват - времето е прекрасно, проветрението полезно и нужно.

Напомняш ми за приказката - "Българинът най-много се страхува да не настине и да не се мине".Не се заяждам.

Не съм си помислила,че се заяждаш, все пак темата нали е за това, всеки да изкаже мнение Wink относно това, да го спра от градина... едва ли това е решението ! Аз в предишен пост казах- говорихме едно при записването, щом като сме се разбрали по един начин , то би трябвало да е така..нали ?! Не съм казала, че не му слагат чорапи, а че го оставят,след като му свалят пантофите ,да спи с потните чорапи! И не ми пречи ,че  е отворен прозореца, пречи ми това, че го лягат с потните чорапки ! А,че се страхувам да не настине- ами страхувам се, чувство познато на всяка майка ,предполагам. Пак казвам, не че съм длъжна да се обяснявам на някого- не е зависело от мен дали ще го свикна да спи бос,леко облечен и т.н. - също знам кое е полезно и нормално ,но .... Когато отивахме да го виждаме , знаеш ли как беше всеки път облечен- на 30 и повече градуси вътре, той беше с боди дълъг ръкав, фланелка с дълъг ръкав и отгоре палтенце  #2gunfire а на крачетата имаше чорапи и чоропогащник...е , добре,ама не смятам ,че сега вече е време аз да го оставям с потните чорапи, след като сме се разбрали и да си правя опити колко ще издържи без да се разболее ... Нали  newsm78

# 134
Просто поговори с госпожите на групата да му махат чорапките и щом настояваш, да му слагат сухи.
Ако мислиш, че той сам ще се справи, нека сам се преобува.

Моят син е с потливи крака и изобщо е много топлокръвен - не търпи да му е горещо, пък и аз го калявам сериозно, за да не боледува от полъха на вятъра. Винаги съм си мислила, че е добре, че когато лягат чорапите му са метнати през облегалката на столчето, за да поизсъхнат, а щом го взема аз или му махам чорапите или ги сменям със сухи и чисти, ако времето е за маратонка или ботуш. Даже ужасно се дразня, в периода преди да пуснат централното парно ги карат да спят с чорапи, което мен лично ме притеснява, тъй като мокрите чорапи и крака са предпоставка за поява на микози, дерматози и изобщо не виждам смисъл добре завито дете да спи с чорапи.

И ако позволиш един съвет - калявай детето, като започнеш от махането на чорапите. Така ще си спестиш хиляди притеснения и още толкова пари, защото детето ти ще боледува по-рядко или поне ще изкарва леко всичко, което "лепне" от градината.

И още нещо - винаги, когато не си съгласна или имаш въпрос, разговаряй с хората, които по цял ден се грижат за детето ти. Личен опит - помага неимоверно.

Общи условия

Активация на акаунт