Германска нова медицина - 8 тема

• 121 587
  • 884
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Интересува ме какъв конфликт е мастопатията.

# 106
Мастопатията засяга млечните жлези и следователно конфликтът е свързан със спор или тревога (безпокойство, грижи). Ако си деснячка този проблем е свързан с майка ти, детето ти или семейното гнездо при засегната лява гърда; при засегната дясна гърда причината може да е във всеки друг, който причинява тези грижи, безпокойство, тревоги или спорове. Ако си левичарка е обратното.

# 107
# 108
Много благодаря на nenaatoa за изчерпателния отговор   bouquet

# 109
Здравейте! Следя ви, но не пиша, защото все още съм прохождаща в ГНМ. Тепърва се запознавам с нея, но вече ми се откриха някои истини. Пиша от името на моя приятелка. Тя има дете на 2г, което преди известно време е вдигнало Т - 38градуса. Температурата се е задържала около 3 часа максимум и после е спаднала. Абсолютно всичко с детето си е ок. Докато е спало майката е забелязала, че има температура. Спаднала е от самосебе си. Детето се е събудило както винаги, 30 мин. по-късно нямало помен от Т. На какво, според вас, се дължи това повишаване на Т? Благодаря предварително!

# 110
На какво, според вас, се дължи това повишаване на Т? Благодаря предварително!

На решен конфликт.  Peace

# 111
Благодаря, nenaatoa! Hug
А аз се опитвам да си обясня болките в гърлото ми. Мислех, че е от нещо, което съм премълчала. Обаче сега си мисля, че май е обратното. Прекалено много говоря и казвам неща, които ако разсъдя малко ще премълча. Вие как мислите?  Thinking

# 112
Има ли смисьл мамографията и какви рискове крие?
http://www.bmj.com/content/345/bmj.e4847
Аз нямам достъп до пълният текст, но все си мисля, че абсолютно противоречи на тези статии - http://www.naturalnews.com/mammograms.html Ти, какво ще кажеш?
За какво противоречие става дума?
Накратко, безопасна ли е мамографията? Препоръчваш ли я?

А за късогледството и астегматизма какво кажете, относно ГНМ?

# 113
Според ГНМ шарката може ли да се повтори? Шарката е конфликт на раздяла или някои ми липсва. Нали е така? Имам приятелка, която отсъства дълго време по чужбина и след завръщането си след около 2 седмици детето и разви шарка. Това дете при други обстоятелства може ли да повтори шарката? Задавам този въпрос, защото е всеизвестно, че човек прекара ли веднъж това заболяване, не се повтаря, защото си е изградил имунитет, но има и такива които я прекарвали пак. Стига разбира се да са диагностицирани правилно. Искам да си изясня дали правилно разбирам ГНМ.

# 114
Всички кожни проблеми се дължат на някакъв вид раздяла с някого или с нещо.
Наблюденията ти са правилни. Възможно е да се повтори, но може и да не се забележи, особено ако има една или две пъпки. Всеки следващ път е все по-слабо и по-слабо. Или просто да има друг вид шарка...

# 115
едната ми дъщеря изкара нещо,което определих като варицела ,тъкмо миналата седмица
свършиха градина и тя с мъка се раздели с гаджето,което отива в първи клас  Mr. Green
но,две седмици по-късно,ги поканиха на рожден ден,където знаеше,че ще е и той  ooooh!,и още вечерта започнаха няколко да избиват,а след рождения ден беше покрита почти навсякъде
прекара я без никакви неразположения,без температури
другата ми дъщеря не видя гаджето и за съжаление не се изпъпчи  Crossing Arms

# 116
Благодаря за отговора.
Де да можех да си реша здравословните си проблеми, които ме мъчат с години чрез ГНМ. Не съм сигурна дали осъзнах откъде идва първопричината за тях, но ако предположенията ми са верни, какво трябва да правя? Чрез психологическа нагласа ли да го направя, като повтарям някакви изрази противоположни на проблемите ми. Трябва ли да търся от друга литература и друг автор някакви изрази и епитети или сама трябва да си ги измисля? И откъде да знам че съм на прав път? Предполагам, че няма конкретни отговори. Все пак може и да ми помогнете да намеря начин как да си помогна.

# 117
Ако си в Германия или друга немско говоряща страна (което само предполагам заради немското ти профилно име) може спокойно да потърсиш специалист по ГНМ и той ще ти помогне да намериш отговорите си. Ако ли не - продължавай да четеш материалите от сайта отново и отново. Постепенно ще ти се изяснят нещата и сама ще можеш да си отговориш на зададените въпроси.
Невъзможни неща няма! Изисква се единствено желание и упоритост.

Да, конкретни отговори няма, защото всеки случай е различен и уникален. Но пък и ти не си задала никакъв конкретен здравословен въпрос.  Не можем да ти даваме насоки за неща, които не знаем. Различните психологически техники биха могли евентуално да помогнат, но е важно да се знае проблемът върху който ще се работи с тях, защото или няма да има смисъл от тях, или биха могли да навредят.

# 118
Живея в Германия, но отскоро и не владея добре езика и засега се ориентирвам на български.
Имам от дълги години алергичен ринит, който е почти целогодишен, но през лятото съм най зле. Хремата  ми много се обостря. Но тази година съм тук и ми е по слаба реакцията. Може би заради климата.
Аз съм отгледана почти от баба ми и съм живяла при нея докато завърших втори клас. Баба и дядо се пенсионираха и отидоха да живеят на село. А аз се преместих да живея при родителите ми в друг град, в друго училище и в друга среда. През лятната ваканция им отидох на гости в село и там се започна първата ми алергична реакция към полените и до ден днешен вече повече от 20 години имам този проблем.
Не ми е ясен конфликта при мен какъв е? Това, че не живея вече при баба си или е от друга случка, която съм преживяла след, като съм се преместила да живея при родителите си?
Иначе има ли някакъв сайт с консултанти по ГНМ тук, за да намеря най близкият до мястото, където живея.

# 119
Значи познах за държавата.  Laughing
Алергиите не са много сложна тема, но не са и проста... Всяка алергия се поражда на принципа: случва ми се нещо изненадващо и неочаквано на дадено място и всеки път, когато се намирам в условия, които ми напомнят за случката, аз ще реагирам с алергична реакция. Това добре е обяснено във филмчето за ГНМ - https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o3LLqQi-Qgg

За да хванеш точния проблем е добре да контактуваш със специалист, който да те насочва. Хубаво е да си записваш всеки път какво се е случило, с какво си била в контакт точно преди да се появи алергичната реакция. Така можеш да хванеш следите и ако не е възможно да се реши конфликта, то поне може да се избягват те.

В Бг консултанти няма. За Германия идея си нямам къде може да намериш. Има момичета, които живеят там и биха могли да ти помогнат евентуално, но ако решат, ще ти пишат.
Друг вариант е да се свържеш с някого от този сайт - http://www.neue-mediz.in/

Общи условия

Активация на акаунт