Земетресение

• 193 911
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 1 095
Не съм от тези с хапчетата, но краката ми останаха омекнали минута след земетресението.
Не виждам защо е нужно да се подигравате на хората които са пили хапчета или са потърсили медицинска помощ след това. Не вярвам да са много хората които помнят по-силно земетресение. Не виждам и смисъл да сравнявате България с Индонезия, Япония или която и да е друга страна с висока сеизмична активност. За тях едва ли е нещо необикновено...

# 1 096
Прекарахме ужасна нощ! Според мен най-страшното е неизвестността какво ще стане от тук нататък!

ooooh! ooooh! ooooh!

Чукай на дърво, че няма /най-малкото/ да ти се наложи да хвърлиш няколко хиляди непланирани разходи за ремонти.

Така е!

# 1 097

При положение, че учени от БАН съобщих, че са изненадани от това земетресение,

Е как са изненадани учените от БАН, като на 4 май предупреждаваха за земетресения около София с магнитут 7? Или някой е писал прогнозите, докато се е черпил с колеги, може би.

Ето една от статиите от тази дата. Сложих я и няколко страници по-назад?

http://republika.bg/index.php?id=43909

# 1 098
е, сега ли беше по-страшно, или при взривовете в Челопеч? Simple Smile

Сега беше в пъти по-ужасно!

# 1 099
...
 newsm10
Точно така Анч! Не знаех и не подозирах дори, че има такива "големи мъже"! Чудно ми е и друго-откъде тази увереност, че всичко е вече ОК и че няма никакви проблеми, при положение, че по всички телевизии показваха и продължават да показват всякакви учени-сеизмолози, физици и т.н. и всички до един казаха, че не могат да дадат никаква гаранция?!

Дори и да не е вече всичко ОК, означава ли, че трябва да седим и да се вайкаме колко е зле положението?
Относно учените, точно по тези въпроси абсолютно никога и в абсолютно никоя точка на света не са били категорични. Земетресенията са почти непредвидими, а дори и да бъдат предвидени, то е 2-3 минути преди да се случат, което е едно голямо нищо.
А това, че телевизиите само показват учени и врачки, е защото се чудят вече какво да си изсмучат от пръстите и как да си създадат сензация.

# 1 100
  • на 4-ия етаж до асансьора
Незнам дали съм стоик или дебил...но не ме е страх!Нито сега, нито нощес...Природа, какво да я правиш!?Усетих труса,станах, огледах се и се ослушах за нещо тревожно ... и си легнах пак. Ако трябва да разсъждавам реално съм на 4-ият етаж.Нямам време за мълниеносна реакция за евакуация - значи си оставам в къщи.Щом няма подозрителни шумове, значи сградата си е ок - значи си лягам.Какъв е смисълът да будувам и да чакам Годо?

# 1 101
Чукай на дърво, че няма /най-малкото/ да ти се наложи да хвърлиш няколко хиляди непланирани разходи за ремонти.

Както винаги, драматизираш и преувеличаваш Sunglasses
Какви са тези щети за няколко хиляди  newsm78
Да не ти се е счупила китайска ваза от династията Мин, подарена ти от някой кръстник-дипломат, кум-милионер или осемнайсета братовчедка-английска аристократка  Joy

# 1 102
  • София
Аз па не видях някой да се вайка. Разтревожени са хората, съвсем обяснимо, споделят си емоциите и размислите.

# 1 103
  • Варна
А така, начукахте ли им канчето на бъзлите!? Бравос! Да си знаят за следващия път.

То бива да си железен, бива, ама това е нечовешко! omm

# 1 104
  • София
Не съм от тези с хапчетата, но краката ми останаха омекнали минута след земетресението.
Не виждам защо е нужно да се подигравате на хората които са пили хапчета или са потърсили медицинска
Кой ми се е подигравал веднага да си признае, че нямам време да чета всичко!  Crossing Arms
Ще пия хапче много ясно, добре че имам 1-2 успокоителни за екстремни ситуации, че ми трепереха яко гащите...

# 1 105
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 21 нови отговора.  Joy

При нас беше купон до 6 ч., градинката зад блока беше като празник, толкова народ не съм виждала никога. След 5 ч. съседите над нас се прибраха и тичаха като коне, дали са били последващи трусове или те, не успях да преценя. Детето много се радваше на суматохата, нямаше търпение да иде на училище да си говорят с децата, не ме остави да спя, унася се, заспива, събужда се и почва да ми разказва серии от Уинкс  Joy станаха с мъжа ми в 6:30 и най-накрая ме оставиха да спя до 11 и нещо.

Дъщеря ми сутринта си огледа стаята и установи, че една купичка се е разместила в детската й кухня, а мъжът ми вика - да, и даже цялата ти стая е успяло да разхвърля  Mr. Green

а, тогава същите майчинки взривиха клюкарника Simple Smile половината се евакуираха от София Simple Smile

Тогава пак не се събудих, но после ни се наложи да пътуваме и като се качихме над София всичко беше в бяла мъгла, самата смрад и въздуха изкараха хората по-скоро.

Земетресението в Турция обаче ми беше най-силното, бяхме в Поморие, в една гредоредена къща и всяка крачка отнемаше много време и усилия, въобще не можеше да се ходи, все едно подът беше на дупки. За разкош аз бях на една паянтова тераска, със слушалки слушах музика, едва се добрах до стаята  Crazy

# 1 106
Ама кой се вайка? Хората споделят преживяванията си, споделят очакванията си и е нормално днес все още да сме стресирани.

# 1 107
  • София
Не става въпрос за подигравки, а за съвсем здравословна доза хумор и здрав разум  Peace

По същата логика аз не разбирам как е възможно на някой да му треперят краката и да е в стрес десет часа след като събитието благополучно е свършило, ама на - половината тема е пълна с трепетликащи и дълбоко развълнувани люде, уплашени незнайно от какво... Да не говорим за статусите и коментарите във Фейсбук, ще речеш, че кой знае какво бедствие е сполетяло милата ни родина, че чак се поздравяват с "живи сме!" и какви ли не простотии  ooooh!

Това е поведение на, извинете, разглезени хора... Повечето от охкащите и ахкащите в темата нямат представа какво е наистина да е застрашен живота ти, какво е да оцеляваш и да трябва да действаш хладнокръвно и обмислено в кризисни ситуации...

Гледайте малко по-ведро на живота  Peace
Peace

Подкрепям и аз. Чета днес темата и не вярвам на очите си. Да изживеем стрес и страх снощи, да, ама в момента да ни е страх да се изкъпем и да легнем? Хайде, хайде. Ами нали на работа ходим, задачки имаме ...

# 1 108
  • София
На мен ми е интересно явлението, че минути след земетръса хората са влезли в БГ мама #Crazy Това и през ум не ми е минавало newsm78
ами никъде нямаше инфо - търсих, търсих, сайта на фокус беше дал фира и къде-къде - в БГ мама - поне линкове имаше тук и разбрах, къде е било земетресението и колко по рихтер... Wink

# 1 109
Аз не се срамувам да си призная, че се разтреперих цялата...човешко си е ...и е истина, беше страшно !

Общи условия

Активация на акаунт