Земетресение

• 193 909
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 1 215
  • където ми харесва
Беше ужасно гадно...изкарах си ангелите направо. На 7я етаж се усети адски силно.

# 1 216
  • София
Голямо друсане беше.
Аз живея в сграда, строена 30-те години от немска фирма и с по един метър дебели стени, каменни фасади и изобщо от всичко по много и нямам опасения за качеството на строителство, но не знам как някой го е проспал това нещо.
Всички гардероби се разтвориха вратите и захлопаха, всички видове вази, свещници и декорации из цяата къща са паднали, изобщо и звуково беше добре озвучено, освен друсането.
После пак заспах, докато не задруса пак към 4,30 някъде и едвам към обяд се излюпих.

Пуснах за малко телевизия и видях някой да казва, че някаква врачка го предивидила била.

# 1 217
Те тия къщи, които ги даваха от Перник , бяха толкова порутени, че не земетресение, един ритник да им удариш, ще има щети.

# 1 218
  • София
Тайна, вероятно си права, наистина ужасно зле се чувствам, постоянно ми се вие свят. Сега се опитах да простра прането на терасата- ами не успях, имам чувството, че залитам някакси. Виждам по полилеите, че няма земетресение, но аз си се клатя.

# 1 219
Е хубаво. Да не се налага да го прилагаме.
Днешните маси са стъклени, леки, не като едно време - кютуци от масивен орех или дъб.

А моето главоболие продължава. От снощи в 24 часа, та досега.

# 1 220
Жаве, защото при срутване не оставаш жив, ако си под касата или масата.
Ако се позиционираш до голяма мебел, например на пода до леглото, така се образува ниша и при срутването има вероятност да останеш жив, че дори и непокътнат.
Логично звучи.
Някой строителен инженер да се включи и да каже дали е вярно.

Въпросът е спорен... По принцип това беше някаква нова теория. Мисля, че имаш предвид ето тази теория - http://www.youtube.com/watch?v=cLfauMs0otc.

# 1 221

Има връзка. Че си беше чист ужас в 3 след полунощ Laughing.[/b]

Ако беше в 3 следобед по-малко страшно ли щеше да е?  Laughing

# 1 222
  • В най - голямото село
Цитат
Днес цял ден ме стяга главата и , може и да е смешно на смелчагите тук, постоянно имам усещането, че се люлея.
-------------------
И аз съм така, не знам трус ли има или нещо при мен се разлюля...

Земетресенията влияят много на вестибуларния апарат.Хора,които никога на са имали проблеми, получават Мениер.

Ами то затова явно все още ми се струва, че има трусове и проверявам нета през 2 минути  Embarassed

# 1 223
  • София
През деня, си някак си в съзнание, през нощта малко като кошмар ми дойде, не знаеш сънуваш ли или е истина.
Аз спя много дълбоко и трудно се будя.

# 1 224
Аз си оставам притеснена за довечера, но като се има предвид колко съм недоспала и след тази нощ - сигурно ще заспя въпреки адреналина. На 6 етаж се намирах, люлееше се като люлка, но не беше паднало абсолютно нищичко никъде - нито кухня, нито от шкафове в хола, нито от гардероби, нито от събрания ми и вече натрупан багаж - кашони и пликове. Странно - не, че съжалявам, просто отбелязвам, че нямаше поражения.

# 1 225
Поне щеше да е светло Laughing.
Много зловещо беше - мрак, от вратата на балкона виждам падналите комини, тухли, мазилки.
И както съм късогледа, присвивам очи и ми се привижда Апокалипсиса Laughing.

Трейси, таз теория. Макар че теория за справяне нямам, като ме люшне и си гълтам езика и пълен паник. Не е за хвалене, но нямам реакция.

# 1 226
  • София
   Жаве, до преди да заспя, бях супер,от адреналина, като преспах час и половина и се отпуснах, адреналина ми се нормализира и сега нямам никакви сили, все едно ми е изпуснат въздуха, като надуваема топка.

# 1 227

Има връзка. Че си беше чист ужас в 3 след полунощ Laughing.[/b]

Ако беше в 3 следобед по-малко страшно ли щеше да е?  Laughing
В полунощ е по-гадно, защото спиш и се събуждаш внезапно. Не знаеш какво става в първия момент, получаваш сърцебиене. Аз честно казано не помня как съм се преоблякла, първата минута от труса ми се губи. Ако стане през деня, шока няма да е толкова голям, но пък тогава може да има жертви от падащи предмети по улиците.

# 1 228
Е, поспах от 11 до 14, ама при децата в тяхната стая. Едното отиде на работа с блеснали очи, че като дойдела колежката от Перник, щяла да разкаже от "мястото на събитието", а с другите две си поспахме. Сама в нашата стая не смея да стоя, мъж ми излезе по работа. На ъгъл, на 7-ми етаж, на северозапад... там сякаш люлееше най-страшно! Confused
Пък мъжът ми ми се смее, че съм се уплашила в спалнята и съм се евакуирала в хола, който е преходен и през него се влиза в спалнята и съм следвала този план за евакуация. Mr. Green

# 1 229
  • София
Тайна, вероятно си права, наистина ужасно зле се чувствам, постоянно ми се вие свят. Сега се опитах да простра прането на терасата- ами не успях, имам чувството, че залитам някакси. Виждам по полилеите, че няма земетресение, но аз си се клатя.

Поне няколко дни ще е така.Нощес, навън всички залитахме, без да сме пили.

Общи условия

Активация на акаунт