Земетресение

• 187 486
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 2 325
Това за Чирпан и Пловдив го казаха, т.к. са правили някакво проучване на пластовете и са сигурни, че в близките 1000 години там няма да има катострофално земетресение. Просто вероятността в нашия и на децата ни живот да се случи нещо там е нулева.
За софийския казаха, че такива проучвания не са правени и затова не могат да са сигурно.

# 2 326
Всеки сеизмолог дрънка каквото му дойде. Аз лично ще следя циклите на луната, мисля че когато Луната се приближава към Земята освен на приливите и отливите влияе и на сеизмичността.

# 2 327
  • Linz
Това за Чирпан и Пловдив го казаха, т.к. са правили някакво проучване на пластовете и са сигурни, че в близките 1000 години там няма да има катострофално земетресение. Просто вероятността в нашия и на децата ни живот да се случи нещо там е нулева.
За софийския казаха, че такива проучвания не са правени и затова не могат да са сигурно.

Не могат да се правят такива генерални заключения.

# 2 328
LаdyLаdy,благодаря ти.И аз имах някакъв спомен,че съм чувала,че и Пловдив е силно земетръсен район...

# 2 329
Разсейвате се, изпуснахте труса  Laughing

# 2 330

Не могат да се правят такива генерални заключения.
абсолютно...природата може да ги опровергае ..... да но не се случва де

# 2 331
  • В Голямото село
Разсейвате се, изпуснахте труса  Laughing
hahaha

# 2 332
Ставаше дума, че на база статистика, доколкото и за където я има, следят цикличността на големите земетресения (в това число не влизат такива от 4-5) и на база статистика може да се заключи, че в следващите 2000 години в района на Пловдив и Чирпан няма да има голямо земетресение. Повече ги притеснявали другите разломи, за които направо казаха че нищо не знаят. Нямало не знам какви проучвания, нямало и статистика за тях.
Малко разбъркато говореха сеизмолозите и един пред друг, та толкова разбрах.

А за невъзможността на магнитут 7.5 го обясниха, че нямало такива маси за разместване, както и в Италия нямало. До 7.2 можело, но разликата е много голяма.

# 2 333
  • Linz
Абе могат да твърдят нещо с голяма вероятност, но да са категорични на 100% е абсурдно.

# 2 334
За земетресението, което разлюля българската столица, Уорлик каза:

"Беше доста страшничко изживяване. Така човек наистина осъзнава силата на природата." Той сподели, че се чудел дали да излезе навън по пижама, след като се събудил от труса.

Представям си го на улицата по пижама. Какъвто ми е смешен. Бяхме заедно на едно откриване и беше много смешен, един такъв ухилен и с една смешна походка...

# 2 335
7 е удряло България и сигурно някои ден пак може да я удари. Аз четох, че теоретично Витошкият разлом може да предизвика земетресение 6.5 и може би повече, но важното е, че сградите могат да издържат 7, а доста други дори и 9. Дишайте и се радвайте на доброто българско строителство Simple Smile ! То е ясно, че българите умирачка нямаме Mr. Green .

# 2 336
"Спешно трябва да започне паспортизация на жилищните сгради, за да е ясно каква е конструктивната устойчивост на жилищния фонд, заяви още тя от парламентарната трибуна. Специални екипи ще инспектират жилищата, пострадали в Пернишко, за да знаят хората дали е безопасно да се приберат по домовете си. А следващата задача пред екипа на министъра е издаването на технически паспорти на сградите в цялата страна. Екипи от инфраструктура и инженери ще обиколят всяка жилищна сграда. "
Дали това наистина ще се случи? Ако да, ще е много хубаво...

# 2 337
Ей, тия сеизмолози като няма какво да кажат, просто усукват "нищото" и му придават апокалиптични отенъци. И после се чудят защо българина е изперкал и тича гол по улицата след вторичен трус.

# 2 338
искам да попитам, тъй като мъж ми твърди, че разликата между степените на рихтер не е една единица, а повече. ще се опитам да обясня - разликата между 6 и 6.1 не е малко, а двойно, а после 6.2 е двойно на 6.1. надявам се, да се разбра. нямам време да ровя, струва ми се странно, но може и да има право.

# 2 339
искам да попитам, тъй като мъж ми твърди, че разликата между степените на рихтер не е една единица, а повече. ще се опитам да обясня - разликата между 6 и 6.1 не е малко, а двойно, а после 6.2 е двойно на 6.1. надявам се, да се разбра. нямам време да ровя, струва ми се странно, но може и да има право.

Ъ?  newsm78 #Crazy Нищо не разбрах... моля някой по-осведомен да поясни!

Общи условия

Активация на акаунт