Въпрос относно спиране на кърма

• 2 572
  • 18
  •   1
Отговори
Ве4е мисля да отбивам близнаците и от ровенето из нета разбрах ,4е витамин Б помага.
И така решавам да пробвам с него за да не се тровя от онези с многото страни4ни ефекти хапове.
Но,имам питане.Така и  така ще е витамин ,а имам и проблеми с косопад и кожата,дали да не по4на да пия Ревалид ,в който се съдържа витамин Б? newsm78
Някой пробвал  ли  е тази схема?

# 1
С витамини не бих си играла-има опасност от предозиране, което си е кофти Peace
Медикаменти за спиране на кърмата пък хич-там страничните ефекти са много и все гадни Crazy
"Стандартните" начини за спиране на кърма, са си намаляване на бр. на кърмене (хем не е стресово за бебето, хем за майката); пиене на чай салвия ; компреси със зелеви листа; намаляване консумацията на лактогонни храни и к-вото течности.  Peace

# 2
От два дена не се цедя.Няма тежест и др. неразположения.
Според  мен май успях много леко да се справя  с тази ситуация Wink
Пия си Ревалид и смело напред към сваляне на килца ве4е Laughing

# 3
Спри нощно кърмене/цедене.

# 4
ЗДРАВЕЙТЕ , АЗ КЪРМИХ ДЪЩЕРЯ МИ ДО 2 ГОДИНКИ.ПРОБЛЕМА ПРИ НАС БЕШЕ , ЧЕ НА НЕЯ Й СТАНА НАВИК А НЕ ТОЛКОВА ДА СЕ ЗАСИТИ.АЗ ОПРЯХ ДО ХАПЧЕТА-ХОРМОНАЛНИ СИ СПОМНЯМ , ЧЕ БЯХА , НО НЯМАМ НИКАКВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ.ДОРИ МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ МИ КАЗА , ЧЕ ТОВА СЪС ЕФЕКТИТЕ БИЛО МИТОВЕ И СЪВРЕМЕННИТЕ МЕДИКАМЕНТИ БИЛИ ДОСТА ПОДОБРЕНИ ВЕЧЕ,И АЗ ОПИТАХ С ЦЕДЕНЕ И СТЯГАНЕ , НО ВДИГНАХ ТЕМПЕРАТУРА И ГЪРДИТЕ МИ СТАНАХА НА КАМЪК , ЗАТОВА НЯМАХ ИЗБОР , НО НЕ СЪЖАЛЯВАМ.НЯМА СТРАШНО , УСПЕХ НА ВСИЧКИ! Wink Wink Wink

# 5
Аз спрях кърменето преди няколко дни. Кърмата ми беше намаляла до минимум, изцеждах едва 15 - 20 мл. Гърдите ми са меки, но от днес усещам леко напрежение, нямам бучки или нещо. Дайте съвет - да цедя ли пак, бебчо вече не ще да суче.
Странно ми е, ако е останала кърма в гърдите, какво става с нея? Разгражда ли се в един момент, ако не се изцеди?

# 6
Да, резорбира се Peace

# 7
  • В две тъмни очички
Щом усещаш напрежение се изцеди малко. При всеки такъв случай "изпускай" напрежението. Остатъкът от кърма ще се резорбира, както и МТВ ти е писала.

Парчето84, това с пристягането на гърдите е толкова вредно, че направо нямам думи. Стари митове, които се надявам в най-скоро време да спрат да се използват. С цеденето, намаляването на к-во кърмения, течности и т.н. може да се спре лактацията без каквито и да са медикаменти  Peace по естествен начин

# 8
Ве4е "омекнах" и "олекнах".Simple Smile))
Нямам напрежение.Спирането бе пове4е от лесно според мен .А децата го понесоха без
проблем за няма ден -два. Peace
Като медикаменти  приемам по един Ревалид и  един Еутирокс75

# 9
Здравейте
Ще използвам темата за съвет и аз  Grinning
И на мен ми се иска да спирам с кърменето вече и то от повече от половин година. За съжаление гърдите ми са меки и от едната не му давам да суче отдавна, но от другата си има мляко и малкия търси постоянно. Няма начин да махна нощното кърмене, защото плаче неистово. Течности не пия никак, и дори от 3 месеца се мажа с едно горчиво Даум Ескол, но и с него свикна и си суче. Не искам да пия хапчета и няма да пия, де. Пробвах със Салвия, но не ми е добре от него и вече се чудя какво да правя. Да отбележа, че когато е с някой друг или спи при баба си няма проблем със сученето и дори си спи по цяла нощ. Вкъщи обаче се буди по 100 пъти на нощ и си иска сукане  ooooh!

# 10
Пробвай за 3-4 дена да го дадеш на баба и да не те вижда.Виждам оба4е 4е сте над две години и май ще е трудно да забрави.При нас имаше такава идея за отбиване.Полу4их предложение след рожденияТ им ден да ги гледат една нощ ,а аз да поспя и  реших да пробвам за доброто на баба една ве4ер 3 дена преди събитието със сладка вода.Успях  Wink И така си стана практика 3 дена и забравиха за цици.

# 11
Да, големичък е вече  Laughing Проблемът е че той като е с баба и знае че там няма и не си иска, но мен като ме види и се сеща да цока и съответно е залепен веднага за мен. Около годинката май е по- лесно, но и тогава не заспиваше по друг начин и сучеше непрекъснато и си мислех, че няма да стане и нещата постепенно ще си дойдат на мястото. Уви, вече ми се струва че ще се кърмим до първи клас  Mr. Green

# 12
Здравейте! Нова съм тук, но реших да се обърна към вас,успешно кърмещи или кърмили мами, за да ми помогнете с един много популярен проблем- хиперлактацията. Та и моя бебок е на два месеца и малко, само на кърма е и си наддава добре засега. Но проблема ми е че имам много мляко, което може би сама си предизвиках с погрешно цедене до изпразване... Sad както и да е, вече е налице. Храня дори още едно бебче на пет месеца само с кърма(изцедена,не го кърмя него) и пак имам много. От вчера пробвах с този горчив чай салвия, но не вярвам да има ефект с намалянето на лактацията. Казаха ми и да намаля количеството на цеденето на всяко изцеждане, но пак само след час са ми пълни и дори с буци! Ако трябва да изцедя колкото да ми олекне, това са поне 200мл. От гърда! Чесно, голям ужас е да са ми постоянно напрегнати гърдите, искам да ми се регулира вече тая кърма.... Помогнете ми моля ви с изпитани съвети за ограничаване, не спиране! Мерси   Peace

# 13
Привет Ivailapm ,
за запушванията пий лецитин по 1200мг 2-3 на ден (ако имаш бучки по 3-4бр. докато се разкара).
За хиперлактацията-салвията ще ти помогне Peace + намали течностите, не цеди до край-само до облекчаване, прави зелеви компреси (надупчено с вилица/намачкано леко зелево листо, без дебелата жилка се слага около гърдата без участъка ареола-зърно; сменя се през 2часа).
Обърни внимание и на храните-лактогонен ефект имат :лук, жито, овесени ядки, пълнозърнест хляб..т.е. намали приема, ако консумираш такива Peace

# 14
Mersi MTV! Ще пробвам, аз зеле си слагам де...но е някак странно. Исках да те питам относно храните- сладкото лактогенно ли е, защото аз наистина си прекалявам с него...?

Общи условия

Активация на акаунт