Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 560
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
За киселините - талцид ми помагаше.
Храни - нищо с домати, почти никаква мазнина.
Аз предимно вода пиех, само от нея ми беше добре.

# 466
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=42 виж тук за киселините, може да откриеш някой полезен съвет...

# 467
Благодаря  Hug Hug

# 468
Здравейте,имам малък проблем и ми е интересно какво може да е .Преди 3 дена си направих два теста и двата са положителни по мои сметки трябва да съм в 6-та седмица .Имам болки ниско долу мисля ,че са яйчниците и преди малко във Вц-то видях че имам прецапване розово ,това нормално ли е или тестовете и двата са били неверни .Още не съм ходила на лекар и нямам такава възможност след 2-3 дена ще отида но сега се притеснявам какво става.НЯКОЯ ОТ ВАС ИМА ЛИ Е НЕЩО ПОДОБНО smile3505 smile3505

# 469
  • София
надали тстовете са нередовни, случва се прокървяване, което обач не значи, че е нормално нещо.
все пак ако имаш възможност иди по-скоро на лекар, особенно ако се повтори или засили... защото може и да не е на добре и да трябва да се вземат мерки.

# 470
Щом има зацапване, най-добре е много да лежиш и да си почиваш, за болките пий но - шпа. Ако не минават от но-шпа, трябва да се посети лекар. Много бременности за започнали с кървене и зацапване и са завършили с прекрасни, здрави бебенца. Но конс. с лекар е задължителна Peace .

# 471
Мами ,днес при забърсване видях малко кръв по хартията.Беше съвсем малко и понеже усещах парене от сутринта ,направих опит да установя посредством огледало да не би да имам някакво външно нараняване.Оказах се права ,кръвта не е влагалищна ,а от нещо като ранички около влагалището - 1-2 малки ,досущ като при подсичане.  Sick Та въпросът ми е ,понеже се мия 2 пъти дневно с хлебна сода във вода противогъбично,която сода е доста концентрирана в разтвора ,който си приготвям ,възможно ли е да съм се изгорила от нея и дали това е навредило на бебчето по някакъв начин?Нямам болки в корема ,само леко парене на подсечената зона... newsm78

# 472
  • On the sea
Мами ,днес при забърсване видях малко кръв по хартията.Беше съвсем малко и понеже усещах парене от сутринта ,направих опит да установя посредством огледало да не би да имам някакво външно нараняване.Оказах се права ,кръвта не е влагалищна ,а от нещо като ранички около влагалището - 1-2 малки ,досущ като при подсичане.  Sick Та въпросът ми е ,понеже се мия 2 пъти дневно с хлебна сода във вода противогъбично,която сода е доста концентрирана в разтвора ,който си приготвям ,възможно ли е да съм се изгорила от нея и дали това е навредило на бебчето по някакъв начин?Нямам болки в корема ,само леко парене на подсечената зона... newsm78

Не мисля, че ще навреди на бебчето, но защо се миеш с тази сода? Аз като имах гъбички мисля в 11г.с. докторката ми каза на памук и да се почиствам от вътре, но не и да се мия. Раничките може да са от всичко от тези жеги, ако нещо те притеснява питай АГ-то си, но недей да се миеш цялата с тази сода много изсушава.

# 473
Четох ,че тези промивки са хубави против гъбички и били безвредни ,ама аз се престарах и изсипвах по половин пакет сода в 300 мл вода..  Whistling И то ме .. подсече ,това плюс жегите и стана мазало..Не мисля ,че е притеснително ,защото обикновено минават за 2 дни.Слагам си крем "Здраве". Мисля да ползвам глобули след 15 г.с. ,здраве и живот.Сега съм в 11 г.с.Ще внимавам с концентрацията вече  Flutter Hug

# 474
Ох, как сами си докарват някои проблеми не е истина.
Ако имаш гъбички, има лекарства.  Peace

# 475
  • On the sea
На мен това ми го каза лекарка. Може да си има лекарства но щом има ефект не е нужно да се тъпчем с лекарства особено по време на бременност, колкото и да помагат все пак са лекарства, а аз гледах да ги избягвам по време на бременността.

ElenaHristova На мен ми каза да сложа 2с.л. в литър вода, и един крем си слагах и гъбичките минаха за около 15 дни.

# 476
Здравейте на всички,
миналата седмица,след направени 2 теста разбрах , че съм бременна и по калкулаторите в нета излиза, че съм в 5г.с.,реших че трябва да отида на ехограф за установяване на бременност и си записах час за 10.08.След това отидох при личния лекар и той ми каза, че направления за установяване на бременност няма или трябва да си отида на частно или трябва да ми даде талон за ЖК, но все пак е малко рано.Някой може ли да ми каже така ли е или трябва да си поискам обикновено направление за АГ?В крайна сметка съм здравно осигурена защо да не си ползвам правата.
Благодаря Ви предварително!:)

# 477
  • Варна
ИСкай просто направление за АГ. За ЖК наистина е рано.

# 478
  • София
ами аз на частно ходих, като се установи ми даде направление личната за ЖК,  ако обаче тази година не си ползвала направление за АГ, може да си поискаш, защо не, все пак се полага някакъв годишен профилактичен преглед до колкото знам при АГ....

# 479
  • София
Можеш да си искаш направление за АГ преглед.
Аз лично отидох на частно, вместо да кисна в ДКЦ-то  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт