Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 555
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
За тази година съм ползвала едно направление за АГ, това не означава ,че не могат да ми дадат второ нали?А време ли е според Вас вече да отида или да изчакам още малко?

# 481
  • София
не знам като брой годишно колко и какво точно имаш право... може би ако си го искала за цитонамазка или микробиология да имаш раво на ехограф сега, трябва да питаш.
иначе аз в 5 г.с. ходих, видя се точка,  след 2 седмици пак ходих и чак после някъде ме записаха за ЖК... та по желание, аз лично не бих имала търпението да чакам мн повече Simple Smile
Пиеш ли фолиева киселина?

# 482
kleopatra83, в 5 г.с. наистина е рано за ЖК, нищо няма да се види, просто ще потвърдят бременността. За да те запишат на ЖК трябва да се види сърдечна дейност, което става в 6-7 г.с., но мен ме извикаха в 10-11 г.с. пак и тогава ме записаха  Peace
Вероятно нямаш търпение и можеш да си поискаш направление за АГ, а те ще ти кажат кога да отидеш отново и тогава вече ще си искаш за ЖК.
Не пречи, че си ползвала направление тази година, пак могат да ти дадат, но това вече зависи от личния лекар.

# 483
Brayda, то и аз ще ходя в частен кабинет,ама там работят със ЗК и за това реших да си взема ,странно ми стана, че когато си записвах час за ехо сестрата ми каза,вземете си направление за установяване на бременност, а не за ЖК,защото са различни, а в един момент личния лекар ми казва,че няма такова направление , ако беше така сестрата, което ме записа щеше да ми каже ,че това не минава по ЗК и за това се чудя какво става???
Angel_Dust, направлението, което ползвах за АГ, не беше  за профилактичен преглед, имах малко проблеми с МЦ и за това отидох,те пак ми пуснаха и цитонамазка и на ехограф ме гледаха, наистина май пак трябва  да питам.Аз също нямам търпение вече и ми иска да отида ,за да не пропусна нещо, което незнам.Фолиева киселина пия да, благодарение на тези форуми,веднага започнах да пия,даже се притесних дали не съм закъсняла,пише че е най-важно да се пие до 28 ден, аз я пия от 5 дни.

# 484
Dafi` , и аз така си мисля, че трябва да ми дадат,но личния лекар нищо друго не каза и аз като не съм наясно и си тръгнах ,даже май мисля да се обадя на АГ да питам какво направление трябва да си взема

# 485
  • София
имала е предвид вероятно да си вземеш направление за ехограф...
но дали ще ти даде второ направление вече евентуално зависи от лекарката ти...

обади се и питай направо какъв номер направление ти трябва и после пробвай дали личният ще ти даде, въпреки, че повечето са такива циции, че няма да се учудя ако ти откаже или поне се опита.... Но ти си искай, стандартно за посещение на гинеколог... сега четох, в др тема, че е подходящо да се пише като диагноза - липса на менстуация за  направлението....

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 10:18 от Angel_Dust

# 486
  • София
В 5-та г.с. видяхме точица, а в 7-ма г.с. видяхме сърдечен ритъм. Чак в 12-та г.с. ме записаха за ЖК.
Макар аз да не съм взимала направление наистина съм чувала че хората взимат направление от ЛЛ за установяване на бременност. Кажи на твоята ЛЛ, че от болницата ти искат такова направление да видим какво ще ти каже!
Аз при моята ЛЛ не ходя, защото когато споменах че съм бременна тя изрично ми каза за болнични да не я търся... и аз мисловно й теглих майна  ooooh!

# 487
  • На брега на морето
Моята ЛЛ, ми даде направление за АГ, за установяване на бременност.

# 488
да така мисля да направя, ще пробвам още веднъж при ЛЛ, макар че вече не ми се занимава,защото можеше още вчера да ми даде няма да съм първата бременна,много добре знаят как се процедира, да не му се налага човек да стига до тях,но няма начин.
Благодаря Ви за наистина бързите отговори! Hug

# 489
Моята ЛЛ, ми даде направление за АГ, за установяване на бременност.
.
това обикновено направление за АГ ли е или е с някакъв номер, конкретно за установяване на бременност?

# 490
  • На брега на морето
ами да ти кажа не съм обръщала внимание, но мисля, че си беше обикновено.
но да не те подведа.

# 491
  • Варна
Няма конкретно направление за установяване на бременност. Просто направление за АГ и толкова.

# 492
явно е обикновено ,просто пишат на диагноза установяване на бременност, как не се сетих направо такова да му поискам,ама като не очакваш......

# 493
Аз когато отидох за установяване  на бременниста, на ЛЛ не казах нищо, само, че ми трябва талон за АГ и нямах никакав проблем. А за талони за АГ през годината няма лимит. Преди няколко години имах раничка на шийката на матката и ми даваха талони всеки месец в продължение на половин година. За ЖК някой доктори записват чак след 11-12 г.с  Аз съм в 10-та и в Токуда още не искат да ме запишат. Затова сега ЛЛ ми издава болнични за различни настинки, защото няма как а ходя на работа. Simple Smile

# 494
Здравейте момичета.. не мога да се свържа с гинеколожката ми. Ужасно ме болят зъбите от едната страна и горе и долу. Бях на зъболекар - нямам проблеми. Явно е на нервна почва, но освен парацетамол друго не трябва да пия.. та въпроса ми е по колко на ден могат да се приемат?

Общи условия

Активация на акаунт