Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 552
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Здравейте момичета.. не мога да се свържа с гинеколожката ми. Ужасно ме болят зъбите от едната страна и горе и долу. Бях на зъболекар - нямам проблеми. Явно е на нервна почва, но освен парацетамол друго не трябва да пия.. та въпроса ми е по колко на ден могат да се приемат?

4 бр. за 24 часа, с не по-малко от четири часа между приемите.

# 496
Здравейте момичета.. не мога да се свържа с гинеколожката ми. Ужасно ме болят зъбите от едната страна и горе и долу. Бях на зъболекар - нямам проблеми. Явно е на нервна почва, но освен парацетамол друго не трябва да пия.. та въпроса ми е по колко на ден могат да се приемат?

А дали може по 2 наведнъж?

# 497
  • Варна

А дали може по 2 наведнъж?

С каква цел?  Thinking

# 498
  • София
plam1 - със сигурност колкото се може по-малко! Но за точна доза много зависи ... на мен ми бяха казали максимум по 2 на ден, но ако мога да не ги пия, по-добре е нищо да не пия!

# 499
  • Варна
Аз бих ти препоръчала и чай от лайка, в тези жеги може да си го пиеш и изстуден. Има успокояващо и противовъзпалително действие. Peace

# 500
 Rolling Eyes Така не помня да ме е боляло.... направо до окото ми стига болката...  #2gunfire
1 парацетамол не мисля че ми действа.. почти 100 кг. съм  Crazy
Благодаря ви за отговорите! Ще пробвам с чайче от лайка да видя..  Wink
 Ще потърпя... още малко имам до края..
  bouquet Хубав ден на всички !

# 501
Максималната доза е 4г на ден.
Т.е. зависи от хапчетата, аз пия едни по 500мг, от тях не е проблем 2, но ако са от 1000мг, то тогава 1. През 4ч минимално     Peace

# 502
plam1, на мен лекар ми каза, че може и аналгин и спазмалгон да се пие, за парацетамолът - гинекологът сам ми беше изписал по едно време от прахчетата, дето съдържат парацетамол от повече милиграми /колдрекс, фервекс и т.н./, така че ако не прекалиш, мисля че може и два да вземеш.

# 503
 Hug Спрях се с този парацетамол, аз изпих 2 блистера за 4 дни.... оказа се че наистина е от зъба, сложиха ми арсен и ми мина   Crazy
Иначе и на мен гинеколожката ми каза по 3-4 на ден най много.  Tired
Благодаря ви за помощта  Heart Eyes

# 504
Здравейте, с риск да повтарям вече зададен въпрос, макар че прегледах темата до тук, след раждането имаме ли право на преглед при гинеколога, който е водил ЖК по време на бременността и включва ли той видеозон, или ако има нещо трябва да се обръщаме към кабинетите в болницата, където сме родили или трябва да си вземем ново направление по общия ред, ако искаме да отидем на гинекологичен преглед?

# 505
Здравейте, с риск да повтарям вече зададен въпрос, макар че прегледах темата до тук, след раждането имаме ли право на преглед при гинеколога, който е водил ЖК по време на бременността и включва ли той видеозон, или ако има нещо трябва да се обръщаме към кабинетите в болницата, където сме родили или трябва да си вземем ново направление по общия ред, ако искаме да отидем на гинекологичен преглед?

Moята гинеколожка работи в ДКЦ. След раждането ми каза, че ми се полага преглед на 40тия ден, като не трябва да нося направление. Отидох на регистрарурата и казах, че съм за контролен преглед след раждане. Нищо не съм плащала. Прегледа ме по всички уредчета. Сега съм на всеки 6мес. на преглед, но с направление и 2.90лв такса.

Ако имаш някакви оплаквания в рамките на 30 дни от изписването от болницата, задължително в болницата където си раждала. Даже ти се полагат 2бр прегледи в рамките на тези 30 дни, без да заплащаш. Но на мен ми казаха "ако имате оплаквания". Аз понеже нямах, не съм ходила.

Попринцип 30 дни след изписване от болница, независимо какъв е повода, се ходи в болницата при каквито и да е оплаквания. ЛЛ няма право да ти издава направление за лекар през този един месец. Това е при всички положения Peace .

# 506
hailie, много ти благодаря за отговора  Simple Smile

# 507
Момичета и аз тук с едно притеснение, лекувах гъбички - кандида 1 седмица преди положителния тест с глобули и крем. Според гинеколога няма място за притеснения и все пак ще се радвам, ако някоя от вас сподели от личен опит. Мерси!

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 12:01 от PoliDos

# 508
И питането ти е...?

# 509
  • София
вероятно някой бил ли е в такава ситуация и  имало ли е последици за бебето...

според мен щом  лекаря казва, че няма проблем, то няма.

Общи условия

Активация на акаунт