Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 548
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Да, имах предвид относно последиците, понеже масово чета, че противогъбичните инфекции се лекуват след първото тримесечие. Благодаря!

# 511
  • On the sea
Аз имах гъбички в първото тримесечие и ги лекувахме още щом ги откри АГ-то. Посъветва ме да се почиствам от вътре със сода и ми изписа някакъв крем на който не помня името и всичко отмина за 10 дни, но тази практика е в Кипър за България нищо не мога да кажа как и кога лекуват.

# 512
Здравейте момичета. Онзи ден бях на преглед да видим как са нещата с бебо. В 10 г.с. съм, бебето е пораснало. Сега е 26 мм. Исках да ви попитам обаче този размер нормален ли е за тази седмица? Вижда ми се много мъничко... Лекарката каза, че този размер отговаря на 9,5 г.с. и че всичко е нормално, но все пак... ми се вижда мъничка. Моля споделете опит! Благодаря!

# 513
Миличка, честита бременност! Лека и спокойна да е!
Но от много рано започваш с излишните тревоги... Как ще я караш така до края?
Щом лекарката ти е казала, че всичко е наред, значи е така! Ако нямаш доверие в нея, задължително я смени. Много е важно да имаш доверие на АГ, който(която) ти следи бременността, защото иначе можеш да се побъркаш от тревоги.
 Hug

# 514
bella123, честито   bouquet
Не започвай от сега с притесненията, бебето си е добре Simple Smile При мен в началото вървеше с 1-2 седмици назад, сега пък е с 1 седмица напред, да не говорим, че на всеки ехограф показва различно Simple Smile Важното е да си расте, няколко дни напред или назад не са от значение.
Лека бременност ти желая  Hug

# 515
Срам не срам като не първескиня влизам с въпроси за подготвителните- имам болежки, ама слаби повече от час- подобни на предменстроалните. Предния път не бяха нищо подобно- много силни болки, които се засилиха постепенно, сега имам от много време не регулярни и въпреки днешните продължителни като време мисля да отида само ,ако се засилят???....А и освен това понякога много силни болки подобни на мускулни от дясно почти по целия корем- някоя от вас да разпознава тия болки.

# 516
Щом са нерегулярни, вероятно са подготвителни контракции, но понеже ще ти е второ раждане, се подготви за бързо стигане до родилното.
Знам, че не винаги раждането в съпроводено с много силни и болезнени контракции.
Леко раждане и прекрасно бебе, когато и да е щастливото събитие  bouquet

# 517
Здравейте и от мен, предстои ми раждане, попитах и в друга тема, но ми се иска да питам и вас, при мен има вероятност нещата да се случат със система окситоцин, такава е практиката в моя град, макар че ми се искаше да е възможно най-естествено, струва ми се че няма да стане. Поради тази причина, има ли по голяма вероятност от насилване на процеса и по-големи разкъсвания?

# 518
  • Варна
Здравейте и от мен, предстои ми раждане, попитах и в друга тема, но ми се иска да питам и вас, при мен има вероятност нещата да се случат със система окситоцин, такава е практиката в моя град, макар че ми се искаше да е възможно най-естествено, струва ми се че няма да стане. Поради тази причина, има ли по голяма вероятност от насилване на процеса и по-големи разкъсвания?

Не се плаши толкова. дали ще има разкъсвания или не , не зависи чак толкова от окситоцина. Ако имаш възможност поговори с лекаря, който ще те изражда, обсъдете процеса, нека ти разкаже кое как и кога се случва. Може и да има възможност да откажеш окситоцина. При всички случаи ще се чувстваш по-уверена и спокойна.

# 519
При мен имаше окситоцин, но беше за кратко време, а епизиотомията се наложи поради други причини.

Ако можеш да говориш с лекаря да ти го спестят, ще е добре. Ако не - може да потърсиш или друг лекар, или в друга болница дори да е в друг град...

# 520
hailie и Хексе, благодаря ви за отговорите, но ако искам да родя при този конкретен доктор най-вероятно няма да мога да го откажа, защото той предлага предизвикано раждане. Но ще го попитам какво е мнението му, естествено.

# 521
А нещо налага ли го това предизвикване на раждането? Защото ако не преносваш с 10 дни, не виждам смисъл. И ако е само и само да не му развалиш почивката, пък съвсем не му се доверявай!
На етърва ми й предлагаха вагинално хапче за предизвикване, но при тях беше да може доки да е на работа когато бебето се ражда, че да не плащат избор на екип.

# 522
  • София
аз не бих се навила на предизвикано раждане, освен ако не е наистина наложително, но ако ми е предложено само заради варианта да родя при някой си, в смяната му...да си гледа работата, 100 пъти бих предпочела при дежурен екип....

# 523
  • Варна
И аз съм на същото мнение Confused

# 524
Peace И аз , мъжът ми тия дни ме кара да съм ходела да им кажа да ми предизвикват раждане и аз му казах,че не е в ред. Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт