Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 544
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София
 Crazy Laughing той като тръгне той да ражда, да си ходи да му предизвикват колкото си ще Joy

# 526
Тя не се съгласи Peace . Бебето само си избра датата.

За това си отидох когато ми започнаха контракциите и си родих нормално. Не съм избирала екип да си нямам главоболия.

# 527
Ами аз държа да родя в смяната на конкретно този лекар, защото при него раждането ще е "нормално", докато ако отида при дежурния екип има голяма вероятност да ме срежат - секцио. Само че вече не съм сигурна доколко е нормално едно такова раждане и не е ли по добре да рискувам с секциото. Не знам дали пораженията от един така насила предизвикан процес няма да са по големи от секцио, а и като чета за разни форцепси и вакууми и че рискът за нещо такова е по голям при предизвикано раждане, настръхвам.

# 528
  • Варна
И защо мислиш, че дежурният екип ще те среже? Има ли някакви показания за секцио?

# 529
  • София
предизвиканото раждане не е най-естественият процес, за мен е толкова насилствен, колото и секциото, ако съм изпревена пред избор предизвикано или секцио, честно не знам какво точно бих решила, не знам защо реши, че ще те режат дежурните, особенно пък ако отидеш и с добро разкритие...
Другият вариант е да се насочиш към  друг  лекар за израждането.

# 530
Защото имам индикации за секцио по медицински причини, което вероятно повечето доктори, за да си олеснят живота и да се презастраховат, биха направили секцио.

# 531
  • София
psmama - а щом имаш индикации да е секцио по медицински причини, то не е ли по-безопасно да родиш секцио? За да има индикации, то сигурно има причини, които лекарите да не искат да рискуват!
Аз лично бих те съветвала, щом има индикации, то да не рискуваш!

# 532
  • София
какви са точно индикациите? иначе наистина с предписание за секцио надали дежурните ще те оставят да раждаш нормално, ако наистина не ги изненадаш, като отидеш с 8 см примерно... но  зависи и защо те насочвет към секцио, т.е.  не знам до колко е сериозно да рискуваш, само заради идеята за  вагинално... и със сигурност не бих си играла и с предизвикано в такъв случай... т.е. с предписания за секцио, въобще  пък не бих се навила на предизвикано...

# 533
Ами рискът е минимален, и повечето лекари са на мнение че в такава ситуация може да се роди нормално. Просто лекарите в болницата където ще раждам предпочитат да правят секцио.

# 534
  • София
така и не каза за какво е предписанието...
все пак въпроса - няма ли др лекар, при когото да родиш естествено, който да не иска да предизвиква?

# 535
Хепрес, и..не знам дали има, за сега се спрях на този, препоръчаха ми го.

# 536
  • София
при генитален херпес директно бих родила секцио, изобщо не е минимален риска за бебето при наличие на активен такъв.

# 537
  • София
И аз знам че са много страшни!

# 538
Въпроса е че ще ми направят секцио при неактивен.

# 539
  • София
т.е. някога във времето си имала, а сега не?

иначе намирам това
Цезарово сечение се предприема задължително при:
активен генитален херпес по време на раждането
активен генитален херпес към термина за раждане
рецидиви (повторения) на инфекцията в хода на бременността
активен херпес в началото на бременността

ако си някой от тези случаи наистина  на твое място изобщо не бих си играла на рискове с живота на детето.

Общи условия

Активация на акаунт