Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 431
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро момичета! Как сте днес ? Да разбрах за детските, може би ще ги взимам, защото се усигурявам на по висока сума от някаде 4 или 5 месеца. Много ми беше интересно, защото хората около мене ми повтаряха , че няма да взимам и т.н.

# 646
Ахаааа, виж къде бил ключът, много ти благодаря gundie  Hug Hug Hug, нямам никакви болки, дано и за напред да няма  Peace
Стискам палци. Hug Нали знаеш- вдигаш краката, обливаш ги със студена вода преди да излезеш от банята, много разходки и вода- аз малко прекалявам с повтаряне на тия неща, но съм имала проблеми,а точно бременността ги отключва тия и затова. На мен до сега много ми бяха отекли краката, но колкото повече наближава раждането все повече спадат. Laughing
Мерси за съветите, ще внимавам  Hug Hug

# 647
  • София
Намесвам се директно, защото спорът е излишен. 12 месеца осигурителен стаж са условие за майчинство, но не става дума това да са последните 12 месеца преди 45-дневния болничен, а въобще в живота на жената. Към момента на издаване на 45-дневния болничен майката трябва да е назначена на трудов договор или да се самоосигурява, но не на минималния процент. Това, заедно с изискуемия 12-месечен стаж дава право на майчинство 2 години. Вече дали и колко време преди 45-дневния болничен майката не е работила има отношение към сумата на майчинството през първата година. Това е най-общо. Казуси има, както и изключения, но си има и цяла тема за това  Peace

може ли да обясниш защо не на минималния? и какво се случва, ако е на минималния?
благодаря.

При минималния нямаш право на обезщетение. Погледни в тази тема, много добре е обяснено, ако не ти се чете всичко от начало просто опиши подробно твоя случай и ще ти обяснят всичко  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=671772.0

# 648
Здравейте,

мисля че имам нужда да споделя с някой, защото иначе ще се побъркам.
От известно време сис говорим с моя приятел, че може би ни е време за дете. Много наши приятели вече имат. Проблема е, че не съм сигурна дали изобщо го искам. Аз съм на почти 28години, а моят приятел на 30. Заедно сме от почти 10 години.Simple Smile
Та въпроса е, че пробвахме няколко пъти, не съм смятала кога точно ми е овулация. И вчера си правих тест и ми показа положителен. После правих още два и те също. По принцип нямам закъснение - има още 5 дена. Обаче изобщо не съм щастлива от този факт. Дори супер много искам да ми дойде. Не искам да казвам какви мисли ми идват за аборти..Sad не съм очаквала така да се чувствам. По цял ден плача:(

Мила, това, че си жена не означава автоматично, че трябва да бъдеш майка!
Ако не искаш, ако се чувстваш спокойна от този факт, ако приятелят ти не се чувства готов за баща, тогава няма смисъл да си раждате бебето. То не е "ааа, колко е сладко, искам и аз такова". Всичките ви приятели имат деца, ама вечер всеки се прибира у тях си и всеки сам знае себе си.
Никой няма да дойде да гледа вашето бебе. Ако ви упрекват, че нямате още бебе, винаги можете да ги "отрежете" с "който иска деца, да си ги прави и да си ги гледа" Peace . Някои се засягат, други се засмиват, важното е, че повече въпросът не бива повдиган.
Имаш време, помисли, обсъдете го двамата, готови ли сте и изобщо искате ли такава отговорност? Няма страшно ако отговорът е Не, но е важно да сте на едно мнение и да сте заедно във взимането на решението.
Успех каквото и да решиш!  bouquet

А вярно ли е, че след като аз в момента се осигурявам на висока сума и мъжа ми също, че няма да получавам и детските?

За да получваш детски, месечния доход на член от семейството трябва да бъде под 350лв, т.е. за 3-членно семейство общо дохода трябва да е под 1050лв. Ако нямате брак се гледа само твоя доход и се дели на 2.

# 649
В никакъв случай не взимайте нищо без лекарско предписание освен фолиева киселина в началните месеци и ако се наложи лекарите ще ви я спрат!

Brayda, благодаря за съвета! Благодаря и на другите момичета, че се отзоваха на запитването ми относно приемането на витамини.

В момента приемам само фолиева киселина и нищо друго!
Живот и здраве като отида на втори преглед.... ще видим дали ще ми предпишат нещо.

По принцип имам проблем със зъбите, зъболекарката ми каза, че имам нужда да приемам калций допълнително! Но ако гинеколожката не предложи това - няма да го правя.

Hug

# 650
Да отбележа и тук моят случай- днес имам между 3 и 4 см разкритие, нямам нито силни нито регулярни болки, нямам паднала тапа, нямам изтекли води . На ехографа всичко е наред. Дано ми се появят индикации за раждане, че ми е малко притеснено да не би тоя път да се окажа някакъв спешен случай- раждаща без болки и отиваща с 10 см разкритие. Rolling Eyes

# 651
  • София
gundie - е ами няма ли на 5-6см да те приемат в болницата? Лекарката не ти ли каза? Това е малко странно... поне според мен де (аз не съм раждала до сега)

# 652

По принцип имам проблем със зъбите, зъболекарката ми каза, че имам нужда да приемам калций допълнително! Но ако гинеколожката не предложи това - няма да го правя.

Калцият може да предизвика контракции. В никакъв случай не го вземай на своя глава. Вариант е ако е в комбинация с други витамини и магнезии

# 653
Момичета здравейте. Да ви питам през бременността кога се появява коластрата, защото аз имам

# 654
Ами незнам коластра ли е, но аз от около 2 седмици (значи в началото на 7 месец) през ден-два имам 2-3 капчици и то след като съм хапнала нещо като пъпеш, кисело мляко или други такива Simple Smile А капчиците са прозрачни, бледо жълти.

# 655
  • София
Здравейте,

мисля че имам нужда да споделя с някой, защото иначе ще се побъркам.
От известно време сис говорим с моя приятел, че може би ни е време за дете. Много наши приятели вече имат. Проблема е, че не съм сигурна дали изобщо го искам. Аз съм на почти 28години, а моят приятел на 30. Заедно сме от почти 10 години.Simple Smile
Та въпроса е, че пробвахме няколко пъти, не съм смятала кога точно ми е овулация. И вчера си правих тест и ми показа положителен. После правих още два и те също. По принцип нямам закъснение - има още 5 дена. Обаче изобщо не съм щастлива от този факт. Дори супер много искам да ми дойде. Не искам да казвам какви мисли ми идват за аборти..Sad не съм очаквала така да се чувствам. По цял ден плача:(

Мила, това, че си жена не означава автоматично, че трябва да бъдеш майка!
Ако не искаш, ако се чувстваш спокойна от този факт, ако приятелят ти не се чувства готов за баща, тогава няма смисъл да си раждате бебето. То не е "ааа, колко е сладко, искам и аз такова". Всичките ви приятели имат деца, ама вечер всеки се прибира у тях си и всеки сам знае себе си.
Никой няма да дойде да гледа вашето бебе. Ако ви упрекват, че нямате още бебе, винаги можете да ги "отрежете" с "който иска деца, да си ги прави и да си ги гледа" Peace . Някои се засягат, други се засмиват, важното е, че повече въпросът не бива повдиган.
Имаш време, помисли, обсъдете го двамата, готови ли сте и изобщо искате ли такава отговорност? Няма страшно ако отговорът е Не, но е важно да сте на едно мнение и да сте заедно във взимането на решението.
Успех каквото и да решиш!  :bouquet

Точно така, за да гледаш дете се изисква желание и мотивация,защото в противен случай човек няма да има за какво да се хване в тежките моменти и психически (дори и физически) може да не издържи.Имам един аборт като по млада и изобщо не съжалявам щеше да объркаживота ми тотално, тогава ми беше кофти много обаче знаех че това е правилното решение за мен.
Дори и хора които са ималижелание им  се случва да изпаднат в депресия и да се чудят за какво им е било.Имах една приятелка, направо полудя каза че не го иска, и добре че имаше две баби да и го гледат известно време докато се съвземе.

Бамбуча - коластра е и аз имах даже накрая през ноща правех цели огромни петна по чаршафите...нормално е, но не е задължително всеки да има и не е свързано с това колко бързо ще ти слезе кърмата и т.н.

# 656
  • София
Аз коластра също имам от 1-2 седмици / поне тогава забелязах /

# 657
Калцият може да предизвика контракции. В никакъв случай не го вземай на своя глава. Вариант е ако е в комбинация с други витамини и магнезии

Няма да приемам нищо, докато не ми го каже лекар!  Hug

# 658
Мисля, че има специални подплънки, които те предпазват от зацапване като си някаде навън

# 659
  • София
Да, има и колектори за кърма, които могат да се ползват по същата логика.
При мен за сега е съвсем малко и нямам оплаквания Wink

Общи условия

Активация на акаунт