Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 40 496
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Аз това го разбирам, ама моята твърди, че съм в трета г. с., даже така ми го записа за личната лекарка. Да разбирам, ли че тя нещо бърка? #Crazy

# 676
  • Варна
Аз това го разбирам, ама моята твърди, че съм в трета г. с., даже така ми го записа за личната лекарка. Да разбирам, ли че тя нещо бърка? #Crazy

Бърка, да.

# 677
Колко време важи едно направление - 30 или 45 календарни дни от датата на издаване?  Rolling Eyes

# 678
  • София
мисля, че 30 календарни дни!

Нана - и според мен е грешно да се води по реалните седмици на бебето, още повече че надали си знаеш овулацията, а и всички ехографи мерят по гастационни седмици. А това, което тя нарича гастационни - това са реални Simple Smile

# 679
Цитат
Все пак тя ги била смятала тези неща 33 години
Дано 33 години да не ги е смятала по същия начин  Wink

# 680
Направленията важат 30 дни, ако не го използваш, трябва задължително да го върнеш на лекарката си , за да ти го подмени или анулира.

Не може да си в 3та г.с. и да се вижда плоден сак. В тази седмица ти даже не знаеш дали си бременна.

# 681
В трета седмица не се вижда сакче, освен ако доки няма някакъв супер- извънземен ехограф. Но си бъркат лекарите и това е факт, медицината не е математика. И аз им казвам, че си знам, че оплождането при мен е станало точно на 17ти януари в 15 часа, ама те не- бъркат се така- гледат първия ден на последния цикъл, а според тези сметки оплождането е било на 19ти, защото се взима осреднена преценка за продължителността на цикъла ...............отнесох се  Crazy Crazy   

# 682
здравейте бъдещи мами....бременна съм в края на 5г.с. но корема не ми е подут много....това  нормално ли е или е о6те рано да се личи бременноста

# 683
На мен започна да ми личи в 5м, при положение, че бях много слаба като забременях. Преди това коремчето нищо подобно на бременно.

Лека и спокойна бременност!

# 684
здравейте бъдещи мами....бременна съм в края на 5г.с. но корема не ми е подут много....това  нормално ли е или е о6те рано да се личи бременноста
Мнооооооооооооооого рано  Peace Peace

# 685
подут ми е корема но всеедно не съм бремнна но забелязах,че са се появили стрии и от двете страни на коремчето ох олекна ми това което каза,че е рано благодаря ти бях се стреснала нещо Embarassed

# 686
Мятай кремчетата за бременни коремчета, а пък подуването може да е от стомаха, сега произвеждаш повечко повечко прогестерон, който удебелява стената на матката, за да се храни бебо, но забавя твоята храносмилателна система. Хапвай по- леки и лесно смилаеми храни, които не дразнят стомаха, така ще избегнеш подуването, а и гаденето.  Peace

# 687
вчера нямах никакъв апетит може би от топлото време но днес съм като вълк цял ден ям и постоянно газове...и даже предимлако изядох цял буркан с кисели краставички Grinning ..чувствам се като някои баба меца Simple Smile

вие какво чувствахте в 5г.с.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 12:47 от AnMary

# 688
С повишени нива на прогестерона, всичко, което ти се струва ненормално с храносмилателната система, е нормално- гадене, липса на апетит, повишен апетит, неприязън към иначе любима храна или обратно апетит към нещо, което винаги те е отвращавало, киселини, газове, рефлукс, запек или разстройство. Аз лично не чувствах нищо в 5та г.с. Но моята бременност е супер лека- нямах и нямам никакви симптоми, добре, че корема наедря и беба почна да рита, че да разбера че има нещо там така да се каже  Crazy Crazy Но при всеки е различно.  Peace Peace 

# 689
аз в първата седмица най много до 2-рата имах запек а сега си ходя редовно по голяма нужда....ние  с моя приятел решихме да си имаме бебче и на 15юли беше половитя ни акт и трябваше да ми доиде на сега на 18 август но ми закъсня с 8 дни и се усъмних,че съм бременна и другото което е че преди цикъл ме болят гърдите а сега и болка не усещам...и в началото на този месец се започна гадене,голям апетит,постоянно ми се спи,нервна,чувствителна и бързо се уморях и аиде на лекар....и така сега съм в края на 5г.с. Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт