Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 371
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Защо не се боядисате в родилното след като родите, като оная циганка от темата за смешното раждане?

# 76
може ли някой да ми даде съвет за раждане във велико търново

# 77
  • On the sea
От 4 юни съм назначена на работа и понеже нямам 45 дена за болничния преди раждането и не мога да го взема някой знае ли дали мога да изляза в майчинство без този болничен или е задължителен? Надявам се да ми разберете мисълта, защото май се изказах доста несвързано.

# 78
  • на земята
Незнам дали може без осигуровки,никак ли нямаш  newsm78,май този болничен е задължителен,за да може да ти изплаща работодателя майчинството,иначе как като няма работодател,дано се включат мамчета да кажет,но според мен не може..)))Това знам от счетоводителката..))

# 79
  • On the sea
Незнам дали може без осигуровки,никак ли нямаш  newsm78,май този болничен е задължителен,за да може да ти изплаща работодателя майчинството,иначе как като няма работодател,дано се включат мамчета да кажет,но според мен не може..)))Това знам от счетоводителката..))

Ами значи аз имам нужния година и половина стаж, в момента вече съм назначена и на работа и работодателя ще ми плаща нужните осигуровки. Проблема е че имам 30 дни до термина, защото чак сега ме назначиха на работа и гинеколожката не може да ми даде болничен за 45-те дни преди раждането. За мен не е проблем, че няма да ми ги платят тези 45 дни, но въпроса е дали въпреки това дали ще мога да изляза в майчинство, дали този болничен е задължителен.

# 80
А знаете ли за възпалени венци нещо? Аз имам едино вирусче, вчера ме преглеждаха и казаха,че всичко е ок уж. Но са ми възпалени синусите (чувствам болката по тях) и от там малко ме болят и ушите и ме заболяха зъбите и ми се подуха венците- много са ми чувствителни. Не знам каква билка или хомеопатия някаква да ползвам. Имам едно за промиване на устата на фирма Билка- доктор Папазова го беше препоръчала за броблем, но дали ще ми помогне, не мога да ям по- твърди неща. А иначе самит вирус ми върви към оправия?? newsm78
Велвет, задай си въпроса в темата за майчиното счетоводство- там има много компетентни. Wink

# 81
  • София
може ли някой да ми даде съвет за раждане във велико търново
Потърсете отговор в този подфорум Здравни заведения, специалисти или пуснете тема там.

# 82

Ами значи аз имам нужния година и половина стаж, в момента вече съм назначена и на работа и работодателя ще ми плаща нужните осигуровки. Проблема е че имам 30 дни до термина, защото чак сега ме назначиха на работа и гинеколожката не може да ми даде болничен за 45-те дни преди раждането. За мен не е проблем, че няма да ми ги платят тези 45 дни, но въпроса е дали въпреки това дали ще мога да изляза в майчинство, дали този болничен е задължителен.
Майчинството се смята 2 години назад, не 18 месеца. В същия подфорум има тема за майчинството счетоводно, попитай там.

# 83
Кога се вижда най- рано сърцето на бебето?

# 84
Преди 6г.с. трудно. По-често 7-8-9г.с.

# 85
Кога се вижда най- рано сърцето на бебето?
Около 7г.с.

# 86
А знаете ли за възпалени венци нещо? Аз имам едино вирусче, вчера ме преглеждаха и казаха,че всичко е ок уж. Но са ми възпалени синусите (чувствам болката по тях) и от там малко ме болят и ушите и ме заболяха зъбите и ми се подуха венците- много са ми чувствителни. Не знам каква билка или хомеопатия някаква да ползвам. Имам едно за промиване на устата на фирма Билка- доктор Папазова го беше препоръчала за броблем, но дали ще ми помогне, не мога да ям по- твърди неща. А иначе самит вирус ми върви към оправия?? newsm78
Велвет, задай си въпроса в темата за майчиното счетоводство- там има много компетентни. Wink
За възпалени венци на мен най-много ми помага Eludril. По принцип зъболекарят ми го е препоръчал преди и след разни интервенции от типа на почистване на зъбен камък. Разрежда се с вода в зависимост за какво точно се ползва. Аз лично винаги съм усещала облекчение още на първия ден.

# 87
  • Пловдив
  Здравейте, много ме боли корема в долната част от дясно - все едно ще ми идва. Това нормално ли е? Не се чувствам пълноценен човек, а още съм съвсем в началото. И леко ми се гади..

# 88
  • на земята
 barba28 ,нормално е и мен ме болеше в началото,пий ношпа..)))

# 89
  Здравейте, много ме боли корема в долната част от дясно - все едно ще ми идва. Това нормално ли е? Не се чувствам пълноценен човек, а още съм съвсем в началото. И леко ми се гади..
Нормално е да имаш болки като преди цикъл и гадене, всичко ще отмине Simple Smile За болките можеш да пиеш Но-шпа, ако са силни обаче най-добре сподели с гинеколога си. Почивай си повече и се пази  Peace

Общи условия

Активация на акаунт