Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 469
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Велвет, то при теб положението е различно.Пожелавам ти успех и леко раждане. Hug

# 166
  • София
я кажете какво помага при сърбеж, от опъването на кожата, корема страшно много ме сърби, мажа се с мас, сутрин и вечер, но пак ме сърби  ooooh!

Маста загрява, така че лятно време изобщо не е подходяща за мазане. Купи си някакво бебешко олио или мляко.

# 167
Моят проблем е следният :Преди 3 дни ходих на док да видим бебо.Хубавото е ,че всичко му е наред ,притеснителното е ,че док каза ,че матката ми е спазмирала и плацентата леко е притиснала бебо .Каза да увелича магнезия на три пъти по две на ден ,за да намалеят спазмите .Аз лично не усещам болки или стягане ,просто от време на време по-скоро като мравучкане по кожата.Но въпроса ми е не е ли много висока дозата на Магнерота ?Ако някоя е имала такъв случай как са й го дозирали.По приницип преди си го пиех теи пъти по една таблетка.

# 168
Моля ви, кажете ми как се справяте с подути глезени- солта не я тача от дълго време насам, пия вода и отделно и др. течности доста, движа се. Ама пак имам много отекли глезени и това вече започва да ми пречи. Close

# 169
Но въпроса ми е не е ли много висока дозата на Магнерота ?
Аз съм на същата доза.
Как прецени, че е много? Аз имам доверие на лекарите (за 2-ри път ми изписват тази доза двама различни лекари), все пак аз лекарска диплома по гинекология нямам Wink. Щом са преценили тази доза, значи тя е подходяща за моя проблем.

# 170
  • София
Моля ви, кажете ми как се справяте с подути глезени- солта не я тача от дълго време насам, пия вода и отделно и др. течности доста, движа се. Ама пак имам много отекли глезени и това вече започва да ми пречи. Close

Отоците, които не спадат са един от признаците на прееклампсия, така че започни да си мериш кръвното и задължително пусни урина за наличие на белтък. И естествено посети гинеколога си.

# 171

Отоците, които не спадат са един от признаците на прееклампсия, така че започни да си мериш кръвното и задължително пусни урина за наличие на белтък. И естествено посети гинеколога си.
Кръвното ми  не минава 120/ 80. Аз съм имала тромбофлебит и все се чудя дали не е свързано и с това, а сега открих,че и хемороиди зверски са ми излезли- те явно са свързани нещата. Close

# 172
Последните седмици от бременноста глезените ми бяха подути особенно десният нощем спадаха но през деня пак се подуваха няма лек пиех вода ходех често и до тоалетна но се оправиха няколко дни след раждането  Simple Smile

# 173
Но въпроса ми е не е ли много висока дозата на Магнерота ?
Аз съм на същата доза.
Как прецени, че е много? Аз имам доверие на лекарите (за 2-ри път ми изписват тази доза двама различни лекари), все пак аз лекарска диплома по гинекология нямам Wink. Щом са преценили тази доза, значи тя е подходяща за моя проблем.

Благодаря за отговора.Не,че прецених,просто се обезпокоих .

# 174
  • На брега на морето
За краката спасение няма, моите от сега се подуват и то ужасно много, а съм едва в 5-ти месец.
Успокоявам се, че е заради жегата. Изследванията и кръвното са ми ок.

# 175
  • Ispania
Последните седмици от бременноста глезените ми бяха подути особенно десният нощем спадаха но през деня пак се подуваха няма лек пиех вода ходех често и до тоалетна но се оправиха няколко дни след раждането  Simple Smile
То4но сьщият слу4ай бях и аз. Когато отидох на лекар защото ве4е оттока беше огромен, ми направиха на момента изследвания, но за щастие нямаше нищо обезпокоително.Два дни след като родих, като по 4удо просто си спаднаха Mr. Green

# 176
  • On the sea
Искам да попитам колко време горе долу трае болката от контракция, говоря за първите, защото имам болки ниско долу, като МЦ, държат ме около 2, 3 мин. и минават. Това ми се случва по няколко пъти на ден от около 2, 3 дни. Възможно ли е да са контракции или си внушавам, защото само преди 4 дена нямах никакво разкритие.

# 177
  • Варна
Искам да попитам колко време горе долу трае болката от контракция, говоря за първите, защото имам болки ниско долу, като МЦ, държат ме около 2, 3 мин. и минават. Това ми се случва по няколко пъти на ден от около 2, 3 дни. Възможно ли е да са контракции или си внушавам, защото само преди 4 дена нямах никакво разкритие.

Да, възможно е, даже почти сигурно.  Laughing

# 178
  • на земята
Здравейте,имахте ли течение от утрогестана като го слагахте,преди два дни правих МБ ,чиста си е,понякога ми се получава бяло течение по воднисто,по гъсто,и все сутрин като стана..)))Прохладен ден на всички..)))

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 15:35 от лаленце 74

# 179
  • On the sea
А възможно ли е водите да не изтекат на един път, защото забелязах белиото ми малко мокро, но понеже съм с превръзка не ми стана ясно какво е, а съм чела че като ти изтичат водите течността е доста повече, не знам какво да направя, звънях на АГ-то ми той каза, че влиза в спешна операция и ще ми звънне после.

Общи условия

Активация на акаунт