Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 40 863
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Абе, момичета, ElenaHristova  сега не е ли в майчинство? За каква работа иде реч? Като гледам лентичката дъщеря й сега е на годинка и в момента би трябвало да й тече втората година отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и да взима 240лв. Демек, като роди директно се взимат предвид имено тези две години, в които тя е била по майчинство с първото дете.  newsm78

# 631
  • Варна
Абе, момичета, ElenaHristova  сега не е ли в майчинство? За какава работа иде реч? Като гледам лентичката дъщеря й сега е на годинка и в момента би трябвало да й тече втората година отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и да взима 240лв. Демек, като роди директно се взимат предвид имено тези две години, в които тя е била по майчинство с първото дете.  newsm78

Щом пише, че не работи в момента, то тя не може да ползва втората година майчинство. Не знам точно какъв е случая и защо е така, най-добре тя да разясни, за да можем да бъдем полезни.

# 632
Щом пише, че не работи в момента, то тя не може да ползва втората година майчинство. Не знам точно какъв е случая и защо е така, най-добре тя да разясни, за да можем да бъдем полезни.
Според мен на нея самата не й е ясно. Да, нека обясни прекъсвала ли е майчинството, връщала ли се е на работа преди годинката на дъщеря си и т.н.

# 633
[quote

Е, тя пише че няма никакъв договор. Доколкото знам не е толкова лесно да станеш самоосигуряващ се
Ами зависи от фирмата.

# 634
  • Варна
[quote

Е, тя пише че няма никакъв договор. Доколкото знам не е толкова лесно да станеш самоосигуряващ се
Ами зависи от фирмата.

Която тя трябва да създаде? Или може да се включи в такава? Thinking

# 635
  • София
Намесвам се директно, защото спорът е излишен. 12 месеца осигурителен стаж са условие за майчинство, но не става дума това да са последните 12 месеца преди 45-дневния болничен, а въобще в живота на жената. Към момента на издаване на 45-дневния болничен майката трябва да е назначена на трудов договор или да се самоосигурява, но не на минималния процент. Това, заедно с изискуемия 12-месечен стаж дава право на майчинство 2 години. Вече дали и колко време преди 45-дневния болничен майката не е работила има отношение към сумата на майчинството през първата година. Това е най-общо. Казуси има, както и изключения, но си има и цяла тема за това  Peace

# 636
А вярно ли е, че след като аз в момента се осигурявам на висока сума и мъжа ми също, че няма да получавам и детските?

# 637
  • На брега на морето
Намесвам се директно, защото спорът е излишен. 12 месеца осигурителен стаж са условие за майчинство, но не става дума това да са последните 12 месеца преди 45-дневния болничен, а въобще в живота на жената. Към момента на издаване на 45-дневния болничен майката трябва да е назначена на трудов договор или да се самоосигурява, но не на минималния процент. Това, заедно с изискуемия 12-месечен стаж дава право на майчинство 2 години. Вече дали и колко време преди 45-дневния болничен майката не е работила има отношение към сумата на майчинството през първата година. Това е най-общо. Казуси има, както и изключения, но си има и цяла тема за това  Peace

може ли да обясниш защо не на минималния? и какво се случва, ако е на минималния?
благодаря.

# 638
Здравейте,

мисля че имам нужда да споделя с някой, защото иначе ще се побъркам.
От известно време сис говорим с моя приятел, че може би ни е време за дете. Много наши приятели вече имат. Проблема е, че не съм сигурна дали изобщо го искам. Аз съм на почти 28години, а моят приятел на 30. Заедно сме от почти 10 години.Simple Smile
Та въпроса е, че пробвахме няколко пъти, не съм смятала кога точно ми е овулация. И вчера си правих тест и ми показа положителен. После правих още два и те също. По принцип нямам закъснение - има още 5 дена. Обаче изобщо не съм щастлива от този факт. Дори супер много искам да ми дойде. Не искам да казвам какви мисли ми идват за аборти..Sad не съм очаквала така да се чувствам. По цял ден плача:(

# 639
Момичета, имам въпрос- в 33та седмица съм- десният ми крак започна да оттича, повече от левия, дори по- скоро левия не е оттекъл въобще. Не е драстична разликата, но все пак........ Оттоците са от скоро. Нямам белтък в урината- изследването от от преди 10 дена. От какво може да е това  newsm78

summer_york, не се сдухвай, важното е, че имаш човек до себе си в такъв момент. Преди и аз се сдухвах като теб, приказвах, че не искам, докато едно момиче не ми каза- "ти недей много да приказваш, за да не стане така, че когато го искаш, то да не става". Т.е. внимавай какво си пожелаваш, че да не вземе да се сбъдне желанието ти. При мен стана точно така- когато го поисках, се наложи да правим ин витро, благодаря на Бога, че стана от първия път  Hug Имай предвид, че плачът може да е предизвикан от хормоните.........

# 640
Delight31 , аз скоро бях на съдов хирург, заради предишни проблеми с тромбофлебит, та лекарят ми каза, че обикновено на там на където е гръбчето на бебето започвал тоя крак да се подува повече. Ако имаш болки в крака и особено някакви по- резливи непременно на лекар.

# 641
Ахаааа, виж къде бил ключът, много ти благодаря gundie  Hug Hug Hug, нямам никакви болки, дано и за напред да няма  Peace

# 642
Ахаааа, виж къде бил ключът, много ти благодаря gundie  Hug Hug Hug, нямам никакви болки, дано и за напред да няма  Peace
Стискам палци. Hug Нали знаеш- вдигаш краката, обливаш ги със студена вода преди да излезеш от банята, много разходки и вода- аз малко прекалявам с повтаряне на тия неща, но съм имала проблеми,а точно бременността ги отключва тия и затова. На мен до сега много ми бяха отекли краката, но колкото повече наближава раждането все повече спадат. Laughing

# 643
Успокойте се ,не съм работила ,защото бях студентка  Peace Между другото ,снощи към 17 и 30 ,след като вечерях ,станах от масата по-рязко и усетих една ужасна прерязваща болка в корема - първо долу,ниско в ляво , после и в дясно ,по-слабо.Не ми се е случвало преди и много се уплаших...Нямах кървене или нещо друго ,но не ме отпусна веднага ,ами трябваше да лежа 10 минути... Confused На какво ли се дължи...

# 644
  • Варна
А вярно ли е, че след като аз в момента се осигурявам на висока сума и мъжа ми също, че няма да получавам и детските?

Ako доходите ви година назад, са по високи от 350 лв на член от семейството, нямаш право на детски.

Здравейте,

мисля че имам нужда да споделя с някой, защото иначе ще се побъркам.
От известно време сис говорим с моя приятел, че може би ни е време за дете. Много наши приятели вече имат. Проблема е, че не съм сигурна дали изобщо го искам. Аз съм на почти 28години, а моят приятел на 30. Заедно сме от почти 10 години.Simple Smile
Та въпроса е, че пробвахме няколко пъти, не съм смятала кога точно ми е овулация. И вчера си правих тест и ми показа положителен. После правих още два и те също. По принцип нямам закъснение - има още 5 дена. Обаче изобщо не съм щастлива от този факт. Дори супер много искам да ми дойде. Не искам да казвам какви мисли ми идват за аборти..Sad не съм очаквала така да се чувствам. По цял ден плача:(

Честито!
Ооо, и аз така се чувствах като забременях за пръв път  Laughing . Изведнъж те хваща шубето. Според мен щом си сигурна, че с този човек искате да градите семейство, забременяването си е съвсем навреме и намясто. Щастливка си, че си забременяла бързо.
Относно мислите за аборт, не се чувствай виновна, че ти минават през ума. Хормони. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт