Счетоводител в нужда се познава 2

• 64 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Колко е минималният осигурителен праг за продавач -консултант на хранителни стоки за 2012?

# 106
  • В полите на Пирин планина
Колко е минималният осигурителен праг за продавач -консултант на хранителни стоки за 2012?

450 лева

# 107
Здравейте, искам да попитам аз съм само осигуряващо се лице и съм бременна , ако сега си вземам болнични за 6,7,8 месец от бременността как ще се отрази това на майчинството ми . Осигурявам се на 600лв. последните 24 месеца и не съм ползвала болнични до сега. Колко ще получа като болнични за тези 3 месеца.

# 108
Здравейте, искам да попитам аз съм само осигуряващо се лице и съм бременна , ако сега си вземам болнични за 6,7,8 месец от бременността как ще се отрази това на майчинството ми . Осигурявам се на 600лв. последните 24 месеца и не съм ползвала болнични до сега. Колко ще получа като болнични за тези 3 месеца.

Няма да сеотрази негативно щом нямаш промяна в осигурителните доходи.
Най-общо казано се изчислява така:
18*600*80%/броя на работните дни в 18-месечния период. Така полученото число се умножава по броя на работните дни в месеца, в който си в болничен, ако е целия, ако е част - броя на работните дни в болничен.

# 109
Здравейте,
имам нужда от помощ относно изчисляване на болничен за общо заболяване.От 02.05.2012 г. съм в болничен.През 2012 г. съм осигурявана на 470 лв. , а през 2011 г. на 410 лв.По изчисления на НОИ среднодневното възнаграждение ми е 8.6512 ............как е получена тази сума?Нали се взима 80 % от осигурителния доход за 18 месеца назад....

# 110
Здравейте,
имам нужда от помощ относно изчисляване на болничен за общо заболяване.От 02.05.2012 г. съм в болничен.През 2012 г. съм осигурявана на 470 лв. , а през 2011 г. на 410 лв.По изчисления на НОИ среднодневното възнаграждение ми е 8.6512 ............как е получена тази сума?Нали се взима 80 % от осигурителния доход за 18 месеца назад....

Зависи също каква ти е основната заплата по договор и съответно нетното възнаграждение, защото 80% от осиг. доход се сравнява с него / с нетното / и не трябва да го надвишава. Ако го надвишава, то за база за изчисление на обезщетението се взема средно дневното нетно възнаграждение.

# 111
Оф......
Брутно възнаграждение за [b]2011 г. е 240 лв. ,нетна 168.40 лв. , осигурителен доход 410 лв.[/b]
Брутно възнаграждение за 2012 г. е 271.62 лв. , нетна 189.89 лв. , осигурителен доход 470 лв.
Така излизат сметките , но толкова ли ще ми бъде и майчинството.......то дори не е колкото МРЗ , каква ми е ползата от този осигурителен доход...

# 112

450 лева

Зависи от дейносттта на фирмата.

# 113
Оф......
Брутно възнаграждение за [b]2011 г. е 240 лв. ,нетна 168.40 лв. , осигурителен доход 410 лв.[/b]
Брутно възнаграждение за 2012 г. е 271.62 лв. , нетна 189.89 лв. , осигурителен доход 470 лв.
Така излизат сметките , но толкова ли ще ми бъде и майчинството.......то дори не е колкото МРЗ , каква ми е ползата от този осигурителен доход...

Обезщетението през 410-те дни ще бъде поне МРЗ. Ползата на осигурителния доход е при пенсиониране  Wink

450 лева

Зависи от дейносттта на фирмата.
Отговорих в случай, че е търговия, щом се говори за продавач-консултант ... newsm78

# 114
Lady Brinne благодаря за бързият отговор  Hug

# 115
http://pravna.info/do-kraq-na-godinata-izchislqvame-sami-pensiqta-si

"До края на годината изчисляваме сами пенсията си

До края на годината ще бъде разбработена услуга на НОИ, с помощта на която, сами ще можем да изчислим пенсията си.

Всички граждани, които имат персонален идентификационен код, издаден от НОИ, ще могат да ползват услугата.

НОИ ще направи тази услуга достъпна до края на годината. По този начин ще можем да преценим дали да се пенсионираме, според размера на пенсията, която ще получаваме, или да продължим да работим. На базата на осигурителните ни доходи, електронната система ще изчисли каква пенсия ще получаваме, след като навършим годините и имаме стажа, за да се пенсионираме.

..."

# 116
  • София
Здравейте момичета.
Не че е много счетоводно свързана следната информация, но да предупредя, че вчера научих за промяна в закона за собствеността и ползването на земеделските земи:

1. До 31 Юли 2012 година всички ползватели и собственици на земеделски земи трябва да подадат декларация за начина на ползване на земите през следващата стопанска година.
Понеже ние имаме доста клиенти притежаващи земеделски земи, хубаво е да се знае. Важи за всички - физически лица и фирми.
В сайта на министерство на земеделието и храните има някаква информация по въпроса:

http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/Aktualno.aspx

# 117
Тази декларация касае собствениците, които не са сключили договор с ползватели ...
А онези, които са сключили договор, то за тях ще подадат самите ползватели.
За нивите без подадени декларации - ще се разпределят служебно между ползвателите, за което ще плащат рента в общинска сметка, от която собствениците пък могат да си потърсят в известен срок полагащото им се.

# 118
  • София
Дъщерята си загубила трудовата книжка. Има около 3 г. тр стаж, сега е на нова работа.
Какво трябва да направи за да има нова книжка със вписани старите местоработи и стажа?
И да купи нова книжка там ще се впише само сегашната работа, а предишните?
Читаво УП има издадено само от 1 месторабота, от другата е като недописано, неподписано, без печат. 

# 119
  • Варна
Трябва да отиде при всички стари местоработи, и да й впишат стажа. Имах такъв случай наскоро.

Общи условия

Активация на акаунт