Счетоводител в нужда се познава 2

• 64 619
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Александра, благодаря.
ТРЗто в моята работа ми връчи 1 бланка да я носи при работодателите и в нея да вписват стаж с подпис и печат. После каза да отиде в ИТ и там щели да и нанесат всичко в новата книжка.
Но тя работи почти всеки ден, бившите работодатели - къде ги има, къде са изчезнали - фриз. салони са. На единия счетоводството е в Пловдив, другия не знае нищо.
А сегашните искат книжката и бързат да я получат.

# 121
  • Варна
Да им занесе чисто нова, докато събере стажа от старите, за няколко месеца ще загуби евентуално клас, ако в новата фирма изобщо зачитат предходен стаж.

# 122
  • Балчик
Дъщерята си загубила трудовата книжка. Има около 3 г. тр стаж, сега е на нова работа.
Какво трябва да направи за да има нова книжка със вписани старите местоработи и стажа?
И да купи нова книжка там ще се впише само сегашната работа, а предишните?
Читаво УП има издадено само от 1 месторабота, от другата е като недописано, неподписано, без печат. 

да се обърне към Инспекцията по Труда , те ще и съдействат да си възстанови стажа в труд.книжка Peace

# 123
Мой познат, който до 1.12.2011г. работи на трудов договор напусна, след което регистрира своя фирма и се осигурява като самоосигуряващо се лице в ЕООД от 01.01.2012 до 31.07.2012г. От 01.08 иска да преустанови дейност. Може ли да ползва обещетение от борсата и какво?

# 124
  • Балчик
Мой познат, който до 1.12.2011г. работи на трудов договор напусна, след което регистрира своя фирма и се осигурява като самоосигуряващо се лице в ЕООД от 01.01.2012 до 31.07.2012г. От 01.08 иска да преустанови дейност. Може ли да ползва обещетение от борсата и какво?

виж чл. 54 от КСО
а какво означава че преустановява дейност , фирмата какво ще се случи с нея ?

# 125
  • София
Благодаря на всички за отговорите. Ще я натискам да действа постепенно.

# 126
Здравейте, и аз се обръщам към вас с молба за информация. Въпросът ми е следният, напускам работа, говорих със счетоводителя на фирмата да ми подготви необходимите документи и въпросното УПИ. Отговориха ми, че такова няма да ми издадът, защото вече не било нужно. Питах на няколко места дали наистина е така и всеки ми отговаря различно( може без него, задължително ми трябва). Аз какво да правя сега, при положение, че счетоводителя не иска да ми издаде УПИ? Имам ли основание за тревога?

# 127
  • Варна
Документите са два - УП2 и УП3. Най-чисто е да подадеш молба в деловодството, или каквото подобно има фирмата, и са длъжни в 14 дневен срок да ти ги издадат, искат-не искат. В момента все още на всички които се пенсионират, им търсят Уп-тата.

# 128
  • Балчик
Документите са два - УП2 и УП3. Най-чисто е да подадеш молба в деловодството, или каквото подобно има фирмата, и са длъжни в 14 дневен срок да ти ги издадат, искат-не искат. В момента все още на всички които се пенсионират, им търсят Уп-тата.
и само в допълнение да вмъкна , че работодателя ИМА  такова задължение ,регламентирано е в КСО  чл.5 ал.7

# 129
Много  ви моля искам ако може някаква помощ да ми дадете.Имам проблем с декларация по чл. 50счети я е подала 4 дни по-рано и стана проблем.Оказа се че е върната т.е погрешно качена така пише в разпечатка от финансов ревизор от НОИ и пет пъти ходи счети да я подава тая декларация и все я връщат било всичко наред накрая тя се отказа да ходи и ми даде всички доументи на мен да съм била ходила аз ама и аз незнам какво да правя.
Благодаря!

# 130
Здравейте! Темата е чудесна!
Искам да попитам: дали при изчисляване на обезщетение за безработица,няма полза от по-висок
осигурителен доход. Четох КСО,но не можах да си го изясня много,много... Embarassed
Благодаря!!!

Обезщетението през 410-те дни ще бъде поне МРЗ. Ползата на осигурителния доход е при пенсиониране  Wink

# 131
До мен стигна информация, че се готвят промени в ЗСч, съгласно които много малко фирми ще подлежат на задължителен одит/около 26 в цяла България/, което означава, че голям брой одитори ще останат без работа, били около 700 на брой. Друго, което чух е, че съставител на годишен отчет, ще може да бъде човек издържал изпит в техния институт.
Стигнала ли е до Вас такава информация и какво Ви е мнението?

# 132
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
До мен стигна информация, че се готвят промени в ЗСч, съгласно които много малко фирми ще подлежат на задължителен одит/около 26 в цяла България/, което означава, че голям брой одитори ще останат без работа, били около 700 на брой. Друго, което чух е, че съставител на годишен отчет, ще може да бъде човек издържал изпит в техния институт.

На мен лично не ми се вярва ... По тази логика не знам колко хиляди счетита ще трябва да се изсипем там на изпит...

# 133
  • В полите на Пирин планина

На мен лично не ми се вярва ... По тази логика не знам колко хиляди счетита ще трябва да се изсипем там на изпит...

Да не говорим колко ще поскъпнат счетоводните услуги на тези, които минат изпита, защото ще са значително по-дефицитни, сравнено със сега. И на мен не ми звучи реалистично.

# 134
  • Балчик
и на мен не ми се вяpва ....... но като стане въпpос за паpи
щото точно за това става въпpос  всичко е възможно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт