Счетоводител в нужда се познава 2

• 64 552
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • В полите на Пирин планина
Ето ви тук мотивите за промените в ЗДДС, ДОПК, ЗКПО и ЗДДФЛ :

http://www.tita.bg/downloads/Edition_09_2012/MOTIVIZIDZDDS2013MS.pdf1.pdf

# 616
  • София

Вече съвсем си се доповръща с извинение. За някои неща мотивите звучат логично, въпроса е как ще се приложат на практика тези промени и дали няма да настъпи още по-голям хаос  в СУП-ата на НАП.

# 617
  • В полите на Пирин планина

Вече съвсем си се доповръща с извинение. За някои неща мотивите звучат логично, въпроса е как ще се приложат на практика тези промени и дали няма да настъпи още по-голям хаос  в СУП-ата на НАП.

И аз се чудя как ще се осъществи на практика, по-скоро ми става зле, като се зачудя. Също не мога да си представя защо е нужно утвърдени работещи практики да се променят и променят. Само за упраждението, сякаш. Чувствам се ученичка цял живот с тия ежегодни новости.

# 618
Прочетох мотивите и от всичко най-много ми хареса това:"Въвежда се нова разпоредба, с която разходите за подкуп изрично се посочват като непризнати за данъчни цели." newsm78
EliMery, аз съм пуснала няколко граждански договора от началото на годината и се оказа, че осигуровките изобщо не са обвързани с плащанията. Оставаш неприятно изненадан, когато трябва да си извадиш удостоверение за липса на задължения.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 13:21 от ndimitrova

# 619
  • София
Прочетох мотивите и от всичко най-много ми хареса това:"Въвежда се нова разпоредба, с която разходите за подкуп изрично се посочват като непризнати за данъчни цели." newsm78

Това и на мен ми е любимото.    Mr. Green  

И между другото току що видях, че всички тези изменения ще излязат в утрешния брой на ДВ.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 14:08 от тодоричка

# 620
Добре ни подредиха...

# 621
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Прави се, за да докажат управляващите колко много вършат  Wink
Но междувременно се прави тихо ,че да не се надигне стадото... ние ще показваме рязане на лентички , пък счетитата да му мислят...
Поне всичко да направят с един код по една сметка и без период...нали ще си обвързват с каквото си искат... Но тя СУПАТА им е перфектна и няма да има проблем... и един мармот завива шоколада в станиол...
Най-много ми хареса как в тези мотиви всичко се прави за улеснение на граждани и предприятия...ама естествено...

# 622
EliMery, аз съм пуснала няколко граждански договора от началото на годината и се оказа, че осигуровките изобщо не са обвързани с плащанията. Оставаш неприятно изненадан, когато трябва да си извадиш удостоверение за липса на задължения.

А, какво значи само по себе си- "обвързване"? Да отида на гишето в НАП и да помоля служителката да си свърши работата, така че да не се окажа с висящи задължения ли? И какъв документ нося за това, защото има случаи, в които основия работодател пуска граждански договори, когато се работи по външни проекти? Съответно тогава от счетоводството си оправят плащанията към бюджета?  Thinking

# 623
  • София

Най-много ми хареса как в тези мотиви всичко се прави за улеснение на граждани и предприятия...ама естествено...

И на мен това ми се наби в съзнанието. Всичко от народа, за народа и в името на народа. Звучи страашно познато нали? И който си мисли, че властта се е сменила лееекинко се е пообъркал. Това "улеснение" ще излезе през носа на всички граждани.

# 624
  • Балчик
Желаещи да има с мен за Луната ?! Mr. Green

# 625
Желаещи да има с мен за Луната ?! Mr. Green

Аааа никакво ходене на луната без удостоверение по чл.87 - чисто  Mr. Green

А ти плати ли си данъците, че на луната ще бягаш?А на ДАНС докладваш ли?  Twisted Evil

тодоричка, блажени са вярващите ...
Аз лично вече се чувствам улеснена..да сменя професията..

# 626
  • Балчик
на ДАНС  от Луната с гълъб ще пратя  доклада. Mr. Green
 Joy

# 627
  • Варна
И аз благодаря много за информацията, даже ще се радвам да си обсъждаме  Simple Smile Днес ни посъветваха да си проверим всички самоосигуряващи и в най-скоро време да им искаме обвързване ако има проблеми. Не че не го правихме преди няколко месеца  Mr. Green Но проверката е висша форма на доверие Laughing, особено що се отнася до НАП.

# 628
И аз благодаря много за информацията, даже ще се радвам да си обсъждаме  Simple Smile Днес ни посъветваха да си проверим всички самоосигуряващи и в най-скоро време да им искаме обвързване ако има проблеми. Не че не го правихме преди няколко месеца  Mr. Green Но проверката е висша форма на доверие Laughing, особено що се отнася до НАП.

Според мен не бързайте...След нова година пак ще се повтаря процедурата...  Grinning А тя НГ-то чука на вратата  Crazy

# 629
А това със самоосигуряващите и съдружниците е същото скудоумие. Да видим какво ще ме сполети като отида да заверявам Осигурителни книжки? Кой знае какво чудовище ще изпълзи от този храст...

Общи условия

Активация на акаунт