Не наддава на килограми вече повече от една година

• 15 982
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Сетих се и още нещо - от личен опит и от наблюдения над други дечица.
Точно на възрастта на твоето дете повечето дечица видимо отслабват, губят си бебешките закръглености и т.н. Особено по-активните деца, които вече спокойно тичат, скачат, катерят се и изразходват повече енергия.
А и поне при моите през пролетта и началото на лятото има винаги някакъв очевиден застой в растежа, а в началото на есента изведнъж "дръпват" (и на размери на дрехи, и на размери на обувки).

# 31
  • София
Моята дъщеря е най-висока в групата си от градината. На 4 годинки е, а е 111 см. Обаче на килограми да не ви казвам от колко време не е мръднала.  Crazy Чак се учудвам как още не се е скършила. Стои си на 16,5 кг и не мърда.

# 32
Дъщеря ми е на 3,6г, 95см, 14кг. Преди да закачи тези килограми стоя повече от година около 13кг. Родена е с ниско тегло, извън всякакви таблици беше като бебе.
Малко по-дребничка е от децата на нейната възраст, но със съвсем нормално телосложение. Храни се добре.

# 33
  • Пловдив

Моето дете имаше и има проблеми с ръста и на 3 г. беше 80 см. и 10 кг. Сега е на 5г8м -104 см; 16,5 кг./ за съжаление при него се оказа, че има здравословен проблем. Съветът ми е да си ходите на проследяване и ако излезе от нормите, да правите изследвания.
Стискам палци всичко при вас да е наред  Hug

# 34
  • с/у ОколоМръсТното
Ако детето е жизнено, с добра кръвна картина, с нормален за неговата възраст хемоглобин, няма място за притеснение, според мен.
Казваш, че си расте на височина. Е, с килограмите е трудно, особено ако детето е злоядо.

Все пак светът има нужда и от грацилни индивиди. Не мож' само едри и високи да има.

П.П: по принцип винаги съм харесвала нежните деца. Едрите и груби - никак. Наскоро бях на детска сбирка и наблюдавах отстрани хората. Цели семейства с по 1, с по 2, че дори и с по 3 деца. Много хубави и нежни деца (предимно момчета) видях. То глезенчетата им ще се счупят. ръчичките им направо "солетки". Ми кефят ме на макс. Grinning

# 35
Ако детето е жизнено, с добра кръвна картина, с нормален за неговата възраст хемоглобин, няма място за притеснение, според мен.
Казваш, че си расте на височина. Е, с килограмите е трудно, особено ако детето е злоядо.

Все пак светът има нужда и от грацилни индивиди. Не мож' само едри и високи да има.

П.П: по принцип винаги съм харесвала нежните деца. Едрите и груби - никак. Наскоро бях на детска сбирка и наблюдавах отстрани хората. Цели семейства с по 1, с по 2, че дори и с по 3 деца. Много хубави и нежни деца (предимно момчета) видях. То глезенчетата им ще се счупят. ръчичките им направо "солетки". Ми кефят ме на макс. Grinning
Ех все едно моите солетковци описваш  Joy Joy
Само споделям големия е почти 17 кг 110 см .Навсякъде гледат  Shocked като каже на колко години е,никой не му два повече от 4 -5 ,важното е да са здрави,ние също не сме от високите и двамата сме 165 см,но в рода на мъжа ми има и 140 см така че си е до ген.

# 36
Дъщеря ми е на година и 9 месеца - 80 см и 9.300 кг.
Дребничка е, слабичка, но то и аз съм миньонче, а и тя се роди 2.100 кг. Брат и също се роди дребничък, но навакса бързо и в момента е с нормални за възрастта си ръст и килограми. А тя не наддава много - нито на килограми, нито на ръст. Не е злояда, тъкмо обратното даже - доста добре си похапва, но пък е премного подвижна и активна.
До сега не се бях замислила сериозно, защото е жизнена, с нормално за възрастта си психологично развитие (според мен), но тази тема е на път да ме вкара в разни "филми". Thinking

# 37
  • с/у ОколоМръсТното
Дъщеря ми е на година и 9 месеца - 80 см и 9.300 кг.

моята щерка на 1г. тежеше 8.150 кг. При раждането си тежеше 3.400 кг., така, че не се филмирай излишно. Hug
Друг е въпросът, че от може би 2г. изглежда съвсем добре. Значи около 13-14тата година е "догонила" връстниците си.

# 38
Малкия ми син също от година не е мръднал на килограми.На ръст расте,но слабее. ThinkingВ момента е на 4г.и 6м. и е 22кг.-128см.Той се роди едро бебе-4.500 и 53см.,но от известно време взе доста да слабее.А иначе си хапва много добре.Правих му контролните иследвания,но всичко е наред.Хемоглобин,захар и тн.т.Дали и той е в някакъв застой........се чудя. ThinkingЗащо не натдава при положение че си хапва доста. Thinking

# 39
И за мен ръста и килограмите на Мария са ми болното място. Дразня се по градинките, като я видят как тича и като научат на колко е и ми хвърлят съжалителни погледи.
На 1г. и 8 месеца е 77,5см и 8,3 кг.
Дано навакса с мерките. Но и аз съм се замисляла за ендокринолог.

# 40
  • София
Аз на 7г. съм била 16 кг, но в нормите за ръст. Никой не се е притеснил, а след това се превърнах в нормален човек Simple Smile За мен килограмите не са водещото, въпреки че съм кръстила темата точно така. Притесни ме ръста в комбинация с теглото. Преценете дали и двете мерки са на границата или извън нея за да откриете основание за хормонални изследвания (дори и в този случай нещата могат да се развият нормално - ние например ще се проследим). При другите ситуации може да има наистина лека малсорбция на веществата, която да се коригира от само себе си или с пробиотик и регулатори за храносмилане. Т.е. за гастроентеролог. Пак да кажа, че моите родители са оставили нещата да се нормализират сами и най-вероятно са били прави.

# 41
Ръстът е маркер за множество проблеми и заболявания, но рядко без съчетание на доста други фактори. Килограмите също биха били притеснителни, но при добър тонус и общо здраве, не би следвало да се вторачваме в тях.

# 42
  • София
Ръстът е маркер за множество проблеми и заболявания, но рядко без съчетание на доста други фактори. Килограмите също биха били притеснителни, но при добър тонус и общо здраве, не би следвало да се вторачваме в тях.
Точно! И аз това имах предвид...

# 43
На 2г.5мес- ръст- 81 см, тегло-10кг./почти, без някакви грамове/.Точно една година седя на 10кг и леко надолу, ама вкл. и след нахранване за експеримент съм го теглила.Записвах си в една тетрадка и често го теглих.

Самоцитирам се, виж, нашето положение е било още по-плачевно.

Сега се сетих и още нещо, освен на GP , при необходимост го водим на частен педиатър.О него освен всичко останало разбрах, че децата не растат циклично и пропорционално, в смисъл- има по-забързани и по-забавени периоди на растеж.

# 44
  • София
Светкавица, може би не съм те разбрала и затова ми се стори същото положение (без 2см ръст де). Седял е една година след 2г. и 5м на същите мерки т.е. до 3г. и 5м. или на 2г. и 5 започна да си качва детето? Защото и Борил почна да качва чак ей сега на, когато тръгнахме по лекари, т.е. вече е титаничните 10.5 кг и 85 см. Поуспокоих се определено, но ще послушам ендокринолога и ще продължа да дебна кривите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт