Майчинството счетоводно - 49

• 47 600
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
искам само да ви кажа,че днес питах във фирмата дали ще ми прекратят договора и те ми казаха,че тъй като титуляра е напуснал,моят договор автоматично е станал безсрочен и не ме заплашва съкращение. newsm44

# 166
Здравейте искам да попитам (не за мен): Възможно ли е при поредни деца майката да прехвърли майчинството за първото дете на бащата (още докато е бременна) и да излезе в майчинство за второто?
Конкретният случай: 1-то дете ще е на 1 г и 5 м когато второто се роди. 2-то дете се очаква август месец. Майката иска да прехвърли на бащата майчинството си и да излезе веднага болничен (има проблеми с бременноста и не може да се справя с голямото дете) Когато 2-то дете се роди тя да излезе по майчинство за него, а бащата да продължи така докато 1-то навърши 2 г
Ох, надявам се, че обясних... Важно ми е!

# 167
  • Бургас
Ако напусна доброволно работа имам ли право на обезщетение от БТ?

Осигуряват ме на половин часов работен ден.

# 168
Здравейте!Искам да попитам тази година имало ли е годишно преизчисление на обезщетенията и на какъв принцип става получаването на някакви допълнителни суми от него?

# 169
Здравейте!Искам да попитам тази година имало ли е годишно преизчисление на обезщетенията и на какъв принцип става получаването на някакви допълнителни суми от него?
Да, имаше миналата седмица. Преизчисляват се всички болнични и обезщетения по чл. 50,51 от КСО, които започват през 2011 г. Допълнителни суми се получават ако има промяна в данните за дохода през месеците, влизащи в базата за изчисление.

Ако напусна доброволно работа имам ли право на обезщетение от БТ?

Осигуряват ме на половин часов работен ден.
Да, 4 месеца мин. размер.

Здравейте искам да попитам (не за мен): Възможно ли е при поредни деца майката да прехвърли майчинството за първото дете на бащата (още докато е бременна) и да излезе в майчинство за второто? да
Конкретният случай: 1-то дете ще е на 1 г и 5 м когато второто се роди. 2-то дете се очаква август месец. Майката иска да прехвърли на бащата майчинството си и да излезе веднага болничен (има проблеми с бременноста и не може да се справя с голямото дете) Когато 2-то дете се роди тя да излезе по майчинство за него, а бащата да продължи така докато 1-то навърши 2 г
Ох, надявам се, че обясних... Важно ми е!

# 170
здравейте, искам да попитам детето ми е на 1г. и 3 месеца и аз се върнах на работа, тук счетоводителката ми даде да популня документ за промяна на обстоятелствата заради майченските от 240лв, и в документа съм писала че съм си пряла отпуската за гледане на дете до 2 г. това означава ли че ще ми изплащат 120лв или трябва да подам допълнително приложение 4 където са описани всички точки. Ще съм много благодарна ако някои ми отговори, благодаря предварително.

# 171
  • Пловдив
здравейте, искам да попитам детето ми е на 1г. и 3 месеца и аз се върнах на работа, тук счетоводителката ми даде да популня документ за промяна на обстоятелствата заради майченските от 240лв, и в документа съм писала че съм си пряла отпуската за гледане на дете до 2 г. това означава ли че ще ми изплащат 120лв или трябва да подам допълнително приложение 4 където са описани всички точки. Ще съм много благодарна ако някои ми отговори, благодаря предварително.

Да,за 120 те лв трябва да попълниш прил 4.Попълни го с датата,от която си се върнала на работа,за да не губиш превод за някой месец

# 172
Трябва да попълниш и приложение 4 за да получаваш 120 лв.

# 173
Момичета, имам следните питания Crazy
1. Детето ми е родено на 16.06.2011 г., кога трябва да взема последното майчинство за първата година-юни или юли newsm78
2.Дадох една торба документи на счетоводителката, но тя е такава мъгла, че не се знае кога ще ги занесе където трябва, това значи, че и аз няма да взимам майчинство през това време нали newsm78
3. Колко време след като внесе документите би трябвало да ми преведат паричките?
Много ви благодаря отново Hug

# 174
  • София-Младост
1. Детето ми е родено на 16.06.2011 г., кога трябва да взема последното майчинство за първата година-юни или юли newsm78
2.Дадох една торба документи на счетоводителката, но тя е такава мъгла, че не се знае кога ще ги занесе където трябва, това значи, че и аз няма да взимам майчинство през това време нали newsm78
3. Колко време след като внесе документите би трябвало да ми преведат паричките?
Много ви благодаря отново Hug
1. През юли за дните до 16.06.
2. Чак торба... През юли месец тя ще подаде документите за втората година отпуск и обезщетение
3. 15 работни дни и така всеки месец, след подаване на декл.1.

# 175
  • В полите на Пирин планина
1. Детето ми е родено на 16.06.2011 г., кога трябва да взема последното майчинство за първата година-юни или юли newsm78 - най-вероятно до 5-6 юли
2.Дадох една торба документи на счетоводителката, но тя е такава мъгла, че не се знае кога ще ги занесе където трябва, това значи, че и аз няма да взимам майчинство през това време нали newsm78 - трябва да ги подаде в 2-дневен срок от изплащане на заплатите за м.06.2012
Много ви благодаря отново Hug - в срок от 15 раб.дни от подаване на документите в НОИ

# 176
Здравейте,

искам да попитам за отпуска за бащинство, който се полага за раждане на дете, докога може да се използва или важи само сред изписването на бебето?

Благодаря за отговора и помощта   bouquet

# 177
  • София-Младост
Здравейте,

искам да попитам за отпуска за бащинство, който се полага за раждане на дете, докога може да се използва или важи само сред изписването на бебето?

Благодаря за отговора и помощта   bouquet
Само от датата на изписване.

# 178
Здравейте, ровичках в темите, но не намирам отговор на въпроса си и затова питам директно:
На 20 май ми свърши 3ят болничен, документите при работодателя си съм подала още в началото на май (Декл. 2, копие от акта за раждане итн). В момента трябва да се водя вече по чл. 50, но в сайта на НОИ не виждам подадени документи, последните са в края на април. В какъв срок работодателят трябва да подаде в НОИ документите за отпуска от 135 до 410 дни и кога евентуално да очаквам превод за 7те работни дни от май, юли месец с тези за юни, или?? Rolling Eyes
Благодаря предварително!  bouquet

# 179
  • София-Младост
Здравейте, ровичках в темите, но не намирам отговор на въпроса си и затова питам директно:
На 20 май ми свърши 3ят болничен, документите при работодателя си съм подала още в началото на май (Декл. 2, копие от акта за раждане итн). В момента трябва да се водя вече по чл. 50, но в сайта на НОИ не виждам подадени документи, последните са в края на април. В какъв срок работодателят трябва да подаде в НОИ документите за отпуска от 135 до 410 дни и кога евентуално да очаквам превод за 7те работни дни от май, юли месец с тези за юни, или?? Rolling Eyes
Благодаря предварително!  bouquet
Работодателя ги подава сега през м.06, до 2 р. дни след плащане на осигуровки/заплати. Явно още не е направено, щом няма инфо. След това 15 р. дни.

Общи условия

Активация на акаунт