Майчинството счетоводно - 49

• 47 084
  • 786
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Имаш право на 6 месеца до навършване на 8 години на детето.

Нееееееее
от тази година може да се прехвърлят и 5 м неплатен от бащата+6 те месеца на майката

# 46
Имаш право на 6 месеца до навършване на 8 години на детето.

Нееееееее
от тази година може да се прехвърлят и 5 м неплатен от бащата+6 те месеца на майката

А как да ги прехвърля, ако бащата е чужденец, не е работил в Бг и в момента  е извън БГ?

# 47
  • Пловдив
А как да ги прехвърля, ако бащата е чужденец, не е работил в Бг и в момента  е извън БГ?

5 те месеца неплатен се прехвърлят с декларация свободен текст,че ти преотстъпва 5 те м неплатен

# 48
  • Пловдив
Мен понеже това ме интересуваше във връзка с дилемата дали да напускам или да оставам в неплатена, та питах счетоводителката по въпроса. Тя ми каза, че 5м се прехвърлят единствено ако бащата не е налице, т.е. самотните майки имат право на тези 11м общо. Не знам вече от тази година какво и що, по-компетентните да кажат. Peace

# 49
  • Пловдив
Мен понеже това ме интересуваше във връзка с дилемата дали да напускам или да оставам в неплатена, та питах счетоводителката по въпроса. Тя ми каза, че 5м се прехвърлят единствено ако бащата не е налице, т.е. самотните майки имат право на тези 11м общо. Не знам вече от тази година какво и що, по-компетентните да кажат. Peace

майки без брак и ако с бащата не живеят в едно домакинство,имат право на 12 м неплатен
майките в брак на 11 м

# 50
Здравейте.Бих искала да ви попитам, задължен ли е работодателят да преназначи служителка, която се връща от майчинство (след 410 дни) на половин работен ден при нейно желание или е въпрос на договаряне между тях?
Благодаря за помощта.

# 51
  • В полите на Пирин планина
Здравейте.Бих искала да ви попитам, задължен ли е работодателят да преназначи служителка, която се връща от майчинство (след 410 дни) на половин работен ден при нейно желание или е въпрос на договаряне между тях?
Благодаря за помощта.

Няма такова задължение - всичко е въпрос на договорка и то писмена между двете страни.

# 52
  • Варна
Здравейте дами,
възникна един казус при моя близка и знам че тук намирам своите отговори та реших да попитам:
Термина и е за 15 септември тоест излиза в 45 дневен болничен от 1 август,работила е последните 3 години в една и съща фирма,колко време назад ще и вземат доходите 24 месеца назад от термина или от 1 август?
Усмихнат ден  Hug

# 53
  • София-Младост
Здравейте дами,
възникна един казус при моя близка и знам че тук намирам своите отговори та реших да попитам:
Термина и е за 15 септември тоест излиза в 45 дневен болничен от 1 август,работила е последните 3 години в една и съща фирма,колко време назад ще и вземат доходите 24 месеца назад от термина или от 1 август?
Усмихнат ден  Hug
От 07.2012 вкл. 24 месеца назад.

# 54
Здравейте, имам въпрос,на който не успях да намеря отговор никъде.
Разбрах, че през втората година платено майчинство, може да се почне работа на друго място. Възможно ли е новата работа да е в друга страна - член на ЕС.
Ако не - какви са възможностите - например  една година неплатен отпуск тук или нещо друго...
Предварително благодаря!

# 55
  • София-Младост
Здравейте, имам въпрос,на който не успях да намеря отговор никъде.
Разбрах, че през втората година платено майчинство, може да се почне работа на друго място. Възможно ли е новата работа да е в друга страна - член на ЕС.
Ако не - какви са възможностите - например  една година неплатен отпуск тук или нещо друго...
Предварително благодаря!
Ако детето не посещава ясла, имате право да започнете при друг работодател, като запазвате обезщетението от първия. За друга държава не е изрично упоменато дали може или не.

# 56
Благодаря за помощта.

Няма такова задължение - всичко е въпрос на договорка и то писмена между двете страни.

Много благодаря  Simple Smile

# 57
Благодаря за помощта.

Това е в ущърб на работника!!! При преназначаване договорът автоматично става временен на изпитателен срок. Тогава и само тогава могат да те уволнят от фирмата без да е информиран ИТ. Иначе ако има договорка между двете страни няма никакъв проблем.

Има някаква вратичка в закона за майки с малки деца да са на работа да речем до удобно на тях време. Ако някой е запознат моля да сподели.

# 58
  • В полите на Пирин планина
Благодаря за помощта.

Това е в ущърб на работника!!! При преназначаване договорът автоматично става временен на изпитателен срок. - Не е задължително да стане такъв при промяна на работните часове и не е незаконно; просто е нужно писменото съгласие на двете страни. Тогава и само тогава могат да те уволнят от фирмата без да е информиран ИТ. Иначе ако има договорка между двете страни няма никакъв проблем.

Има някаква вратичка в закона за майки с малки деца да са на работа да речем до удобно на тях време. Ако някой е запознат моля да сподели. - Не се сещам какво имаш предвид - дай повече подробности  newsm78

# 59
Примерно във фирмата, в която аз работя работното време свършва в 18,30ч. Да, но това мен не ме устройва, поеже аз в 17ч трябва да отида и да взема детето от ясла. Точно за такива случаи мисля имаше някаква вратичка в закона. Незнам каква и все още не ми е дошъл този момент до главата, но искам да съм подготвена за всякакви варианти.

И наистина при промяна на работничте часове не съм сигурна как става, но доста от работодателите процедират по този начин да те преназначът на нов договор и после и да искаш да си търсиш правата - няма как.

Общи условия

Активация на акаунт