Майчинството счетоводно - 49

• 47 127
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, искам да попитам какво става с болничния ако преносиш примерно с една седмица. Как се изравнява и от кого. Аз трябва ли нещо да правя? Разбрах, че ако е по-рано раждането се изравнява с третия болничен от педиатъра, но ако е по-късно как става?

Издава се продължение от гинеколога, следил бременността, след като родиш. С последния болничен лист отново се изравняват дните до 135 общо.

# 646
  • Варна
Ясно, значи да си го търся в болницата. Мерси на всички.

# 647
Момичета, помагайте!

Изчетох процедурата по прехвърляне на майчинството и необходимите документи, ноооо не ми е ясно кой попълва тази справка, аз или бабата. ще си прехвърля майчинството до 2г на майка ми, а аз се връщам на работа. Допитвам се до вас, т.то днес звъннах на нашата счетоводителка и тя " овцата" ми вика:

- ти при мен се водиш болничен до 1.08 когато е термина, оттам-нататък мен не ме интересува кой ще гледа детето, пускаш си 20 дни отпуската да я изчистиш, а документите се подават от работодателя на бабата.
Но, седя, чета тук инфото, и ми се струва, че аз също трябва да попълня документи. Имам нужда от вашата помощ, че да не ме мотаят 1м
Благодаря предварително за съветите!

# 648
  • София-Младост
Момичета, помагайте!

Изчетох процедурата по прехвърляне на майчинството и необходимите документи, ноооо не ми е ясно кой попълва тази справка, аз или бабата. ще си прехвърля майчинството до 2г на майка ми, а аз се връщам на работа. Допитвам се до вас, т.то днес звъннах на нашата счетоводителка и тя " овцата" ми вика:

- ти при мен се водиш болничен до 1.08 когато е термина, оттам-нататък мен не ме интересува кой ще гледа детето, пускаш си 20 дни отпуската да я изчистиш, а документите се подават от работодателя на бабата.
Но, седя, чета тук инфото, и ми се струва, че аз също трябва да попълня документи. Имам нужда от вашата помощ, че да не ме мотаят 1м
Благодаря предварително за съветите!
И двете страни подават необходимите документи по принцип. Ако питането е за прил.3, то бабата го подава, нали тя ще получава обезщетението, защото ще гледа детето.

# 649
Питането ми е конкретно за справката , третия документ
Благодаря ти за бързия отговор!
Просто се ядосвам на счетоводителката ни, все пак това е нейно задължение, не аз да се ровя в нета, но отговорът и ме води на мисълта, че е доста некомпетентна!

# 650
  • под дъгата
Здравейте!Нещо не мога да се светна какво става с моето майчинство,та хоп-да питам тук Simple Smile
До 23.04. бях в болничен-42 дни,този от родилното.  После на 24.04 педито ми издаде болничен и подадох документите за майчинство.Попълних си декларациите и от детската градина казаха,че всичко е подадено в НОИ още през м.май. На 13.06 ми преведоха 660лв - доста повече отколкото трябва според мен,но си го обясних,че е за месец и 10 дни,та си навързах нещата. И реших,че около тая дата ще получавам майчинство...Да,ама на 03.07. ми преведоха 158 лв- кое за какво е,що е...нямам идея Rolling Eyes Знам,че датата е в зависимост от това кога са внесени осигуровките в НОИ,ама дотук едно с друго не се вързват...Поне за мен Confused
Та ако някой може да ме осветли ще бъда много благодарна  bouquet
Вадиш си един персонален код и проверяваш коя сума за кой период е, иначе е излишно налучкване.
Благодаря Ала-Бала. Явно ще си вземам код. Всъщност сега като ви чета ми светва,че с последния болничен от педито  дните май ми се изравняват на 135 и тези пари юли месец са някаква добавка от тях. предполагам другия месец нещата ще се изчистят,но за всеки случчай ще взема да си имам един код Wink

# 651
  • София-Младост
Питането ми е конкретно за справката , третия документ
Благодаря ти за бързия отговор!
Просто се ядосвам на счетоводителката ни, все пак това е нейно задължение, не аз да се ровя в нета, но отговорът и ме води на мисълта, че е доста некомпетентна!
Не се обиждай, но не е неино задължение, има наредба, има обяснения...аз не бих отказала ояснение, но си е до човек.

# 652
Здравейте!
Бих искала да се консултирам с вас за следното: Трупа ли се платен отпуск, когато си в неплатен отпуск по майчинство  6 мес. до навършване на 8 год. на детето?
Благодаря предварително!
  bouquet

# 653
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Бих искала да се консултирам с вас за следното: Трупа ли се платен отпуск, когато си в неплатен отпуск по майчинство  6 мес. до навършване на 8 год. на детето?
Благодаря предварително!
  bouquet

Да.

# 654
  • софия
Здравейте, дъщеря ми е родена на 30.май 2о11г. Тоест този месец трябваше да взема майчинство 240лв, но още такова не ми е преведено. На коя дата се превежда, мога ли да проверявам кога ми се изплаща както досега чрез Нои, като ползвам Пик.
Благодаря ви  bouquet

# 655
  • София-Младост
Здравейте, дъщеря ми е родена на 30.май 2о11г. Тоест този месец трябваше да взема майчинство 240лв, но още такова не ми е преведено. На коя дата се превежда, мога ли да проверявам кога ми се изплаща както досега чрез Нои, като ползвам Пик.
Благодаря ви  bouquet
Да можете, но принципно превода става в размикет ан 15 работни дни след подаване на данни в персоналния регистър от работодателя. Няма да е както първата година до 5-то число.

# 656
  • софия
Благодаря Ала бала Hug, аз имам преведени 228лв, за 6 дни явно изравняване някакво newsm78,трябва да получа 240лв, няма други допълнителни удръжки.
Благодаря. Heart Eyes

# 657
  • София-Младост
Благодаря Ала бала Hug, аз имам преведени 228лв, за 6 дни явно изравняване някакво newsm78,трябва да получа 240лв, няма други допълнителни удръжки.
Благодаря. Heart Eyes
Тези 6 дни може да са последните от първите 410 дни. Те се броят от началото на 45-дневния, а втората година почва не от 1 РД на детето а когато те свършат. Затова тях си ги получила,  ще дойдат и останалите Simple Smile Удръжки никакви не се правят, с прерсонален код може да си следиш всеки месец кога, какво и защо Simple Smile

# 658
  • софия
Ала бала , Благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор Hug

# 659
здравейте, искам да ви питам за съвет, 4е ве4е ми писна да се разправям в болницата , с докторката ми писна ми да ми объркват болни4ните. На 19.05-02,07,2012 бях 45дни болни4ен преди раждането:
03,07-05,07-3те дни болни4ен за преносване
06-07, родих от тогава до 16,07-трябва да ми е 42 дни от болницата, само 4е днес ми се обадиха от 4овеяки ресурси и ми каза 4е е писан 17.08 и трябва да си го поправят.
моля ви кажете ми как са ми правилните дати да си знам и аз и да следя 4е пари скоро няма да ми пуснат с тия грешки. от кога до кога ми е следващия болни4ен и кога трябва да съм по май4инство.

Общи условия

Активация на акаунт