Майчинството счетоводно - 49

• 47 116
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
  • В полите на Пирин планина
здравейте, искам да ви питам за съвет, 4е ве4е ми писна да се разправям в болницата , с докторката ми писна ми да ми объркват болни4ните. На 19.05-02,07,2012 бях 45дни болни4ен преди раждането:
03,07-05,07-3те дни болни4ен за преносване
06-07, родих от тогава до 16,07-трябва да ми е 42 дни от болницата, само 4е днес ми се обадиха от 4овеяки ресурси и ми каза 4е е писан 17.08 и трябва да си го поправят.
моля ви кажете ми как са ми правилните дати да си знам и аз и да следя 4е пари скоро няма да ми пуснат с тия грешки. от кога до кога ми е следващия болни4ен и кога трябва да съм по май4инство.

До16.08. вкл. са 42-та дни от болницата. След това педиатърът на детето изравнява до 135 дни. Носиш си ЛАК и да гледа дните на болничните листове или поне трябва да знаеш от коя дата започва първия болничен лист и кога ти е определения термин.

# 661
станала е грешка в болницата и трябва да ходя сега там да се обяснявам направо ... не знам.

# 662
станала е грешка в болницата и трябва да ходя сега там да се обяснявам направо ... не знам.

За съжаление често мед.лица правят подобни грешки, но е хубаво че от ЧР са установили конкретната неточност, защото ако бяха предали болничният в НОИ /което щеше да е след изплащане на заплатите за м.Юли, т.е. в месец Август/, те със сигурност щяха да го върнат и това щеше да забави доста във времето изплащането на обезщетението.

# 663
това мисля че ще го оправя, а след този от 42 дни , педито ми издава от 17,08-до 30,09 или се бъркам

# 664
  • София-Младост

За съжаление често мед.лица правят подобни грешки, но е хубаво че от ЧР са установили конкретната неточност, защото ако бяха предали болничният в НОИ /което щеше да е след изплащане на заплатите за м.Юли, т.е. в месец Август/, те със сигурност щяха да го върнат и това щеше да забави доста във времето изплащането на обезщетението.

Определено е по-добрият вариант, защото този болничен ще се предава в НОИ през август, така че няма да имаш забавяне при превода.
А в болницата ще коригират датите, ще сложат печат и обяснение:Поправката е наша и си готова. Даже може да пратиш мъжа си или друг, за да не се разкарваш ти. Не мисля, че ще има проблем.

това мисля че ще го оправя, а след този от 42 дни , педито ми издава от 17,08-до 30,09 или се бъркам
Точно така, 30.09 ти свършват 135-те дни.

# 665
благодаря, и от 01.10 какво следва да направя извинете ме но това хи4 не ми е ясно  Embarassed

# 666
  • София-Младост
благодаря, и от 01.10 какво следва да направя извинете ме но това хи4 не ми е ясно  Embarassed
Малко преди да изтече последният болничет, т.е. към края на м.09 подаваш
Приложение № 2 към чл. 4
ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за  изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание
чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни

# 667
Приложение № 2 към чл. 4
ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за  изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание

а сега заради  грешката, като ми върнат болни4ния, колежката каза 4е най-късно другата седмица да и го пратя и , 4е няма да го пише непредставен. Могат ли да ми го прекъснат заради грешката при условие 4е съм го пратила още на 09.07 и 4ак сега ми го връща за корекция?

# 668
  • София-Младост
Приложение № 2 към чл. 4

а сега заради  грешката, като ми върнат болни4ния, колежката каза 4е най-късно другата седмица да и го пратя и , 4е няма да го пише непредставен. Могат ли да ми го прекъснат заради грешката при условие 4е съм го пратила още на 09.07 и 4ак сега ми го връща за корекция?
Ти като го представи не се ли разписа в един дневник за представените болнични листове, с дата на представяне? Няма да ти се прекъсне отпуска, спокойно!

# 669
еми не не съм , защото ние ги изпращаме в софия и не ни дават нищо за подписване

# 670
  • София
Здравйете и от мен!
Преди време бях писала и вие ми отговорихте, а сега възникна др въпрос:

Ако по време на майчинството ми, да кажем 2-рата година, започна да работя почасово от вкъщи на граждански договор това ще спре ли майчинството ми?
Другото нещо е, че този граждански ще е към същата фирма, към която имам трудов договор... може ли въобщя да имам 2 договора към една и съща фирма? И единия ще анолира ли другия?

Задавам този въпрос, защото обмислям какво да предложа на шефското лице, че само ме разпитва колко майчинство ще ползвам и кога ще мога да се върна на работа, а аз наистина няма на кой да оствям детето, а дете на годинка не ми се иска да го пускам на ясла...

Благодаря предварително!

# 671
  • В полите на Пирин планина
Здравйете и от мен!
Преди време бях писала и вие ми отговорихте, а сега възникна др въпрос:

Ако по време на майчинството ми, да кажем 2-рата година, започна да работя почасово от вкъщи на граждански договор това ще спре ли майчинството ми? - не
Другото нещо е, че този граждански ще е към същата фирма, към която имам трудов договор... може ли въобщя да имам 2 договора към една и съща фирма? И единия ще анолира ли другия? - Можеш да сключиш и граждански договор със същата фирма; единият не отменя другия договор.

Задавам този въпрос, защото обмислям какво да предложа на шефското лице, че само ме разпитва колко майчинство ще ползвам и кога ще мога да се върна на работа, а аз наистина няма на кой да оствям детето, а дете на годинка не ми се иска да го пускам на ясла...

Благодаря предварително!

# 672
Здравейте. Ще съм благодарна ако някой ми отговори. Бременна съм в 7м. На 29 септември ми е термина. Водя се на работа от 1 юли на 500лв. Предполагам че някъде на 15 август ще трябва да изляза по майчинство.  Докога трябва да плащаме осигуровки и по колко лева? Нямам доверие на фирмата която ме води на работа.

# 673
  • София-Младост
Здравейте. Ще съм благодарна ако някой ми отговори. Бременна съм в 7м. На 29 септември ми е термина. Водя се на работа от 1 юли на 500лв. Предполагам че някъде на 15 август ще трябва да изляза по майчинство.  Докога трябва да плащаме осигуровки и по колко лева? Нямам доверие на фирмата която ме води на работа.
До датата на 45-дневния болничен се плащат всички видове осигурителни вноски, след това по време на отпуска за бременост и майчинство се внася само здравна вноска.

# 674
  • София
Lady Brinne - много благодаря за отговора!
За съжаление шефа ми не иска да работя от вкъщи или не предпочита, макар работата да го позволява, а аз на година и 2 месеца бебе зимата не мога да пусна на градина  Confused Но ще го имам напредвид ако размисли, защото е един вариант и за него и за мен, по-точно за него, защото ако ме пита мен, аз искам и 4 години да не работя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт