АФК ~140~Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.

• 32 856
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Не остана много до предстоящия епизод, но преди това да изпием по кафе и да се насладим на прекрасната гледка, в компанията на ФЕмир.Заповядайте. Hug

http://www.youtube.com/watch?v=-SYiF5xghnI&feature=related

ДЯВОЛЪТ, АНГЕЛЪТ И ЛЮБОВТА

Някога много отдавна Дяволът се разхождал по върха на Планината.Там той видял Ангел, в образа на прекрасна белокрила девойка. Ангелът бил толкова красив, че Дяволът се влюбил в него от пръв поглед. Ангелът, който дотогава не бил виждал Зло, удивено погледнал Дявола и попитал:
- Къде са ти крилата?
- Аз нямам крила - отвърнал Дяволът.
- А ореол?
- И това нямам.
- А какво имаш?
- Имам сърце! - казал Дяволът. - И искам да ти го подаря.
- Но защо? - изненадал се Ангелът.
- Защото те обичам, а този, който обича, може да подари не само сърцето, а и душата си.
Тогава Ангелът се замислил и попитал:
- А готов ли си да умреш заради мен?
- Готов съм да пожертвам заради теб безсмъртието си! - отвърнал Дяволът.
Ангелът смутено погледнал Дявола и казал:
- Мога да пожертвам за любимия крилата си.
Тогава Дяволът извадил сърцето си от гърдите и го подал на Ангела:
- Вземи го, твое е!
А Ангелът приемайки сърцето на Дявола, откършил крилете си и те паднали на земята. Пухът от тях се разлетял във въздуха и смесвайки се с падащите снежинки, се слял с виелицата. Топлината от сърцето на Дявола разтопила снежинките и ги превърнала в мъгла на върха на Планината. Сърцето горяло в тъмната нощна мъгла като огромен огън. Оттогава се появило поверие, че всеки човек, който се изкачи на върха на Планината в нощ на пълнолуние, вижда мистичен огън, до който не може да достигне, а може единствено да наблюдава в мъглата.
- Коя си сега, без крила? - попитал Дяволът Ангела.
- Аз ... съм човек - скромно казал Ангелът.
- Тогава искам да те взема с мен в Ада, за да бъдем завинаги заедно!
- Съгласна съм, но позволи ми преди това да се простя с хората, които живеят под моята Планина. Толкова често им помагах с реколтата, лекувах децата им, спасявах от болести и възрастните, че много ги обикнах ...
- Добре, - казал Дяволът - може ли да дойда с теб?
- Не, - казал Ангелът - когато те видят, хората ще се уплашат и ще се разбягат. Ще ида сама.
Ангелът се спуснал в подножието на планината и се отправил към селото. Хората боязливо гледали странната девойка в белоснежни одежди.
- Коя си ти?
- Аз съм Ангел - отвърнала девойката. - Отлитам от вас и дойдох да се сбогувам.
- Не ти вярваме! Ангели не съществуват.
- Но как така?
- Ти не си Ангел. Нямаш крила.
- Но аз бях! Не помните ли как ви помагах по време на суша, довеждайки дъжда?
- Не е вярно. Дъждът идваше сам.
- Не помните ли как лекувах децата ви, когато боледуваха?
- Не е вярно. Изцеляваха ги лекарствените треви.
- Не помните ли как събирах влюбените сърца, които се стесняваха да разкрият един друг чувствата си?
- Не е вярно. Хората сами съединяват сърцата си.
- Значи не ми вярвате? - разплакал се Ангелът.
- Не само че не ти вярваме, а смятаме, че си вещица.
- Но защо? Аз ви носих само добро!
- Не ни трябва твоето Добро! Ние сами знаем какво е Добро и какво Зло. Ти си вещица, дошла тук, за да ни изкушава ...
Пребили я с камъни, до смърт. Дяволът, виждайки това, се спуснал от върха на Планината в селото. Но било вече късно.
Ангелът умрял в ръцете му.
- Защо я убихте? - изригнал гневът му.
- Тя беше вещица!
- Но нима тя не ви каза, че е Ангел небесен?
- Каза ни, но ние не й повярвахме.
- Тогава ще ви се наложи да повярвате, че аз съм Дяволът! - разгневено изкрещял той, ридаейки над тялото на убитата девойка.
На него хората повярвали, защото той поразил селото с камъни, падащи от небесата, а жителите му с мълнии.
После взел на ръце убитото момиче и се изкачил на върха на Планината. Сърцето й не биело. Той я положил под мистичния огън, който виждат пътниците на върха в нощи на пълнолуние. Сложил в ръцете и дяволското си сърце и я покрил с ангелския пух.
И днес Ангелът лежи на върха на Планината, а Дяволът ходи на гроба му и с часове плаче над него, защото Злото може да обикне Доброто, както и Доброто може да обикне Злото, защото едното не може без другото, а Любовта е тази, която обединява тези две понятия и само Любовта е вечна като Бог или Дявол ...

http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1600

# 196
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте маценца!  Hug
Благодаря за закуските, поздравите, почерпките!   bouquet
Вяра, много си красотна - отива ти!  Hug

О-о! Гледам, от сутринта я почнахме с алкохола и хайвера, ама така е при нас - нали сме се събрали все аристократки...  Wink Laughing

Еси, мила,  Hug желая ти весело прекарване на бала, нека ти останат мили спомени от него, Търсеща и Тинчето са ти отправили прекрасни пожелания, няма какво да добавя, освен и аз да се присъединя!
(Но, да знаЙш, че аз не признавам поканата, ако не е писмена и в изискан стил..  Naughty
Така и не си показа кавалерЯ, ииих...  Wink)

Тинче, не гледах предаването, но общото ми впечатление от изпълнителката е същото. Само "едно" не едно разбирам - българите все мърмориме или взимаме на подбив политиците и изпълнителите си, а  как така става, че сме ги избрали тогава... Нали уж с гласуване е отишла там...

Желая ви прекрасен ден - при мен е слънчевооо и сега излизам да се порадвам и на времето!  Party Party Party

До довечера, дано серията бъде приятна.  Hug

П.П. От много радост и вълнение около първите два фрагмана, забравих да попитам, какво стана, че Емир престана да куца? На мен ли пак нещо ми е убягнало, но ми се струва, че Ханде ги взе с колата, защото той още е зле... пък я после как припка след Фериха...

П.П.П. Момичета, от известно време се чудя какво става с Ичи - много отдавна не се е появявала...

Чао!  Hug Hug Hug Hug

# 197

Hazal Kaya yeni kuşak oyuncular arasında sezonu en karlı kapatan isim olarak günün televizyoncusu oldu...
Show TV için sezonun en büyük sürprizi "Adını Feriha Koydum" oldu. Sayısız benzer yapım içinde fazla şans tanınmayan di...zi rating ve popülarite itibariyle beklentilerin hayli üzerinde bir sezonu geride bıkakıyor...

Hazal Kaya ise dizinin ürettiği en ciddi değer haline geldi. Aşkı Memnu'dan sonra başrol statüsüne terfi eden genç oyuncu Feriha karakteriyle tartışmasız bir şekilde level atlamış gözüküyor. Sosyal medyanın en çok konuştuğu oyuncular arasında yer alan Hazal Kaya, sezon başlarken bir kademe altında olduğu Beren Saat, Tuba Büyüküstün gibi isimlerle artık birlikte anılıyor.

"Genco" gibi vasat bir yaz yapımından bu yana büyük mesafe katteden Hazal Kaya yeni kuşak oyuncular arasında sezonu en karlı kapatan isim olarak günün televizyoncusu oldu.

# 198
Днес кафенцето на сестрата е страхотно,и мястото и всичко Hug  bouquet
Ферда здравей HugМацинко,тя ,любовта,лекувала казват.... LaughingТа и крачето на Е бързичко се е оправило. WinkКато на филм. Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 13:31 от megi7

# 199
Наде, благодаря за следобедното кафенце и притчата.      bouquet

Ферда, Емир е железен.  Mr. Green  Това огнестрелни рани в корема, в крака - за ден-два всичко отшумява.  hahaha hahaha Даже бат Бойко може да му завиди. Joy Joy Joy

# 200
# 201

Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 15:36 от Neidjal

# 202
  • Варна
Здравейте  Hug Hug Hug
Това е от ВВ но ми хареса и ако нямате нищо против да го сложа  Rolling Eyes Героинята на Небахат Чехре умря  Sad
      Не искам

Значи ти така, полюшвайки се, заминаваш, хей, душа на душата ми?
        Хей, даващ душата си на приятелите!
        Не отивай в розовата градина, без мен!
        Не искам...

Не искам, хей, небосвод, не се върти без мен!
        Не искам, хей, луна, не се раждай без мен!
        Не искам, хей земя, не бъди без мен!
        Без мен не минавай, хей време, не искам... 

Когато ти си със мен,
        И този свят е хубав, и онзи свят!
        Не искам, не оставай в този свят, без мен...
        Без мен, в другия не отивай, не искам!

Не искам, хей юзди, да яздите, без мен!
        Не искам, хей език, да четеш, без мен…
        Не искам, хей очи, да гледате, без мен…
        Без мен не си отивай, душа, не искам…

Твоята светлина е тази, която осветява нощем луната...
Аз съм нощ, щом ти си луна...
Не бъди на небето, без мен,
Не искам...

Ти, който знаеш пътя си,
          Ти, светлина на пътя ми,
          Хей, ти, мой жезъл!
          Без мен не си отивай,
          Не искам...
(Мевляна)

# 203
  • Варна
Сега видях каква интересна анкета имаме  hahaha hahaha hahaha
Ама ако вземат да правят толкова много кекс Фемир ще трябва да сменят часа на излъчване на сериала ни  Joy Joy Joy

# 204
 hahahaНяма как да се сбърка отговора. Joy

#Crazy Shocked

# 205
Привет на всички в тази страхотна тема,
от известно време Ви чета и гледам филма АФК във Vbox-а. Искам да питам нещо тъпо, знам че е тъпо ама ... няма как извинявам се предварително и минавам на питането  Embarassed
Къде качвате сериите, които сте превели или вече нямате възможност да превеждате? Грехота е да превеждате, а после да се губят субтитрите поради едно или друго затриване в нета.
Аз съм стигнала с гледането до 49 епизод и ми се иска да гледам повечко преведени серии.
Има ли възможност поне някой да ми изпрати преводите на сериите даже и да са само на word или srt формат пак ме устройва. Друго си е човек да има от къде да прочете и да разбере какво си говорят героите във филма.
Предварително благодаря!

# 206
https://www.facebook.com/photo.php?v=307682592651240

Репортажа с Баръш от днес.

# 207
Здр Плами Simple SmileБих ти изпратила,но нямам никакви запазени преводи.Съжалявам. Peace

# 208
Plami_NP стопирахме преводите откакто блокираха Викито, но на първа страница на темата има линк с преводите на Неси в бокса, които обхващат по-важните части  от епизодите, а по време на излъчване на серийте в темата се правят преводи в ефир.

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 16:45 от Neidjal

# 209
Благодаря ви мацки, прочетох от първата страница, но все таях надежда, че някой някъде ще си е позапазил поне някое преводче Simple Smile
Филма е изключително зарибяващ.

Btw: Ако се налага ще помагам с превод от Англ. (в нета не мога да намеря нищо Sad)

Общи условия

Активация на акаунт