Филми по романите на Джейн Остин и други с подобна тематика - тема 5

• 71 206
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Какво е това?

# 646
За това ли става въпрос?
The Way We Live Now (2001)

# 647
Дам, точно това е не давам линкове,защото не ми ги отваря напоследък  Thinking

# 648
  • София
Алеле! Кви  съм ги писала и що анализ съм дръпнала. Тръгнах да ровя има ли тема, а то не само, че има, ами и мен ме има там  ooooh!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=463561.255

# 649
Лелелее, колко се е писало по тая тема  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 650
  • София
Писало се е, писало се е... аз звуча като на лекция в университета... отдавна не съм говорила така професионално в тоя форум, че и да се объркам с престолонаследието...    ooooh! ooooh! ooooh!

А Кървавата Мери е сестрата на Елизабет, а не Мери Стюард

# 651
Vanya_I, ти история ли си завършила?Любопитна съм  Embarassed
Не съм много наясно с английските кралски линии  Simple Smile Но знам, че двете Мерита са различни персони  LaughingВ университета Тюдорите почти ги подминахме, (за мое огромно съжаление се наблягаше повече на бг историята)пък да не говорим за по-ранните крале.

# 652
  • София
не
Скрит текст:
етнолог съм (ама обичам да казвам, че съм културен антрополог, по-... модерно звучи, някак телевизионерски)  Laughing

трябва да си много тесен специалист или супер луд фен, за да хванеш връзките на Европейското унаследяване, което се мени все пак в различните държави.

Всъщност Хенри 8 ме кефи щото на него дължим Европа такава, каквато я познаваме сега, а Рим и Папата хич не ги обичам. Оплюваме исляма, а какви неща са ставали в Европа уж заради християнската вяра  Rolling Eyes

# 653
Ахам, колежка (почти)  Wink

# 654
трябва да си много тесен специалист или супер луд фен, за да хванеш връзките на Европейското унаследяване, което се мени все пак в различните държави.

Май бяхме коментирали преди време, че филмите и сериалите много помагат в по-известните случаи като Тюдорите или Френските драми от Вартоломеевата нощ, та чак то Краля-Слънце  Grinning

# 655
  • София
Каролин, ти историчка от СУ ли си? каква спец?

Бумър, да ти кажа има нещо вярно, ама завии кой филм хванеш, щото някъде... просто... такъв фенфикшън върви.

# 656
Бумър, да ти кажа има нещо вярно, ама завии кой филм хванеш, щото някъде... просто... такъв фенфикшън върви.

О, абсолютно,
но аз обичам като го изгледам след това да си поровя и прочета литературата за да си нанеса корекциите  Grinning

# 657
  • София
и аз така...
но пък съм съгласна, че спрямо едно историческо събитие няма и не може да има една единствена гледна точка, та... полезна е съпоставката.

# 658
Тази книжка ми е особено полезна когато правя съпоставки на роднинските връзки в известните случаи.

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=10663

За по-задълбочено ровене - интернет е наш  Hug

# 659
  • София
А, не съм я виждала. Колко интересни неща излизат от най - невероятни места.

Общи условия

Активация на акаунт