Да преправим старите мебели - 13

• 81 723
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Ох, да кажа, че стола който беше най-поразен се отказах да го боядисвам и взех, че го лакирах...Пие го този лак. Все едно не е мазан. Като изсъхне пак и пак и така до като се напие Crazy
Кажете за старите гардероби. Да купя ли поне един и после да го правя? Ама как да го правя- надирам лака, бороконтакт, латекс, лак
или
Купувам си лентов шлаиф и свалям до дърво и после лак  newsm78

И още нещо ми е чудно- мамите, които сте в апартаменти къде шлайфате? Не се ли вдига много прах?
Внимавай с лентовия шлайф, първо тренирай на нещо, ако е с фурнир особено има голяма вероятност да го претъркаш като моя милост  Laughing

Ауу...кофти, кофти...тогава само ще го надирам, контакт, латекс, лак. И дано после не следва ....на боклука  Joy

# 541
Не знам дали чак толкова ми харесва. Нещо й се чудя, може и да ми се върже с останалите мебели. Обаче, ако евентуално я взема, не мисля да я боядисвам, а само да лакирам или да обработя с масло, затова и всички тия драскотини и наранявания не знам дали ще успея да ги залича и въобще дали е подходяща за такова третиране. newsm78

# 542
zorryan, миналата година се " борих " със същата спалня. Оказа се, че върху дървото е лепнат фурнир и на места се отлепи, начупи  и се наложи да го махна целия. Доста зор видях, но се преборих. Сега е боядисана в сиво с боя на водна основа. Към спалнята има граден гардероб  и скрин, какъвто показа една мама в предните страници. Вчера му свалих лака и сега умувам с какво да го боядисам. Ще ми се да е сиво/ светло /, но да прозира дървото, защото е хубаво. Не знам има ли сиво масло или да опитам с много разредена боя и после с лак.  

# 543
Малееее, завиждам за срещата!
Извинявам се на всички, ама за мен тя щеше да е "като за последно" - свлякох се на спирката на път за там...  Sick

"вдъхновяващо откраднати идеи" от съседен раздел
http://letstay.blogspot.com/2011/09/spool-table-ideas.html

Надявам се всичко да е завършило благополучно!  Hug
Идеите са...просто супер! Направо ще се взривя от желание да подхвана да правя нещо.

aleks 04, ако е дърво може да го посивиш по техниките на Самурайка  Peace

Аз на балкона шкуря и шлайфам. Вдига се прах да, но после чистя, добре че не ми е голям балкона  Laughing

# 544
Margherita09, масата е много хубава и мисля, че си заслужава човек да се потруди над нея. Да не те притесняват по-дълбоките драскотини, ама хич. Като изшкуриш /или почистиш с препарат/, а после намажеш с черното масло, няма нищо да си личи.
VK , не разбрах какъв гардероб точно искаш да правиш. Но ако е с фурнир и искаш да прозира шарката, трябва много внимателно да почистиш стария лак /на ръка с шкурка, или с препарат/, защото с шлайф-машина наистина може много лесно да протриеш фурнира. Ако ще го боядисваш - на почистената повърхност /имам предвид добре измита, да няма мръсни наслоявания/ нанасяш боята, а преди това може да намажеш и с Боро контакт. Плътният цвят не изисква много голямо старание и труд. Ако има отчупено от фурнира, може да запълниш предварително с кит, за да стане гладка повърхността, иначе, дори и през боята ще личи къде е наранено.

# 545
mioki, благодаря! През почивните дни ще пробвам техниката на самурайка, дано се получи това, което си представям. Първо ще опитам на някое скрито местенце, съгласно инструкциите и в зависимост от резултата ще продължа.

# 546
Margherita09, масата е много хубава и мисля, че си заслужава човек да се потруди над нея. Да не те притесняват по-дълбоките драскотини, ама хич. Като изшкуриш /или почистиш с препарат/, а после намажеш с черното масло, няма нищо да си личи.
VK , не разбрах какъв гардероб точно искаш да правиш. Но ако е с фурнир и искаш да прозира шарката, трябва много внимателно да почистиш стария лак /на ръка с шкурка, или с препарат/, защото с шлайф-машина наистина може много лесно да протриеш фурнира. Ако ще го боядисваш - на почистената повърхност /имам предвид добре измита, да няма мръсни наслоявания/ нанасяш боята, а преди това може да намажеш и с Боро контакт. Плътният цвят не изисква много голямо старание и труд. Ако има отчупено от фурнира, може да запълниш предварително с кит, за да стане гладка повърхността, иначе, дори и през боята ще личи къде е наранено.

http://prodavalnik.com/garderob-drvo-i6978845
Eто такъв

# 547
Здравейте, момичета!
Поздравявам ви за срещата и съм сигурна,че сте си изкарали страхотно и сте обменили чудни идеи! Hug

И по този повод...вижте какво се случва вече...някой е изпреварил идеята за голямото ПреПравяне:http://prodavalnik.com/nov-zhivot-za-starite-omrznali-ni-mebeli-i6949657

# 548
  • София
  Според вас от какъв материал е тази секция и дали има шанс да я направя бяла или нещо по-светло?

# 549
  Според вас от какъв материал е тази секция и дали има шанс да я направя бяла или нещо по-светло?

Дърво ми изглежда, но не съм от разбирачите, обаче е много красива! Heart Eyes

# 550
Гледах я тази секция още предната седмица,но тъй като и аз си мислех за бяло и честно казано не ми се рискуваше.Но ако е чисто дърво и му се свали този слой боя/ на мен поне на такова ми прилича/ може и да стане в бяло или по-светло.

# 551
  • София
  А на онези горе къдравите орнаменти как се сваля боята и изобщо има ли шанс да се свали на толкова голяма площ лесно боята? Надали, особено като ще ми е първи опит. Досега имам опит само с омасляване в бяло на детските гардероби с ОСМО, но тях ги бях поръчала необработени...
  Дали няма начин директно отгоре да се мине, макар че ако е дърво няма много смисъл..

# 552
Привет на всички  Hug
Тъй като съм нова в занаята  Laughing и преглеждам старите теми, имам следното въпросче - в началото на 7-ма тема има линк към таблица със синтезирана информация, който линк обаче вече не е активен...
Има ли някой тази табличка и ако да, може ли да я качи някъде или да ми я прати на мейл или по друг начин?
Благодаря предварително   bouquet

# 553
Много ми харесват идеите с макарите, но не знам от къде да си намеря, искам на малкия нещо да направя да си пише и рисува, само пластмаси и метал гаден продават за деца.Някой пишеше преди време, че от някакъв строителен обект ще си иска, но после не помня да е говорено.
Просто като идея - аз поръчах за децата маса и 4ри стола от бук. Излезе ми под 100лв. Като столовете са масивни столове, гарантирано издържат по 150кг - мъжът ми сяда на тях и ги ползва за да стъпи. Просто са в детски размер. И масата издържа - стъпвали сме отгоре. http://media.snimka.bg/s1/0368/026980048.jpg?r=0 Боядисани са с безцветен водоразтворим лак, обаче все едно не са правени нищо.
Много е хубава масичката, но ние сме малко палави и не слушаме, не искам нови неща, още му се струва, че си играем, всичко рисува и дълбае, затова предпочитам да сътворя нещо, пък като се разберем за белите, тогава нови работи  Wink

# 554
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1818.html
Тук има много идеи. Ако вече сте го гледали, моля за извинение Hug

Общи условия

Активация на акаунт