Да преправим старите мебели - 13

• 81 692
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  Както и очаквах, имаме малко спречкване с половинката за секцията.
  Другият ми проблем е ако може да ме насочите към фирма за превоз. Разстоянието е минимално, но все пак трябва да се преместят, намират се в Мл3, а аз съм в Мл4...
  Ако се опитам да ги оправям навън пред блока, колко голям е риска да ги няма на сутринта  Simple Smile

# 586
Имам един познат койт опредлага транспортна услуга, но няма идея дали би се навили  за какви пари.
Вероятността е голяма, особено към края на начинанието - не те съветвам ама изобщо.

# 587
Ползвам услугите на един младеж с бус. Взима 20 лв. на час. Все ще успеете за един час да транспортирате между двете Младости. Особено, ако е в почивен ден. Ама трябва да се договорите за габаритите.
Миоки, такова нещо за вестници и списания, почти като твоето, има в Джъмбо. Аз си купих наскоро с текстил в тъмно кафяво /беше не повече от 10 лв./. Хубавото е, че дървенията не е обработена и може да си я боядисаш/лакираш както ти душа иска.
Изкуствени кожи има в един магази на Ботев /между Т.Александров и Пиротска/, там има и много интересни парчета плат. На отсрещния тротоар има подобен, но само за текстил.  В тоя с кожите, в дъното, има и стари мебели.
Ох, днес ми беше много особен, натоварен и емоцианален ден - сутринта се мотах с баща ми по болници /явно ще трябва да остана в София до другия вторник-сряда, защото тогава ще го изпишат/, дъщеря ми имаше рожден ден, нямахме поръчана предварително торта и обикаляхме да търсим някоя цяла, която да свърши работа. Цял ден търча като ненормална само на кафета, цигари и вино, а на всичкото отгоре ме мори някакво адско раззстройство и през час-два викам Вси светии на помощ, защото ще ми се сцепи коремът.
Добрата новина е, че този ден свърши! А котакът на Миоки е ...

# 588
Ееее, ама кога изписахте 3стр. за 1ден ooooh!
Аз също да се похваля колко сме доволни /повече аз/ с щерката от срещата на анонимните боклуджийки bowuu Въпреки жегата ми беше много приятно и интересно да се видим на живо. Единственото, което не ми хареса е, че можеше да сме повече Wink
Варненския и Пловдивския клон на сдружението да не си правят оглушки, ами да си спретнат и те една срещичка. Какво ви пречи, девойки?

Миоки, дъщеря ми е влюбена в твоя Писан Heart Eyes Пита как се казва и иска такова коте Crazy
Честити придобивки на Aila, triffi, asyalein Peace
didiela, предполагам подаръците са важели за дата 18-ти, демек до преди половин час, вече съм изпуснала... Crossing Arms
mipi1975, аз бих ги обърнала на тясната страна, на крачета или колела за шкафове за бутилки или каквото там се сетиш. Или пък единия обърнат така, а другия - на стената, захванат за гърба по дължина, с отворена врата като писалище. Вратата може да я държат въжета или ръждясали синджири. Може да стоят в различни краища на стаята.

Биби, писали сме заедо. честит рожден ден на малката госпожица  love001 Много да те радва, а ти много да я слушкаш!
Що не изпи 1лъжица винен оцет, ами се мъчиш? Бързо оздравяване и на баща ти, нищо че ще останеш още седмица, важното е после всичко да е наред Peace

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 00:38 от СедеФка

# 589
Влизам в темата заредена силно положително. До преди дни не вярвах, че ще заобичам шкурката толкова силно Laughing. Скоро ще показвам резултати, надявам се добри Grinning.
Имам и въпрос относно боядисването със спрей. Никога не съм хващала флакон и от там и чуденката. При пръскането как се постига равномерност? Няма ли опасност да се получи натрупване на места? И също, нужно ли е да се лакира след нанасянето на цвета? А при нанасяне на бяла боя под спрея, трябва ли тя да бъде също акрилна?
За масивна витрина си приказвам. ... Blush

Честито на сдобилите се с красоти! Grinning
baibibi, честит празник на момиченцето ти!  bouquet

# 590
asialein много хубава люлко-пейка  Heart Eyes Ако ще опитваш оцетената метода да допълня :
За по-сивкав ефект е доастатъчно да държиш телта в оцета (открити, за да се окислява) около половин-ведин час. Цяло деноношие ще намали киселинността на оцета и ще ръждяса телта - тогава става медно-кафеникаво. И в двата случая жилките на дървото реагират по-различно от основата, което ги кара да изпъкнат - това най-много ми харесва в цялата технология. Трябва да изчакаш да изсъхне напълно за да видиш ефекта (преправялките не сме от най-търпеливите, ама трябва да се чака!). Дори и да решиш да минеш с бяла боичка отгоре задължително ще трябва да намажеш с нещо импрегниращо. Най-добре да е за градинска мебел. Ако се колебаеш и имаш останали дъсчици - пробвай първо върху тях различни магарии- минавано с "пресен" оцетен разтвор, на следващия ден - с престоял, с разредена бяла боя отгоре, с импрегнат...И снимай и докладвай подробно резултатите от експеримента! Grinning После ги нареди на двора и си избери, това, което най-много ти харесва. Ако са ти скучни - хващай валяка с маджентата и тюркоаза!  Peace

Айла секцията е хубава. Представям си я мината с основа, боядисана в бяло и зашкурена по ръбчетата и резбованите елементи, може и малко тъмна вакса да се втрие за подчертаване на ефекта. Ще стане супер с черното отдолу. Ако ти е твърде голяма - раздели си я с другарче (или в различни стаи). Аз бих си направила табла на спалнята от две вратички, или холна масичка, или някаква друга щуротия...Но цялата в едно помещение не бих сложила - твърде е тежка и грамадна.
В Младост 4 - рискът е някъде към 99.86%  Laughing

Янтра пейки! Peace 1, 2, 3.

# 591
baibibi Честит рожден ден! /на патерици/ на дъщеричката ти. Да е жива и здрава, да ви радва и вие да си я гледате   bouquet Бързо да се оправи баща ти.
Аз съм тъжна- мъжо ходил и мерил гардероба от продавала. Голям е за спалнята ни. Или спалнята по-скоро е малка, но ...така или иначе няма да го имаме. А най-лошото е, че опираме до ПДЧ Cry

# 592

Имам и въпрос относно боядисването със спрей. Никога не съм хващала флакон и от там и чуденката. При пръскането как се постига равномерност? Няма ли опасност да се получи натрупване на места?  

По възможност предмета да е в хоризонтално положение,от по голямо разстояние(около 30 см),на няколко ръце с по тънки слоеве(дори и да не е покрито плътно с първите.А за лакирането ти ще прецениш според вида спрей,експлоатацията на предмета и търсения ефект.Защо е бялата боя под спрея?

# 593
baibibi, мерси за инфото! Много полезно  Hug Честит рожден ден/на патерици/ на щерка ти! Да ти е жива и здрава!   party023 и бързо оздравяване на баща ти!

СедеФка, котакът се казва Марсел, ама наистина не е от най-любвеобилните Simple Smile Не драска и не хапе - много е добричък, обаче не търпи да го гушкаш и да го мачкаш. Само в редките случаи когато паницата му е празна идва да се гали.

Visible, на петна става, да, за това доста ръце трябва да се мине. Може би зависи и от спрея де - колко е покривен, но тези които ги продават на повечето места не са много лесни за работа, а и разходната норма е меко казано страшна. Скринчето ми глътна три флакона  Rolling Eyes И да, от по-далеч трябва да се пръска, защото иначе има също и риск да се стече. Съхне по-бавно от боите на водна основа и трябва да се внимава да не полепнат боклучки - трябва да се работи на открито и в тихо време.
На малки повърхности и криви елементи става добре, но на големи гладки си е тегаво. Не разбрах какво точно имаш предвид под "при нанасяне на бяла боя под спрея". Отгоре не е нужен лак

# 594
baibibi, честит рожден ден на патерици на дъщеря ти. Да е жива и здрава! И бързо оздравяване на баща ти!

Също и честити придобивки на всички.

Аз успях да намеря Ремовал и да сваля лака на скрина най-накрая. Довечера ще го шкуря и обработвам, пък да видим какво ще стане.

# 595
Аз съм тъжна- мъжо ходил и мерил гардероба от продавала. Голям е за спалнята ни. Или спалнята по-скоро е малка, но ...така или иначе няма да го имаме. А най-лошото е, че опираме до ПДЧ Cry
А за това какво ще кажеш:
http://prodavalnik.com/starinen-byufet-i-garderob-i6985109

Не се отчайвай толкова бързо, непрекъснато излизат оферти за подобни гардероби. Все някой ще ви пасне на размерите на спалнята. Тези по принцип не са много огромни.

asialein, люлката е много интригуваща. Прави я по-бързо и показвай.

Момичета, благодаря за пожеланията!

# 596
  • Пловдив
На мен тази маса ми хавана око - http://prodavalnik.com/raztegatelna-masa-140lv-i6970265. Подчертавам - няма да си я купя, само много ми харесва Simple Smile

# 597
  • София
но от къде да се сдобия с кожа - доста е малко като количество.  newsm78

На кръстовището на Денкоглу и Цар Асен има магазин т.н. кинкалерия, в който продават и парчета разноцветна кожа. Сигурна съм, че ще си намериш нещо подходящо.

# 598
  • Варна
Да ви кажа за плота в банята - ударих на камък да си намеря хубава дъбова дебела дъска във Варна и ми минава през ума да си взема един дъбов дресоар и отгоре да монтирам мивката, повечето обаче ми се струват височки, една конзолна маса също би ми свършила работа. В банята си има оформена ниша за душа и шкафа/плота няма да се облива с вода но все пак си е баня, ще се маже естествено с нещо, но дали няма да се изметнат вратичките?

Какво ще кажете за идеята? Ние сме височки но 100 см май е множко?

# 599
Биби да са ти живи и здрави и двечките дечица и от мен ,мнаго  много да те радват, и скорошно оздравяване на баща ти и дано не е нещо сериозно.
Мупи завидях ти за сандъците ,страхотни са направо очите ми останаха в тях,аз един ако имах бих му сложила краченца и бих го направила на масичка.
За кожа които се интересуваше,вчера пуснах сайта на един магазин в София там знам че продават и има различни цветове и видове.
Миоки хубав писан си имаш, той е като рекламно лице на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт