Да преправим старите мебели - 13

• 81 670
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Doris, сега се връщам от един магазин в който видях страхотен килим на релефни камъчета!
Ако не беше изкуствен да съм го купила досега!
Сега си мисля...
И тъкмо да го снимам, телефонът ми нещо сдаде багажа! Да му се невидят и новите телефони значи!
И в сайта на магазина не го виждам, нов е очевидно и още не са го качили като наличност.

triffy , никак на се удобни тези купи за мивки, но са много красиви, а моята смятам да я слагам в банята за гости. Laughing Laughing Laughing

Хем да ми пълни душата, хем да не се измъчваме при ползване.

# 631
Оххх, да ви се оплача аз със моя скрин. След цялото обезмасляване, махане на лак (един път с някаква италианска смивка и втори път с ремувал, шкурене и т.н. намазах с маслотото. Имах няколко различни цветове и накрая се спрях на стар орех. Мазах уж на малък участък и ми хареса. Обаче на целия корпус на скрина - не.

То наистина стана като едно опушено, остаряло дърво, жилките се подчертаха и разни драскотини също. Ако търсех такъв ефект щеше много да ми хареса, но с белите чекмеджета и за детска стая никак не ми се върза някак си. Пробвах отгоре с друг цвят масло - класически орех, венге, но пак не ми хареса. И така, след целия тоя труд - давай сначале.  Пак обезмасляване и шкурене и накрая го намазах с една ръка бяла боя Cry

# 632
Е, недей така се обезсърчава, сигурно не е толкова зле, снимай и покажи.Някой може да даде съвет.

# 633
Ами сигурно и с бяло ще стане добре, просто съм разочарована, защото друга ми беше идеята и не се получи, пък и само допълнително работа си отворих. Ама карай. Скрина исках да го довърша преди да заминем на море, но така ще остане за след това Simple Smile

# 634
Момичета, майка ми има една спалня, която иска да продава, само дето не споделям искането ѝ. Мисля да си я взема у нас, малко ми идва големичка, но все ще ѝ намеря място някак. Идеята ми е да я намацам в бяло, понеже и гардероба ми ще става бял, та да са в тон. В момента е потресаващо грозна и май каквото ѝ да направя със сигурност няма да е толкова зле. Моля за съвет как и с какво ще е най-добре да боядисвам, както и ако имате някакви други идеи, ще ги приема с удоволствие.
Ето я и спалнята

# 635
  • София

triffy , никак на се удобни тези купи за мивки, но са много красиви, а моята смятам да я слагам в банята за гости. Laughing Laughing Laughing

Хем да ми пълни душата, хем да не се измъчваме при ползване.

Хехехе, ми нямаше да се сетя, честно. Много хитро замислено. Party

Едно бюфетче http://prodavalnik.com/prodavam-speshno-byufet-i7071541

Идея за палети, която не бях виждала до сега

От стара вана http://tillyscottage.com/2011/05/08/renew-reuse-recycle/

# 636
Този бюфет малко по соц. идва  Wink
Онзи от сутринта от 100, вече е 80 лв., офф Confused Далече е да му се не види

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 23:33 от basmachi

# 637
Margherita09, да, дай снимки. Трябваше да го покажеш преди боята, можеше да дадем идеи, макар че щом е дърво и ако ти се занимава може след време да смениш концепцията...  Grinning

# 638
dt, мести се и се обръща, да. Но само легнала по гръб смея да я сложа. Може и аз да не съм нещо в час, но я пипам и галя все едно е от снежинки, не от дърво Blush.
Melany99, много благодаря за споделения опит! Тотално се разубедих от спрея.
Единственото в матовия латекс, което не ми допада е именно ефекта.  Искам гланцов... Rolling Eyes
Направо пускам снимка на витрината, с молба да не се обръща внимание на прахолясалата и все още ремонтна обстановка и събирам идеи.

Margherita09, сигурна съм, че при втория опит резултатът ще е прекрасен Grinning! Тъкмо след почивката ще си положително заредена и обмислила всеки вариант за действие.

# 639
dt, мести се и се обръща, да. Но само легнала по гръб смея да я сложа. Може и аз да не съм нещо в час, но я пипам и галя все едно е от снежинки, не от дърво Blush.
Melany99, много благодаря за споделения опит! Тотално се разубедих от спрея.
Единственото в матовия латекс, което не ми допада е именно ефекта.  Искам гланцов... Rolling Eyes
Направо пускам снимка на витрината, с молба да не се обръща внимание на прахолясалата и все още ремонтна обстановка и събирам идеи.

Ау че красотаааа!
Ако искаш лъскаво, можеш да минеш с безцветен лак латекса. Аквис бялата има известна лъскавина и е по-добре с нея отколкото с латекс. Аз лично латекса не го смятам за добър избор за мебели каквото и да ми говорят.
Тази мебел отределено не е за спрей, ох много е красива  Heart Eyes

# 640
Visible моля те, моля те,  Praynig Praynig Praynig кажи че няма да я минаваш с бял лъскав спрей тая витринка!!! Прекрасна е, перфектна, уникална!!! и стои невероятно красиво на високите тавани у вас и стилният ти дом, който забелязах въпреки прашасалата ремонтна обстановка. Аз бих я оставила така както си е и не бих дала никой да се докосва до нея (ако това може да мине за идея). Иначе каквото и да мисля - все ми се струва съсипия на красивата мебел.

asialein съхненето е около 2 часа, най-много 3.

За стъклените мивки - чувала съм, че препаратите против запотяване на автомобилни стъкла помагали, както и разни други спрейове за стъкла. И понеже това с камичетата и купите си е японски пиниз - да си кажа - има един специален бързохващащ бял цемент, който си е готов за употреба (смески са) и само се добавя вода и се редят камъчетата в него и засъхва. Има и смола в смеските.
Дорис а за цяло парче дърво какво ще кажеш?

Това също е идея.Някоя подходяща стара дъбова маса - тъкмо височината е 70 см, мивката ще ти дойде на 80.

# 641
http://www.podariavam.com/16545/tri-broia-fotyoli.htm - подаряват се. Ако някой има идея и желание за тях.
В тази връзка да питам някой разкоствал ли е такъв фотьойл до дърво? Имам идея, ако конструкцията му позволява, да махна всички меки части и да ги заменя просто с плат за шезлонги. Плата зашит около дървените рамки на седалка и облегалка, а подлакътниците - свободни Rolling Eyes Дали е възможно?

# 642
Много ви благодаря, момичета за милите думи! Hug
Но точно от това се притеснявах
Visible моля те, моля те,  Praynig Praynig Praynig кажи че няма да я минаваш с бял лъскав спрей тая витринка!!! Прекрасна е, перфектна, уникална!!!
Който я видял досега, мои близки, всеки реагира така. Включително нежният ми татко, който рече "Рисувай с боички по скицника си, докато ти мине. Витрината остави да бъде красива."
Аз си мечтаех за подобна бонбонена витрина откровено казано. Ама като гледам... май към подновяване на лака върви.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 01:19 от Visible

# 643
Послушай татко си Laughing.Как изобщо ти хрумна да съсипеш подобна красота.Намери си в краен случай нещо по-подходящо за целта.

# 644
  • Варна.
http://www.podariavam.com/16545/tri-broia-fotyoli.htm - подаряват се. Ако някой има идея и желание за тях.
В тази връзка да питам някой разкоствал ли е такъв фотьойл до дърво? Имам идея, ако конструкцията му позволява, да махна всички меки части и да ги заменя просто с плат за шезлонги. Плата зашит около дървените рамки на седалка и облегалка, а подлакътниците - свободни Rolling Eyes Дали е възможно?

Възможно е, но ще ти трябва дърводелец, ако ти се занимава... ще ти трябва допълваща конструкция.
Такъв фотьойл ми беше първия проект, сваля се подлакътника с предния крак (ако не се лъжа, че беше отдавна), а на тялото остават задните крака.
Много харесвам тези ф., удобни са, стават прекрасни след реиновация, ако бяха във Варна - немедлено ги взимам!

Редактирам се, че погледнах пак снимката, сваля се само подлакътника, краката остават на тялото.

Общи условия

Активация на акаунт