Да преправим старите мебели - 13

• 81 643
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
mioki на мен много ми харесва, но мисля  newsm78  че не е дърво.
Ако се раздели на две, е точно това, което ми трябва... ох, ама друг път  ooooh!
И аз това се чудя има ли нещо дървено /освен краката/ или само Хурнир и ако се раздели дали няма да трябва нов плот  newsm78

# 661
Мацки, за този бюфет какво ви е мнението?

http://prodavalnik.com/prodavam-speshno-byufet-i7071541

Според мен този е по-хубав- и си е оригиналният модел от едно време.
http://prodavalnik.com/byufet-i5681289

# 662

Според мен този е по-хубав- и си е оригиналният модел от едно време.
http://prodavalnik.com/byufet-i5681289
Хубав е и цената също, но търся без заоблени елементи и задължително трябва да може да се раздели  Rolling Eyes

За варненки!!! Този се подарява
http://prodavalnik.com/byufet-ot-blizkoto-minalo-i6420399

а на това нежно нещо може ли да му сложат такива панти.... #Cussing out
http://prodavalnik.com/photos/ad/7002109/6/

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 12:16 от mioki

# 663
Такъв преправях аз ,ами като го разпердушиних отдолу имаше пружина над самите ленти, и пълнеж морска трева май се казваше и след това дунапрен.При преправянето му поставих отново дунапрен но двоен т.е веднъж го изрязах по самия размер, а за да ми е още по-мекичко му поставих още един слой който е във самастоятелна възглавничкаа за да може да се пере .

# 664
  • Варна
Дорис а за цяло парче дърво какво ще кажеш?
Точно това ми се искаше! Но във Варна навсякъде предлагат само чам като материал и то суров, не можах да намеря за сега дъб или нещо подобно. За дъбова маса се оглеждам, но засега не намирам нещо подходящо. Не съм звъняла и на оня дърводелец от Балчик, който ми прави пейката, може да има нещо подходящо.

# 665
борбата е безмилостно жестока  Joy
Не е лъжа! Laughing

Момичета, много ви благодаря за всяко споделено мнение и всеки съвет! Hug
Внимателно прочетох всичко по два пъти, но Миоки и Байбиби са засегнали моята истина - всичко е... според зависи от останалото. На снимката се вижда само витрината, а тя не е единственото присъствие у дома. Не бих могла да я впиша в този и вид в интериора, а и преди да я споделя с всички в темата и извън темата не бях си го и помисляла. Да, труден би бил обратния път, този от боя към дърво, но не и невъзможен. А да домъкна у дома още една витрина... ще бъда натирена да спя с всичките на тавана Mr. Green.
Шанти, Hug! Точно това искам. Отвън ще е бонбонена, отвътре или бяла или мнооого светло розова. Вратите у дома, които на снимките не се виждат, тъй като събрани в съседна стая за оправяне на дръжки, брави и смяна на стъкла, са розови. Виждат се касите им... същото розово, светличко е. Но когато се пльоснат всички определено цветът ще изглежда друг.

Още веднъж хиляда и една благодарности на всички Heart Eyes! Всяко мнение ми е ценно!

Миоки, пантите на писалището са направо трепач! Laughing

# 666
Mioki, такъв бюфет (всъщност аз го използвах за библиотека и си го мислех за библиотека) имах в моята стая в детските ми години. Според мен не може да се раздели на две части, ще трябва нов плот на долната част или дъно за горната. Също така мисля, че не е и дърво, а само има фурнир отгоре и лак. А пантите са... Аз първо отворих линка без много да чета и тъкмо си мислех как са ги нафлякали тиа панти и ти прочетох коментара Simple Smile

baibibi, може и наистина да прибързах. На мен търпението не ми е силна черта и вече се поизчерпа с тези мебели, дето ги дундуркам цяла седмица и не съм свършила, а си мислех че ще ги опаткам за 2 дни  Laughing

За красивото беше красиво, ако търсех този ефект на старо дърво поочукано от времето, но на мен нещо не ми се върза с бели чекмедженца и стая на 3 годишно момиченце. Но може и наистина да съм прибързала. Иначе с маслата се работи доста лесно и бързо, обаче трябва да е идеално свален лака отдолу. Нанасях с парцал и втривах тези масла (по точно LIOS BIOIL NOCE OLD ):

http://www.chimiver.com/pagine/ChimiverWebSite/LineeProdotto.asp … 460&Titolo=20

и цвета го докарах горе долу като на картинката (жилките се открояват много добре, драскотините също (по-тъмни стават)  Mr. Green. Отначало ми хареса, после - не. Така, че реших да пробвам и и с венге отгоре, което може би е една идея по-топло като цвят. И обикновен орех мазах после. .. и накрая с Мелиото и шкурката ...

# 667
а на това нежно нещо може ли да му сложат такива панти.... #Cussing out
http://prodavalnik.com/photos/ad/7002109/6/

На мен пък много ми хареса. И то точно заради пантите - приличаше ми ония малки сладки жабки с изпъкналите очи! О-Б-А-Ч-Е, обаче първо, че е фурнирован МДФ, а не дърво, и второ - цената еееееее /над 1000 лв./ Тъкмо потърках радостно ръчички, че съм осигурила и работното място за щерката, ама така ме порязаха, че чак ми пресъхна устата от възмущение и гняв. На всичкото отгоре не е и антика - изработва се по поръчка.
Миоки, тоз шкаф, ако си го имах принципно у дома, щях да се замисля да го преправям, ама специално да го купувам... А и хич не ми стои този хепи-соц до елегантния скрин и другите ти мебели.

# 668
Margherita09, ааа значи се отказвам от тоя тип Simple Smile

ама ти вярно си му разказала играта  Laughing нищо, другия път ще стане това което искаш, то с практика стават нещата. И при мен имаше фалове както всички знаят ама зега знам какво  трябва и какво не трябва да правя  Mr. Green

# 669
Момичета...много СПЕШЕН! върпос. Как е точното име на препарата, който осъществява контакта м/у лекоизшкурен лак и боята/на водна основа/?
 Hug

# 670
Контактен грунд-има различни видове.

# 671
Контактен грунд-има различни видове.

Мерси!
А аз какъв да взема? Вчера като отворих уста за бороконтакт и продавачката ме отряза - Не, това го ползват за строителството. Не става за мебели, грешите! Naughty

# 672
Бороконтакт си е грунд на BORO.Той също е различни видове.Аз лично съм ползала на Леко розовия и зеления.Мисля,че няма конкретен за мебели/дърво.Гледай да е гладка течността,защото има и с малки частици(като паста).

# 673
Аз съм ползвала розовия на Боро. Много добре става с него, с други марки или разновидности нямам опит. Но, понеже си розовее, се налага доста ръце да положа, за да прикрия прозиращото отдолу розово. СЪЩО ТАКА ЗАПОМНИ!!! - нанасяй на съвсем тънък слой, защото иначе започва да се стича и става на капки. Топваш леко само върха на четката и размазваш хубаво, така че да стане един гладък и съвсем тънък слой. Първата ръка боя се нанася максимум след 1-2 часа, иначе, понеже грундът е лепкав, започват веднага да се лепят боклучета и прахоляк и така се намаляват качествата му на спойка между боята и основата.

# 674
  • София
аз пак да попитам/дано не е нахално/
може ли върху боя на водна основа върху вратите да слагам лак без предварително да свалям боята
....имам 7 врати от дърво и хич не ми се ще да шкуря боя до припадък Tired

Общи условия

Активация на акаунт