Да преправим старите мебели - 13

• 81 641
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Ти не, но някои хора биха. Аз също не бих, но първо защото мога сама и второ защото ми прави удоволствие да се занимавам с това.  Peace
Хора всякакви, а и да сме честни, културата ни е ниска по отношение на мебели и обзавеждане и това няма нищо общо с наличието или липсата на средства.

Много хора смятат старите мебели за вехтории и ги изхвърлят на боклука без дори и да разберат какви съкровища притежават. Предпочитат да ги засилят към контейнера и да си купят нови талашитки...

# 721
Интересни неща се предлагат. Хора разни и вкусове разни. Според мен има хляб в идеята да се съхраняват, а и да преправят стари мебели и да се предлагат. На мен лично също ми доставя удоволствие да ги преправям, но ще има и хора, които биха предпочели да ги вземат наготово направени вече.

Ето ми гардеробчето и скина за детската на полузавършен етап:

http://www.flickr.com/photos/79757013@N08/7418328688/

Гардероба ще го пришкурвам тук-таме по ръбовете за състарен ефект, а на скрина трябва да сложа дръжки. Купила съм едни дървени, но трябва да ги боядисам и да се купят винтове, тъй като тези, с които се продават са къси и не стават.  Освен това видях, че и някъде съм пропуснала да боядисам. Гардероба от една страна ми се вижда малко тромав за детска стая, от друга ми трябва. Може след време да променя конфигурацията на 2х2 или нещо друго, затова боядисвах и между частите (вътрешните стени) - гардероба се състои от 6 части всъщност. И така съм пропуснала да боядисам някой челни неща  Embarassed

# 722
Скринът е станал много готин аз пък за кажа. Може да му удариш една ръка синьо на плота и с нещо синичко нежно в дръжките или пък да го оставиш така и някакви по-ефектни дръжки за акцент и ще стане бонбон  Grinning
Аз бих го поизтрила на места - на "изтрита вълна" съм все още  Wink

# 723
  • София
Margherita09  много хубави са станали и много ми харесват.
Не е учудващо предвид че и в детската гардероба е много подобен и леглата също са белички.
Аз малко след дъжд качулка, но да питам нещо. Гардеробите в детската бяха необработен чам, който минах с масло осмо. За съжаление останаха едни такива много грапави след маслото, а като че ли преди това не бяха.. Минала съм 2 ръце, като не съм шкурила или правила каквото и да е между ръцете. Как мога да избегна това за следващият път.

# 724
Aila получило се е "настръхване" на дървесината.
Можеш да го избегнеш: с влажен парцал се забърсва и след напълно изсъхване се опипва за такъв ефект.
Леко се зашкурва мястото, ако се налага след лакиране или боя се шкури отново.

Margherita09 разкошно и уютно балконче  Heart Eyes

# 725
  • София
mumita тоест сега мога да го мина с някаква по финна шкурка, каква точно да търся? и после ще трябва да мина още една ръка масло ли ? Не съм сигурна дали ми е останало толкова бяло масло, а и отново ще мирише и ще се цапа...
Най-вероятно ще го оставя така, но за следващият път ще знам  Simple Smile

# 726
Момичета, когато боядисвате гардероби вътрешната страна мажете ли я?

# 727
Скринът е станал много готин аз пък за кажа. Може да му удариш една ръка синьо на плота и с нещо синичко нежно в дръжките или пък да го оставиш така и някакви по-ефектни дръжки за акцент и ще стане бонбон  Grinning
Аз бих го поизтрила на места - на "изтрита вълна" съм все още  Wink

Mioki, то хубаво да му мина една ръка синьо, ама тая синя стена няма да има скоро Simple Smile и май ще става бледо розова, макар и още да не съм го решила със сигурност. Мислех за розов плот, но се отказах, защото ми се стува че ще го захаросам прекалено. Дръжките обаче вероятно ще са или бледо розово или магента. Тази стена беше част от спалнята ми, която е синьо и бяло. Но спалнята вече е в друга стая Simple Smile Аз, както се вижда, имам уклон към синичкото, и даже хич не харесвах розово и в началото и детски розови неща не купувах (нито количката, нито кошарата, нито ваничката са ми розови, даже и дрешки розови нямах), но незнайно как в къщи взеха да се появяват и да се множат розовите вещи...Simple Smile. Иначе за изтриването и аз го мисля. Може и скрина да поизтрия заедно с гардероба.

Mumita, благодаря ти. И на мен ми е приятно да си пия на терасата кафето. Но от една седмица я бях обърнала на работилница и беше само прахоляци, бои и болкуци. Снощи я разчистих и мисля да си я подържа малко чистичка сега Simple Smile

# 728
Aila, честита секция и бюро Simple Smile

Аз за изключителна гладкост знам, че дървото финално се минава с много фина шкурка на мокро (по принцип, не сега за гардеробите) Peace

Днес малко по-късно ще пусна новата тема, много сте бързиииии  Grinning

# 729
  • София
Маргарита, страхотни са ти скрина и гардероба. Не е тромав, може да сложиш някои цветни елементи, картинки, стикери, или просто някои вратички в цвят, но според другото обзавеждане. Идеята е с цел , че е за малко дете и те си се радват на шаренко Simple Smile Но и само така си е идеален.

Златен дъб, радвам се за новите ти придобивки  Hug

Трапезария от днес http://-spam147-/furniture/filial-stzagora/trapezariya-s-glavi/ Много е изгодна и хубава. Масата е голяма и в неразгънато състояние, има и витрина и дресоар. Чак се зачудих дали да не сменя с моята Луи15, че пък чакам 4 стола много подобни на тези от тази днешна оферта.  newsm78  Що си нямам една виличка да напазарувам още мебели  Crossing Arms

Спалнята от продавалника е страхотнааа. Иска си доста работа по нея, но си струва.

# 730
Златен дъб, честити покупки!  bouquet Спалнята е така прекрасна!
Ауу, Лабрекс, шкафчето е страхотно! Heart Eyes И на мен толкова много ми хареса!
Миоки, много е хубаво писалището, което си харесала. Според мен трябва да разполагат с транспорт до София тези от Антик. Може да звъннеш и да попиташ Grinning.
Маргарита, скринът е много хубав! А идеята на Миоки за завършека му ме грабна!

Да се изкажа и аз за изхвърлянето на старите мебели. Според мен не е задължително обвързано с липса на усещане за съкровищност (страхотна приказка Laughing). В живота на всеки, мисля си, се появява момент с нужда от промяна. И ако цял живот си гледал тези мебели е съвсем вероятно да искаш да ги подмениш, най-малкото с различни като стил. Независимо дали от масив или картон. Аз си мисля, че всяка мебел има своята красота и приляга прекрасно на собственика й. Домовете на художник и хирург виждам по коренно различен начин подредени. Но каквато съм отнесено-замечтана може и да бъркам.

А за идеята за ателие, според мен би било успешно. Давам личен пример. У домата вратите са много и стари. Работата по тях беше... Crazy В интернет пространството има една единствена обява за човек, който се занимава с такова нещо; свързахме се, чухме се, чухме се милион пъти и нищо. Малко несериозна работа. Намерихме друг майстор - направи ги. По-бързо в пъти, отколкото щяхме да се справим сами, но за качеството не ми се говори. Следващия път, живи и здрави, когато нямаме хиляда и едно неща на главата лично бих си ги преправяла. Обсъждахме ги и с хората, които ни оправяха подовете. Казаха, че един единствен път са се захващали с такова нещо и е било толкова трудоемко и неблагодарно, че втори път не биха го направили. И така... според мен има ниша, която е незаета и би могла да радва и двете страни. 100% има хора, които биха се възползвали от такива услуги и биха се радвали на красоти, но няма къде да ги открият, а нямат време или пък търпението да ги създават сами.
Един магазин съм виждала, който предлага нови такива мебели. Цените са баснословни. Ще потърся името отново и ще споделя за илюстрация.

Редактирам и пускам линк http://www.brambleco.com/

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 13:55 от Visible

# 731
Сега да се оплача тук пред всички,направо ми се реве.Звънях на обявата за спалнята ,гардероба и тоалетката в продавлник и какво,имало много желаещи и още нищо не са решили.А на мен ми пасваше идеално за стаята на момчетата ,без тоалетката разбира се,но тя пък се вписваше идеално в коридора. Дори вече не вдигат телефона, като им звъня smile3518 Така ми харесаха но...
Маргарита извинявай, но нещата ти са станали страхотия , а и на Миоки избора ми харесва.
Ох , как ги искам тези легла Praynig направо се разболях

# 732
Златен дъб, кои легла? Не е ли една спалня? Пак нещо съм недогледала. Не са ли тези нещата от Антик?
Дай да звъннем, ще опитаме все някак да ги запазим Hug

# 733
 HugАз тези от антик си ги запазих, но тези от продавалника дето ги водят спалня ,но аз ги видях две легла и за това и така го написах.
Хайд преговаряйте от мое име и ако ги взема ще почерпя но истински не виртуално

# 734
Не виждам линк към продавалник. Публикувай пак и ще звъним

Общи условия

Активация на акаунт