Как се живее без любов?

• 29 615
  • 482
  •   1
Отговори
# 105
точно за това говоря, че човек сам може да се подлъже и да се самонаговоринаговори колко другият е лош, а наличието на трети човек е добре дошло, за да засили процеса. Получава се един порочен цикъл. Накрая, докато се усети, и вече си вярва, че няма връщане назад.

ТИ го възприемаш като самовнушение. Но всъщност Анадриел, има ли значение дали е самовнушение или животът ти го е внушил...Фактът си остава по какъвто и начин да се е случил- сърцето ти е ПРАЗНО. Подлъгване...кой е този който да отсъди лъжа ли е това, в което ТИ самия искрено вярваш? За теб ТОВА е истината, и щом тя касае твоето щастие, значи е достатъчно обективна за да вземаш сама решения за живота си.

Между другото, което и да е твое знание, е вид самовнушение. Независимо че идва от външен фактор, за да стане твое осъзнато знание, ти трябва да го допуснеш в съзнанието си. Т.е. да си го внушиш.

"Ама какво не съм ти дал"- пита мъжа ми...Ами всичко си ми дал, но не те обичам, това е и наистина няма връщане назад. Край, достатъчно съм се подлъгвала от разума си и не вярвала на сърцето си. Отсега нататък живея по волята на сърцето, то ми е най-верния приятел и то най-добре знае кое ме прави щастлива.

# 106
  • София
да, има значение! Защото самовнушението изведнъж може да спре под напора на разни житейски обстоятелства, така да се каже, животът да ти зашие два шамара и да те освести какви си ги надробил от самовнушение. Нали ужким възрастните били зрели, мжели да осмислят, да преценяват, а то се оказва, че са като 3-годишните - засърбяло го и трябва да се почеше, и реве, и мрънка, и се тръшка, та чак се захрасва!

# 107
да, има значение! Защото самовнушението изведнъж може да спре под напора на разни житейски обстоятелства, така да се каже, животът да ти зашие два шамара и да те освести какви си ги надробил от самовнушение. Нали ужким възрастните били зрели, мжели да осмислят, да преценяват, а то се оказва, че са като 3-годишните - засърбяло го и трябва да се почеше, и реве, и мрънка, и се тръшка, та чак се захрасва!

Понеже го добавих по-късно от твоя пост..

Цитат
Между другото, което и да е твое знание, е вид самовнушение. Независимо че идва от външен фактор, за да стане твое осъзнато знание, ти трябва да го допуснеш в съзнанието си. Т.е. да си го внушиш.

И към това ще добавя...човек се променя, мени си знанията и внушенията, но обикновено осъзнаването че сърцето ти е празно идва тогава когато ВСИЧКИ нормални доводи на разума са изчерпани и то НАИСТИНА е празно. Можеш да се самозалъгваш че има по-важни неща от любовта, но това няма да е задълго. Ако искаш на тази Земя да обичаш и да бъдеш обичан, няма да се примириш никога с празен живот без любов. Ако ще светът да се обърне против теб.

# 108
От собствен опит, да, Андариел е права - самовнушението върши много лоша услуга понякога, но то може и да се насочи положително. Въпросът е човек да оцени ценните неща, заради които е с човека с който е. Залитането в една или друга посока - мъже бол, съгласни и готови - също, е само бягство от действителния проблем. Ако една жена реши нещо много малко са хората, които могат да я спрат в решението й.

КАМ - не се живее без любов. Не се живее без съпричастност, без нежност, без съюз. Но дали ще имаш от тези неща да дадеш на другия? И дали той няма да има нужда от същите неща, които не можеш да дадеш на мъжа си в момента?
Много бих искала да те посъветвам, но не мога. Винаги съм живяла с усещането, че чувствата ми трябва да имат адресат /и положителните и отрицателните/.  Но ти желая кураж и постоянство, каквото и да решиш.

Човек,докато не е изпитал поражението, е твърде смел във взаимоотношенията си с другия пол. Но,когато си готов да понесеш, за да обичаш и да бъдеш обичан, тогава човек е склонен да остане и да прости, да забрави. Да продължи напред.

Всъщност, за каква любов говорите вие? Изглежда всеки разбира любовта по свой собствен, уникален начин.

# 109
  • София
Лизет, точно, че човек трябва да си зададе болезнените въпроси и да си отговори на тях, а единият е "наистина ли вече е празно, изчерпано".

# 110
Лизет, точно, че човек трябва да си зададе болезнените въпроси и да си отговори на тях, а единият е "наистина ли вече е празно, изчерпано".

Трябва да, трябва. Уви, обаче, общественото съзнание насажда много нездравословни стереотипи- тези, по които и ти сама се ръководиш, и те малко или много влияят доста негативно на осъзнаването. Докато се осъзнаеш, и те минали десетки години...Младостта си отишла, здравето ти погубено и животът преминал под девиза "заради децата се жертвах". Confused
Егати, а те молили ли са за такива "жертви"?

# 111
Всъщност, за каква любов говорите вие? Изглежда всеки разбира любовта по свой собствен, уникален начин.
Така е.
И затова са темите, да се преоткриеш в някоя и тайно да се надяваш да откриеш решение.
Но ако в движение не се появи,пускаш своя и разказваш своята история.
При толкова много хора с различно мнение виждаш нещата от страни.
Дори ти позволява да се поставиш на мястото на другия.

# 112
  • София
това всеки си го решава сам. За мен истината е, че ако човек сам не помисли за децата си, няма кой друг да го направи - ни любовник, ни нов мъж, ни нова жена, дори бабите и дядовците не са длъжни да го правят. Тук всеки може да си пише каквото му скефне, и мен лично все повече ме дразнят мантрите на тема "не се живее такъв, не се живее за обществото, не се живее за децата, а се живее само за себе си, зарежи го, напусни го, изживей си авантюрата, търси си щастието с друг, децата в един момент си тръгват, а ти ще останеш сама...", и в един момент всякакви нещастници започват да ги вярват и после окъкват живота си. Ама всичките кокошки, дето тук са ги надъхвали, много удобно са се покрили и не са си мръдналли задника от къщи, или са го мръднали след много размисли. На авторката се говори това, което иска да чуе, и нататък сама да се дави или спасява!

# 113
. Ама всичките кокошки, дето тук са ги надъхвали, много удобно са се покрили и не са си мръдналли задника от къщи, или са го мръднали след много размисли.
Мисля,че дължиш извинение за тези си думи.

# 114
това всеки си го решава сам. За мен истината е, че ако човек сам не помисли за децата си, няма кой друг да го направи - ни любовник, ни нов мъж, ни нова жена, дори бабите и дядовците не са длъжни да го правят. Тук всеки може да си пише каквото му скефне, и мен лично все повече ме дразнят мантрите на тема "не се живее такъв, не се живее за обществото, не се живее за децата, а се живее само за себе си, зарежи го, напусни го, изживей си авантюрата, търси си щастието с друг, децата в един момент си тръгват, а ти ще останеш сама...", и в един момент всякакви нещастници започват да ги вярват и после окъкват живота си. Ама всичките кокошки, дето тук са ги надъхвали, много удобно са се покрили и не са си мръдналли задника от къщи, или са го мръднали след много размисли. На авторката се говори това, което иска да чуе, и нататък сама да се дави или спасява!

Аз също ужасно се дразня от мантрите "ще останеш сама". Това е най-честия мотив за страх от разрив на безсмислени отношения. Видяла съм как тази мисъл е погубила не една и две жени и не го пожелавам на никого. По-добре сама отколкото с мухльо. По-добре сама отколкото с нелюбим.

Децата..., те нямат нужда някой да им посвещава живота си, но имат нужда родителите да им дават любовта си.  

Колкото до надъхването, не се притеснявай- хората могат да си говорят колкото и каквото искат, а решенията всеки си взима САМ. Само той най-добре си знае какво му е на душицата...

# 115
  • София
На кого дължа извинение? Никакво извинение на никого не дължа за тези си думи! Ако някой се е разпознал, има право да заяви претенции към мен - ще го изслушам.

# 116
heureuse, много съм съгласна с позицията ти за бащите. Аз самата имах щастието да имам невероятен баща, който ни обожаваше и дори ако бяха решили да се разведат с майка, той щеше да бъде с мен и брат ми във всяка свободна минута. Защото точно това беше щастието за него - да е с децата си. Имам и познат, който сам отглежда дъщеря си и се пребори за това в няколко съдебни дела. В държавата, в която живях преди повечето деца бяха от сингъл родители, но такова нещо да не даваш издръжка или да не се грижиш за детето си се среща изключително рядко, и то от определени етнически групи. Цивилизовано се решават тези неща, без драми - детето обикновено ходи на няколко почивки (веднъж с майката и после с таткото), изкарва страхотни уикенди в тематични паркове, има си два чифта баби и дядовци, изобщо всичко необходимо за чудесен живот. Просто родителите му не спят в една къща. Не казвам, че това трябва да е модел, но то съществува успешно.

По въпроса за модела на семейството.Първо, изобщо не драматизирам нищо.....това е просто форум за мнения, няма драми, ок?
Това, че родителите ти не са повлияли на концепцията ти за семейството е само твое твърдение. За да видим как и от къде си изградила своя модел, трябва да го изследваме все пак.Така че, хайде да не говорим на едро. Вероятно преди да се омъжиш за съпруга си, си имала други връзки с други мъже, с които не се е получило поради несходство на модели, характери, концепции за живота, любовта и семейството.
Аз съм отраснала в къща с любов и готин баща. После инстинктивно съм привличала точно такива (семеен тип, обичащи децата) мъже. С тях ми се получава всичко лесно, именно защото ми е познато, свое. Всичко друго трябва да се учи и усвоява наново (за модел става въпрос).  Peace

# 117
Така е, Андариел, ако човек не го и преживял, дава съвети, които му се иска да са негово решение, но никога не са били.

Стъпката да разпаднеш семейството си е стъпка, за която се плаща. Ако човекът е готов да плати цената - да действа, но ако не е - трябва още да помисли, да опита нови начини да живее занапред, дори това да означава интимна изневяра. Ако изобщо трябва да дам собствено решение - това е да се търси начин негативната енергия да се насочи някъде, където е  безопасно за връзката - така човек остава здрав психически, годен да отглежда децата си, и излиза по-решителен и смел, ако реши да разпадне семейството си.
В слуая КАМ трябва да оцени възможностите си и да реши, да планира. Ако е готова с план, просто трябва да го следва - това ще е нейното решение и ще отговаря на цената, която е готова да плати.

caffeine, напълно съм съгласна с мнението ти за заучените семейни модели. Ако човек не е научен да приема и да дава обич и любов, трябва да се научи, за да живее с любовта  итя да е част от живота, ежедневието му.

# 118
Андариел вече е започнала да обижда, виждам и всяко второ изречение съдържа думата "окакан" и заплахата от "два шамара". Така че, аз ще се въздържа да й отговарям, за сега. И без това говорим на различни езици.

# 119
Решенията вземаш сам, но колко удобно е да има кой да те подкрепи и да ти припява именно онова, което искаш да чуеш.
Обикновено тук се излага едната гледна точка и то поднесена ни, не се зае колко и дали изобщо обективно. Т.е. тук се дават съвети на база половинчати истини.

Безкрайно лесно е да кажа щедро: "Щом не си щастлива- разведи се! Търси любовта. Децата ти ще са доволни, щом ти си добре.", докато готвя на съпруга си, който играе в дневната с деца и ще продължи да го прави, дори и след като авторката евентуално послуша съвета ми.

Общи условия

Активация на акаунт