Отминават пролетните дъждове, октомврийче тръгва на море!

• 35 907
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
anbibian, kak me обори само за пробиотиците.  Laughing Може и да е така, както казваш. Не знам защо при Християн се получи така, че да му причиняват колики пробиотиците (освен Биогая, затова имам най-хубаво мнение за нея) и наистина не мисля да му давам поне докато не стане на 1 година. Възможно е, ако се дават на някои бебета в по-ранна възраст да не бъдат приети нормално. Както се казва за соковете, киселото мляко, плодовете и др. от този род, ако се дадат преди стомахът да е готов за тях, може да предизвикат колики или др. храносмилателни проблеми. На Био баланс пише, че са за бебета над 6 месеца (може би поради тази причина; поне аз така си го обяснявам). Защото колкото и да се имитират пробиотичните съставки на кърмата, надали ще успеят. А между другото не съм разбрала хората да гледат със скептицизъм на тях. Предимно аз гледам по този начин особено като видях как Християн реве като ненормален и се гърчи след всеки прием на мляко с пробиотици. Та давала съм му мляко на Хип с пробиотици, мляко Гербер с пробиотици, Линекс и Биогая. Единствено не ревеше от Биогаята, но пък като му я давах получи разстройство и затова спрях и нея. От всички други ревеше като ненормален. Само при мляко без пробиотици не ревеше и беше спокоен. Но аз не съм му давала пробиотици от 6-месечен. Всички пробиотици му ги давах в периода новороден - 5 месец. ПОсле вече не посмях да му дам. А даже съм ги давала след 2-рия месец за по 1-2 пъти колкото да се уверя, че му причиняват колики. А ги давах най-вече за да го разхлабват понеже имаше запек. После почнах плодовите пюрета, от тях не получаваше колики и му действаха разхлабващо и спрях да му давам въпросните пробиотици. А сега обаче му давам мляко Нан с някакви бифидо култури (не знам какво значи термина "култури"), но това мляко го приема добре без да реве и без да му предизвиква колики. Възможно е вече да е надраснал тези колики от пробиотиците и вече да ги приема добре, но не мисля да му давам засега. Може би по-натам, ако пак се разболее по-силно ще пробвам да му дам. Възможно е вече да не му причиняват колики.  Rolling Eyes

Силви, хидратина не спира диарията, а зарежда тялото с електролити и минерали, които може да липсват при усиленото обезводняване. На нас за диарията изписаха Ентерол 3х1, а в аптеката предложиха Хидрасек за кърмачета. Второто е по-скъпо, но като че ли имаше малко повече ефект, но като цяло нямаха кой знае какъв ефект. Пак си имаше диария, но не повече от 2 -3 пъти на ден. Като че ли тези прахчета отлагаха процеса.

Тони77, мазала съм се с Клотримазол и сърбежите ми бяха минали. На 2 пъти ми се появяваха по време на бременността, но бяха външни. Обаче се мазах по 1 път на ден в продължение на поне 3 или 4 седмици. На 2 пъти имах този проблем и от тогава не съм имала повече.

cvm, аз който и да питам, всеки ми казва че домашното кисело мляко е по-хубаво от купешкото. Но от къде ще намериш и качествено прясно мляко? А колкото до маслеността то отгоре се утаява каймака. Ще го махнеш и готово. А може и да поразредиш с малко вода, ако ти се вижда много гъсто. То едно време като са го правили нашите баби надали толкова са мислели за маслеността. Най-много да са го разреждали, но не знам там как точно се разрежда за бебе. Със сигурност домашното мляко е много по-гъсто и вкусно от купешкото, особено ако се направи и с домашно прясно мляко. Относно изследванията на животните обаче не знам какво да ти кажа. Ако животните не минават изследвания може да е опасно. Но и в големите фабрики и фирми всичко се фалшифицира и става с подкупи. Нали работех по едно време на такова място та знам и там как стават работите та нищо сигурно няма в днешно време - какво да ти кажа.

Момичета, нещо аз хич не съм добре напоследък. ПОстоянно ми пресъхва устата. Даже днес пих от електролитите на Християн - пф, голяма гадост.  Sick Заглъхват ми ушите, нямам сили да се надигна, много съм изнервена. Свекърва ми казва, че може да са признаци на диабет и другата седмица ще ходя да си пусна едни изследвания. Е това е болестта дето не трябва да ме хваща, че както си обичам сладкото, няма да мога да се лиша от него и не знам как ще я карам. Направо съм пристрастена към сладкишите.

Християн е по-добре, но да видим до няколко дена да не се влоши, че вече не смея да се зарадвам. Но се буди поне 2 пъти посред нощ с рев и аз почнах да мисля дали не е гладен, че нали сега му давам Нан. Току-виж не засища достатъчно и довечера пак ще му дам Фризовом да видя дали пак ще се буди или ще спи по-спокойно. Е, ако е от зъбите надали ще спи спокойно, но поне да видя дали не е от млякото. А иначе днес хапна 3-4 лъжички пюре и не иска повече. Или пюрето не му харесва, или наистина е от зъбите. И това не знам дали скоро ще го разбера. Май чак след като израстнат.

# 586
Хепи Дарина така се будеше с рев когато и пробиваха двете зъбчета и не искаше да яде тъй нищо чудно и при Хрстиян да е от зъбите  newsm78 аз се чудя дали да не кажа на свекърва ми да почне да и дава кисело мляко понеже има едни съседи където имат крави ама с тия болести по кравите много ме е страх , а купено преди като и давах получаваше колики и го спрях  ooooh! ще изчакам да прочета и други мнения и ще реша

Пробиотиците и при Дарина имаха обратен ефект не съм и давала от както се е родила давах Боигая , но спрях след седмица  newsm78 получаваше колики и страхотно разстройство така че напълно е възможно да има бебета които да не понасят пробиотици  Thinking

# 587
Аз давам от киселото мляко на Хармоника и се приема добре, няма колики. За домашно да ти кажа май не бих рискувала. Пробиотици давах като я изписаха, че нали в болницата беше на 3 АБ, но после не съм давала.
Да ви питам намалиха ли яденето децата в тази жега или пак е само моята Миа?

# 588
Здравейте, момичета!

За киселото мляко- нашата педиатърка ми препоръча да давам с масленост 2% купено, а не домашно и аз давам на Хармоника, няма проблем.
Смуси- разликата  жегите в храненето на Кали е, че се буди нощем и пие мляко. Намалила си е хапването малко, но всеки ден е различно. Ето днес например така се случи, че пюретата и ги дадох за вечеря, понеже през деня бяхме повечко навън и на едно хранене и зяде едно бурканче на Гербер от 130 грама заешко със зеленчуци и едно бурканче пак на Гербер ябълки и кайсии. Аз бях така Shocked
Днес ни излязоха резултатите от стерилната урина. Клебсиелата е изчезнала, но има протеус мирабилис със същото микробно число 10 на 5 степен Sad Сега в понеделник ще звъня пак на Буева да видим какво ще правим. Обаче ми направи впечетление друго нещо: направихме изследването с направление от личната и на самото направление си пише нейното име, че нал итя ни го даде. Като погледнах резултатите в сайта на Кандиларов егенето, имената на детето и изпращащата поликлиника са същите, но е изписано имаето на друг лекар Shocked Shocked Shocked Мисля в понеделни да звъня да ги питам защо е така. ooooh! ooooh! ooooh! Да не би да има някаква грешка ooooh! ooooh! ooooh! Ако са сменили нещо, или объркали пробата и трябва да я повторим по тяхна вина... такъв скандал ще им заформя, чеееееее #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Цеца, Хепи- благодаря ви за информацията за Клотримазола. Днес си го купих, дано има ефект, че е досадна работа Sad Praynig
Лека вечер на всички Hug

# 589
  • Куциндрел
Добро утро.
Вчера Йоан си откри..... чурката. hahaha На една смяна на памперс я видя и я задърпа. hahaha Много забавно ни стана на всички. Мъжка му работа. По-нататък ще го учим, че това нещо се дърпа на саме, до тогава ще се хилим него. Mr. Green
Той пак не спа вчера следобед и в 19:30 вече ревеше за сън. Явно започва да си сменя режима.

Тони, дано всичко е наред с изследванията. Hug
Смуси, Йоан яде манджите, които му харесват. Вчера бях сложила повече сухар в една супа, не искаше да я яде. За сметка на това омуха порция със спанак, сирене и грис (това нещо аз не мога да го ям).

Купихме памперс-гащи на Бейбилов и сега ги тестваме. Поне по-лесно се обуват, че едвам вече му слагаме памперса, все нещо е видял и иска да отиде при него. Вчера му дадох пъпеш, не го хареса, но изяде цял банан. Поне има няколко плода, които яде. След малко баба му ще му прави попара, дано я яде.
Лек ден ви желая. Hug

# 590
  • София
Здравейте момичета!
Сигурно сте ни забравили вече, но реших да намина да видя какво ви се случва. Хич не съм активна последните теми, на есен като се задържим вкъщи ще се чете/пише повече май.
За киселото мляко- давам на бор - чвор 3.9% и го яде само ако е от хладилника, на стайна температура или айран не го ще.
Сеса, даде ми идея за памперс гащите, че и мойто шило не го свърта на едно място и не мога да и сложа пампата вече. Ще пробвам с гащите да видим дали ще се получи Thinking
Хепи, чудесен начин за приспиване си измислила, дано Хриско заспива по - лесно и бързо!

Ееее ей толкова ме оставя моята девойка на лаптопа- 10 мин.

# 591
  • Варна
Ехооо! Не мога и не мога все повече да се организирам. Или умората ми идва в повече и акъла ми никакъв го няма, или детето изисква все повече време и внимание.  Crazy
Ceca честито, сега ще се учудиш как ще я разпъва като ластик. Ние сме така сигурно от две седмици и докато сваля памперса, ръката му е там и се почва...  hahaha Направо не знам как не го боли, ама голямо разтягане я разтяга...  Crazy
Toni77 ти ме изуми ...  Shocked Как две пюрета наведнъж?! Аз не мога да пробутам половин, а ти две...  Crazy Браво на Кали, че е такава ящна. И дано с изследванията всичко е наред, дано не се налага да ги повтаряте, че пак докато вземете урина...  Praynig
За киселото мляко не съм критерии - нали аз самата не смея да ям, пък какво остава на него да дам.  Confused А ми се иска, ама всяко нещо с времето си.  Wink За пробиотиците - давах Биогая и не мисля, че ми навреди, но не му и помогна, за разлика от Инфант Дофилус +.
silvi-85 и ние заспиваме само на гърда и съм се видяла в чудо. Обаче истината е, че май ме си я търси когато ме вижда. Примерно преди седмица го оставих с майка ми за 2-3 часа, ами заспал си е, че и ударил 2 часа сън.  #Crazy Пробвай някой друг да го приспива, може да помогне. Аз пък се чудя докога ще спи при нас и ще се буди да търси гърда? По 4-5 пъти на нощ се събужда, но не толкова от глад, ами да цокне 2-3 пъти и пак се унася...  newsm78 Сигурно зъби го мъчат...  ooooh! Дано вече сте по-добре.  Hug
Смуси еххх че хубава разходка! Как ми се ходи във Виена. Откакто посетих Залцбург искам да отида и във Виена. Да видим кога ще ме огрее.  Blush Чудесни новини и от доктора.  Peace
Хайде да си спретвам закуската, че нещо последните дни голям глад ме гони.  Laughing
Хубав ден! Ние мислим да го прекараме на плажа!   grinning039

# 592
  • София
Съжалявам, че пак рядко се включвам, но е малко сложно с това нашето диваненце  #Crazy Много се движи и като е буден няма шанс да пиша, най-малкото, защото е голям зор да докопа лаптопа и да "пише" той  #2gunfire По тази причина сме с 4 липсващи копчета на клавиатурата  Twisted Evil А като заспи и като реша да ви поизчета и или заспя и аз, или се събуди  Blush
Сеса    hahaha и ние сме така с "чучурката" - голямо дърпане, голям кеф Simple Smile ама е така сигурно от два месеца...
Petkova и silvi-85 - и при нас е същата история, ама на мен не ми пречи. Даже си имам оправдание да си полежавам - и през деня си заспива така детето, а като стана се буди след половин час максимум, ако сме заедно си откарва понякога по 3 часа  #Crazy И на мен си ми е екстра - спинкам си с него  Mr. Green Но до 1.09 се надявам да се понаучи все пак да позаспива и по друг начин, че сме на концерт и не знам майка ми какво я чака  Thinking
HAPPY_QUEEN Честит ни нов ник, дано си много happy с него.
Звездичкова за НПМГ-то - до кокото знам, точно след нашия випуск (2005) яко са охлабили дисциплината и сега е разхайтена работа...Те ни чакаха нас да завършим, та да променят правилника - бяхме ужааасен випуск. Рекордьори бяхме по всичко. Чавдарова само ни хокаше, че "Оронваме престижа на гимназията" и че "това не е противотанковото", понеже от нас "и трактористи няма да станат"  hahaha hahaha hahaha Пък то - почти няма човек без поне бакалавър, а в БГ останахме няма и 30-тина човека от целия випуск  #Crazy И така, след нас поразпуснаха дисциплината - отсъствия, оценки и т.н. А и махнаха Недевски. Та като чувам си е нормално училище, с малко позасилени разните там предмети, не е този ад, който беше по наше време...
Със захранването гледам всички сте мноооого по-напред от нас. Всеки път го споменавам, ама вече почвам малко да се сдухвам  ooooh! Тери си яде същите мини количества с яяяко мазане. Ама пък си му е кеф  Joy Дадохме му диня, пъпеш. Динята много му хареса. Пъпешът също, ама медната роса, този другия не пожела да го яде - само го облиза и после само си порисува доволно с него   Crazy
Иначе вчера му избиха две горни зъбчета и вече сме с четири  tooth Доста спокойно ги понася зъбчетата(да чукам някъде на дърво, че...). И предните две му избиха заедно,  и тези сега наведнъж.
Смятах и по спорния въпрос да се включа, много се нервирах, като четох, но реших да се въздържа.  Crossing Arms
Хайде хубав ден. И ще се опитвам малко по-честичко да се включвам  newsm51

# 593
  • Куциндрел
Петкова, Йоан и той се събужда вечер да поцицне. Ако не му обърна внимание, започва да ме рита и блъска, докато му дам да си сукне. Не знам до кога така ще я караме, но какво да се прави....

# 594
Здравейте, момичета  Hug
Вчера ходих на Седемте рилски езера. Бяхме организирани с група и планински водач. Хич не останахме доволни от това, за пореден път се убеждавам, че по-добре да си ходиш сам с компания. Въобще не ни изчакваха, водача не спазваше темпото ни, нагоре се качихме ок, обаче на връщане като се юрнаха, а на нас краката са ни по-ценни, изостанахме доста и направо ни зарязаха да се връщаме по-стария път, а те минаха по пътеката покрай езерата и старата хижа  #Cussing out А ние бяхме само на 5 минути отзад и не бяхме единствените, след нас се влачеха още 5-6 човека. И в крайна сметка, "благодарение" на темпото на водача, една от нас, която ги настигна и продължи с тях, падна и си счупи ръката. Така пътешествието завърши в Пирогов  #Cussing out
Аз имам такава мускулна треска, че едвам мърдам  Sad Но си заслужаваше, защото е много красиво. Пак бих отишла, но не с група, да ме юркат и да не мога да седна да се насладя на гледките  Crossing Arms

# 595
Момичета-кокичета, влизам набързо докато дребния спи, че нататък не знам как ще е. Малко ми е криво, че нашия тати замина за Варна. Започна нова работа и ще има там 3 месеца обучение и сигурно ще си идва на 2-3 седмици веднъж. После пък още 3 месеца в Монтана, ама тук поне ще е близо и ще може всеки петък да си идва за почивните дни. То е за хубаво уж цялата работа, ама на мен вече ми липсва.  Cry Не ми е притеснено как ще се оправям с децата ами за това, че нощно време леглото ми ще е огромно и студено и няма да има кой да казва "Ооооо Коколинчо, кой порастна с още един ден" или пък "Зузумунда, айде слизай, че ти изяждам филийките"  Cry
Ия, честита месечинка на Дари!
Деси, дано кашлицата бързо да остане в миналото. А за сенната хрема, ако питаш - обикновено до към края на юни приключва драмата, рядко в началото на юли - ако се е забавила малко пролетта. проблемът е, че най-честите хреми са резултат от цъфтежа на различни житни култури, които през юли вче прецъфтявят. Ако знаеш с моята сенна хрема как се радвам само като дойде края на юни. Въпреки, че тази година доста леко се разминах.  Grinning При някои хора обаче има вторичен по-лек пристъп плез септември когато някои травки имат навика да цъфтят та да не се учудиш, но се надявам да нямате такива проблеми.
Съни, честит рожден ден ва мъжа ти на патеричка! Да ти е жив и здрав!
анбибан, тоя смотльо толкова е и бил водач. Той е длъжен да съобрази темпото на групата с най-бавните, а не с най-бързите и да не допусне голямо разксване на групата, еле пък да минавате по различни маршрути. Ако има тапия за планински водач може да си я натика сещаш се къде.  Mr. Green А там наистина е много красиво.
Смуси, браво на Мийчето за неврологичното състояние. Сега да вземе и да папка повече и съвсем ще бъде всичко наред.  Hug
Тони, по-добре гинеколог да си те види мила. анбибан е права, че може и да не са гъбички. А е хубаво и да се слагат след курса на лечение капсулки с разни полезни за влагалището гадинки, които да му нормализират средата. Вагизан май бяха такива, но не помня с точност. Стискам палци по-бързо да се преборите с бактериите в урината.  Praynig
cvm, маслеността едва ли е най-големия проблем, обаче виж за здравословното състояние на кравушките е друг въпрос. Но пък домашните така или иначе се гледат при по-нормални условия защото знаеш във фермите ги тъпчат превантивно с химикали срещу какво ли не....пък организмът на всички бознайци има склонността да отделя през млякото доста такива гадости. Та май и двете имат плюсове и минуси. Ако е домашно млякото е хубаво при всички случаи да го вариш мнооооооого добре преди да го подквасиш - не просто да се надигне каймака. Слагаш го в по-голяма тенджера за да не извира лесно и като се понадигне го отместваш и като спадне каймакът пак на котлона и така няколко пъти за да поври добре млякото, и ако има някой болестотворен бацил да го свариш.  Mr. Green
Хепи, не мисли сега за диабет. До колкото знам при него обаче те кара на доста вода и се влошаваш като хапнеш нещо сладко. Дано просто да си се пообезводнила по жегите и да си наваксаш с водата. Виж електролитните разствори за бебета са гадничики. и аз съм ги опитвала и хич не се учедвам, че децата ги плюят.  Mr. Green Наблегни и малко на плодове и зарзават и ще наваксаш на микроелементи.
Цеца, нали знаеш, че това дърпане е най-естественият начин за забелване на главичката  Mr. Green hahaha, а не със садистичните методи на съвремените лекари. Тъй че да си играе младежът колкото му душа иска. Един пияндурник наскоро ни размина с Коколин и взе, че изтърси да му дърпам редувно атрибутът, че да порастнел като на теца комина.  Joy Явно дърпането му е майката.  Mr. Green
Кити, не се притеснявай и ние сме до под кривата круша със захранването. Уж се похвалих онзи ден, ама работата не се е подобрила чуствително.  Close Викаш пецакаха хубавото даскало. Ейййй, много ме е яд като чуя нещо такова. Ама чак пък ад не беше бре, е малко повечко се учеше ама то така и трябва. То и по наше време вече беше по-разхайтено. Имам приятел, който е завършил края на 80-те и казваше, че географският клас не е познавал щатния учител по география в НПМГ - всички са били от СУ и много често там са карали разни практики. По мое време идваше вече само един преподавател от СУ, и то асистент, не доценти както е било преди. Абе тъжна картинка е образователната ни система.  Confused
Ставам сега да позатопля пюрето на малчо и да приготвя нещо и за кака.

# 596
Здравейте и днес  ooooh! след тъпия ремонт са сдобих с алергия от латекса  #Cussing out два дена боядисвам само ми липсва шапката от вестник  Mr. Green днес се събудих със страшни пъпки аз още снощи ги усетих но мислих че ще са само по ръцете да ама не сутринта като се погледах в банята и лошо ми стана цялото лице деколтето и раменете са ми в огромни червени петна  #Cussing out оххх още малко остана днес слагаме последна ръка и от утре почваме паркета  ooooh! на всичкото отгоре одеве и кръста си секнах та сега се движа като робот  ooooh! ММ само ме бъзика взел ме е за мезе  hahaha

Звездичке много кофти като си далеч от мъжа ти аз така съм живяла две години и е  Sick а за кравите на Батак уж са еко крави ама знам ли  newsm78 още се чудя дали да не кажа на свеки да и даде домашно мляко тя онзи ден ми звъня да ме пита може ли вече да яде кисело мляко но аз отказах

Анбибиан и ти си имала страшни преживявания  ooooh!

Тони дано скоро се отървеш от тия гъби много са досадни , а как сърби не е истина и аз съм имала

Май изпуснах някой , но трябва да ставам четката ме вика  Joy

# 597
cvm, дано по-скоро минат тези обриви - лоша работа. В днешно време май всеки е алергичен към нещо. А защо не пробваш различни кисели млека? Предполагам че както при адаптираните млека може някои да приема добре, други не.  Rolling Eyes

Тони, интересувай се защо се получава такова разминаване.  Rolling Eyes Дано нещата се оправят при вас. Много лоша работа са тези бактерии.  Sad

Цеца, споделяй как е с памперс гащи, че и моя Християн не стои мирно и все бара където не трябва и като се е оакал става "приказка".  ooooh! Сега му давам олиото за мазане да се занимава с него докато му сменя памперса, но да видим до кога този метод ще работи. Много смешно за чурката. И Християн понякога се засилва да си я дръпне, но не му давам понеже мисля, че ще го заболи, но може и приятно да му стане.  Laughing

анбибиан, "чудесна" разходка, няма що! Ама какви са тези организатори толкова пък да не се съобразяват! Май наистина с приятна малка компания е по-добре да се скитосва.  Rolling Eyes

Звездичкова, съчувствам ти, че оставаш сама. Дано по-леко мине периода, в който таткото ще отсъства, но си е доста дълго време де. Той какво работи, че ходи на обучение? Неприятно е така. Дано времето мине бързо и пак си се гушкате.  Wink

А моя Християн напълно отказа пюретата. И от утре почва кухня, а май няма да има смисъл от нея. Не знам заради лекарствата ли, заради зъбите ли, но не ще и не ще независимо какви пюрета му давам. И любимите си не иска да яде. Май трябва да му давам нещо, с което да се храни сам. Поне на хляб и бисквита не отказва и наши манджи яде, ако му давам с пръсти в устата или той си хване с пръсти. Май ще махаме вече метода хранене с лъжица и ще минаваме на метод хранене с пръсти или ще го уча сам да се храни с лъжицата белким прояви повече желание да се храни. Най-много да омаже всичко до уши. Може и от зъбите да е така. Поне си спомням, че като му растяха предните беше така, но започна да не иска да яде откакто се разболя та се чудя дали не сме го повредили с тия лекарства.  Confused Иначе обрив вече няма и диария няма. Даже днес изобщо не е акал и подозирам, че Нан-а наистина може да го е запекъл та пак ще се върнем на Фризовом-а.  Laughing

# 598
Happy, може пък да му хареса на Християн кухнята. Миа също не е фен много на пюретата, но манджи по яде, а щом казваш, че от вашите обича. Иначе за мазане, ако знаеш Миа какво се прави направо лошо ще ти стане, цялата се омазва.

Да ви питам за зъбите какво давахте, че Миа от сутринта е много кисела, нито спи, нито яде и си мисля дали не са зъби, че нали още си нямаме.

Тони,  Praynig Hug за разговора с Буева и дано се оправят бързо нещата.

# 599
Zvezdichkova разбирам те напълно за отсъствието на твоя М. На нас не ни се е налагало да се разделяме често, но често си казвам ей как искам малко да си поседя сама, обаче когато се наложи ММ да си ходи до село сам, цяла нощ не можах да мигна  Tired
Иначе след като се наспах, май нямам мускулна треска от вчера. Обаче са ми се подбили палците наслизане и имам болки в колената. Вярно ще премина в отбора на пенсионерите с тия оплаквания  Crazy Ама до сега не ми се беше случвало да ме болят колена  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт