Отминават пролетните дъждове, октомврийче тръгва на море!

• 35 892
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан шушка нещо из играчките, чакам да се сети за мен. Mr. Green
Анбибиан, много неприятно се е получило с този водач. Явно е искал да си претупа воденето. Дано скоро да ти минат болежките.

лек ден ви желая. Hug

# 601
Добро утро  Grinning Докато си доспиват дребосъците да се мерна и аз. Вчера си направихме доста приятна разходка из Борисовата градина с едни приятели. Даже успях да мина и през ДМ и да взема един пакет Пуфис, че да ги тестваме. анбибан, мерсаж за инфото за примоцията. Намазахме с Коколинчо, сега остава и да му паснат и съвсем ще съм доволна.  Grinning
Да се похваля, мъникът хареса чистата тиква. Нали до сега избягвахме морковите и тиквата, ама като не яде катрофените буламачи и взех полека-лека да го тествам с тях. За съжаление картоф с морков и картоф с тиква бяха приети с  Sick но чистата тиква много му хареса. Сега остава и да няма реакция и да посвикне с нея и пак ще се пробвам да пробутам картоф с тиква. Така поне имам надежда за тиквата спилешко месо на бебивита, че ние не можем да стигнем до месните пюрета като не ядем повече 3-4 лъжички зеленчукови.  Confused Тази седмица се надявам да отидем пак на палатки с едни приятели и като се върнем мисля да го подбирам с месните пюрета пък да видим какво ще се получи.  Rolling Eyes
cvm, дано по-бързо да минава обрива и да приключите с ремонта. А за млякото едва според мен няма да има проблем, ако е домашно, стига да е добре сварено. Щом са и щастливи крави  Mr. Green още по-добре на фона на фермерските.
Хепи куин, започва работа като спасител в гражданска защита. Но пък за целта трябва да премине обучение 3 месеца в школата на пожарникарите във Варна и още 3 в тази на спасителите в Монтана. Абе да мине някак си тази във Варна, като е в Монтана ще си идва всеки петък и ще е друга работа.
анбибан, и на мен ми е огромно и студено леглото без него, и се въртя като пумпал. Те понякога ходят с приятели на планина за събота и неделя през есента- нарекли са си го мъжко ходене.  Хем е само за два дни и през нощта ми е отвратително, въпреки че пез деня си почивам и ми е гот. Но пък Зори каза, че докато тати го няма тя ще спинка при мен за да ме пази  Mr. Green така че ми реши проблема с пазното легло - тя така се върти докато спи и размята ръце и крака, че ще ми е доста "весело" с нея.  Mr. Green

# 602
Привет, момичета,
много се радвам за хубавите резултати, Смуси!
Ние сме добре, Жорчо също си откри пацката и голямо дърпане пада  Laughing Въведох жълтъка, но никак не му се хареса. За нощните будения не ми се говори - по 10 пъти суче... Направо не знам вече на кой свят съм, едва гледам. За кухнята - мисля да пробвам на Хер бебе, но след като въведа сиренцето и масълцето.
Хепи, дано Хриско се закрепи и да ти е много здрав! Има ли вариант да го заведеш някъде извън Сф да смени климата? Дъщеря ми след като изкара пневмония лекарите ме ЗАДЪЛЖИХА всяко лято да я водим на море и планина и наистина оттогава да чукам на дърво е здравичка.
Анбибиан, честито столче!

# 603
Привет от Божичен Вилидж Mr. Green, демек от Русе....
Свекърите пожелаха компютър, на което Лили реагира с "Ама те нищо не разбират", но им спретнахме един,че нали вкъщи ги имаме на кило hahaha Краднахме си нет от комшиите, щото те били бизнесмени и имали и ето ме тук Laughing

За информация за борба с комарите-лепенките от лимонена трева, които са оформени като емотикончета, вършат чудесна работа и Юлката засега се спаси от ухапвания Peace

Обривът по дупето вече преминава. След като минахме на диета и позакрепихме положението, решихме пак да пробваме от памперсите Слийп & Плей ,които все още пазех, и цъфнахме след няколко часа. Добре че в околните вили има бебета, та поне ще ги подаря, да не ги хвърлям-така и така ги купих ooooh!

След двуседмична борба с хремата посредством хомеопатия, стигнахме до там,че носът на Юлето не е запушен, обаче сополките се сгъстиха и се опитват да позеленяват Sick Та ще я минем на Тобрекс. Лили пък търчи в градината, бере малини и носът и тече ли тече.....Нея я оправихме с Апис Мелифика, в разреждане 15. Може да пробвате, понеже тук сме атакувани отвсякъде с растения и има резултат Peace

Аз Юлето също ще я запиша на кухня,че как ме виждате да готвя в тези жеги. Лятото вкъщи караме на салати и таратор. Избрала съм частната детска кухня в града-само една е, но поговорих със собственичката и се уверих,че е в час жената Peace Но ще изчакам съвсем да и се оправи дупето, да мине седмица поне и да пробваме киселото мляко Peace

Хи-хи, комшийските хлапета са много смешни-Лили ги е събрала на райграса точно под нашите стаи и спалнята ни. Сега ритат топка и си шушнат,че да не събудят Юлия hahaha

Звезди, а ти защо не се пресели с децата във Варна newsm78 Сигурно може да се намери някоя къщичка за гости, да ви погледат известно време ида сте заедно с мъжа ти newsm78

Вчера пък Лили, като пуснахме нета, каза "Намери ми БГ-мама да чета,че някой ден, когато имам бебе, да знам какво да го правя!" Joy

# 604
Здравейте,момичета.Тия дни не ми беше много до писане,а и нямах и много време.В събота бяхме на рожден ден на моята най-добра приятелка,след което ходихме на дискотека до 3 и 30 Laughing и вчера бях на автопилот...В петък пък бяхме на рожден ден на една 18-годишна госпожица,та така...
Иначе сме добре.Алина ходи все по-уверено сама,но все още прави само по 5-6 крачки и до там,но определено е по-уверена и стабилна от преди. GrinningДо одеве бяхме на разходка,сега се прибрахме да ги храня и да ги слагам да спят,но те се заиграха,та викам да седна да ви видя,че не съм писала скоро...

Анбибиан,това с мини ДВД-то звучи доста добре. LaughingАз не съм виждала такива,може ли линк?Много неприятна случка сте имали,жалко че така се е получило...А на Седемте рилски езера е толкова красиво....

Ахилеа,честит ти нов ник!Дано наистина той да ти донесе щастие. Hug

Деси,да,поуплаших се...Трудно си е и с 2 деца,а с повече е направо...мини-ужас,както казах и преди.Наистина на този етап се отказах от мисълта за трето дете.Има време,нека да пораснат Боян и Алина,пък тогава,ако все още искаме 3-то детенце...

Забравих да кажа,че на Алина вече й въведох жълтъка,слагам в зеленчуковите пюрета и добре се приема. GrinningРед е на попарата,ама ще видим кога ще е.С киселото мляко ще поизчакам още...

За киселото мляко-на Боян съм му давала "Табу",малко трудно се намира тук,но аз лично много го харесвам.И на Алина смятам такова да й дам като му дойде времето.

Звездичке,мерси! HugМного е неприятно,че ще сте разделени с мъжа ти....Представям си колко е гадно,но за съжаление доста често така се случва,мъжете трябва да изкарват пари,а работа трудно се намира и заради тая работа понякога трябва да са далеч от семействата си. Sad

Айде,толкова от мен засега. Hug

# 605
Флучия, много ми се ходи на море, но от една страна заради парите, от друга и заради Християн тази година няма да ходим. Можем да отидем до родните ни градчета и селца по балкана из горите да подишаме чист въздух, но пак точно заради Християн не мърдаме засега. Много хора пътуват, но някак на мен не ми е удобно да повлача хиляди неща за него - столче за хранене, кошарка за спане, поне 3 чифта дрехи, памперси, храна, мляко. Абе много ми е напрегнато. Все си викам да стане поне на годинка, но ще видим.  Rolling Eyes И на мен ми се ходи някъде, но чакам да порасне още малко.

Деси, много ме зарибяваш с тези лепенки. Къде ги има? В аптеките ли? Иначе е възможно да реагира така на памперса. Тези на памперс са ароматизирани, май само белите не са.  Rolling Eyes Дано по-бързо й мине хремичката и обрива съвсем да изчезне.

Звездичкова, идеята на Деси за семейна квартира е интересна. Иначе е много благородна професията на мъжа ти. Успех му желая.  Grinning

Днес взех храна от кухнята за първи път и първоначално бях много неприятно изненадана от консистенцията на храната. Всичко е течно, а Християн отдавана яде доста по-гъсто та не знам дали ще го яде това. Но много ми хареса вкуса на храната. Веднага опитах от всичко и е наистина много вкусно. Може ако той не го хареса, за себе си да си взимам.  Laughing Аз както не мога да готвя, добре ще ми дойде една вкусна и здравословна храна за 1.30.  Laughing Но ако пък не я яде, ще се принудя нещо да готвя за него, а какво не знам изобщо.  Rolling Eyes
Оказа се, че проблемът не е в лъжицата. Хапва си с удоволствие каши Слънчо та ушите му пращят. Явно тези бебешки безвкусни буламачи хич не му се услаждат, но храната от кухнята е доста вкусна, нищо че е рядка. Дано да му хареса.  Praynig Лошото е, че от 30.07. до 09.09. кухнята ще е в отпуск.  Cry

След обяд сме на консултация да видим отслабнал ли е, наддал ли е.  Laughing

Аз ходих да си взема изследванията от цитонамазката - всичко е наред - първа-втора група. Не знам каква е тая първа-втора група, но лекарят каза, че всичко е нормално.
В сряда ще си правя изследвания на кръв и урина, а другата седмица почвам един зъб, който отложих миналата година, че трябваше да правя рентгенова снимка, а бях бременна. Та така този месец ще си обърна внимание на здравето.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 12:20 от HAPPY_QUEEN

# 606
Съни ето такова ДВД имам в предвид http://www.amazon.co.uk/Next-Base-NB48AM-Portable-Player/dp/B005 … pf_rd_i=350613011
Но не съм ползвала и не мога да препоръчам конкретен модел. Най-добре да попиташ  в темата за Амазон, там доста момичета си купиха, точно за да разсейват децата по време на дълъг път  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649949.0

В Кауфланд тази седмица има пак промопакети на кърпички Памперс 13 лв. 6 пакета  Peace

В новата бейбибонус програма на ДМ има пшенични сухари, чудя се дали са подходящи за бебета на нашата възраст  newsm78
http://www.dm-drogeriemarkt.bg/cms/servlet/segment/bg_homepage/baby/dm_babybonus/

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 12:28 от anbibian

# 607
НИе се върнахме от консултация. Малкия е качил малко този месец, но чудно как е качил повече от предния. Предния беше качил само 50 гр, а този въпреки диарията, липсата на апетит и болестите, е качил 150 гр. Но както е тръгнал ще стане вейка. Не е вече онова пухче (пухкаво човече), на което му беше тясно столчето и всички памперси му бяха тесни. Simple Smile)) Вече си се събира нормално на столчето, памперса все повече го стягам около талията, която става все по-тънка и ребърцата са почнали да се броят. Ще вземе да заслабне, което ме изпълва с оптимизъм, че няма да се наложи да купувам нова количка и тази ще го издържи, но въпреки това ми се ще да взема количка, на която предните колела не се въртят. Много ме изнервят тези въртящи колела. Механизма за застопоряване вече не работи добре и ми е много трудно да я управлявам.

Май няма да я бъде кухнята. Единствено от супата яде 4-5 лъжички, от второто рева като одран също както реве и от купешките пюрета, а от десерта едва му набутах 1-2 лъжички и направи физиономия все едно ще повърне. Май не ще ме огрее да си хапне от кухнята и ще ме принуди аз да запретвам ръкави. Но какво пък - докато се усукваше на кухненските манджи си хапна малко доматче и доста сух хлебец. Странно как ги предпочита пред манджите. Ще взема и сиренце да обезсоля и да му давам да си хапва като мен - хляб, сирене и домат.  Laughing

Съни, браво на Алинка, че се застоява сама и прави самостоятелни крачки. Много е хубаво това.  Simple Smile

Seengirl, все забравям да напиша колко хубаво ми се стори това излизане из гората за диви ягоди.  Simple Smile

# 608
Здравейте, момичета!

Хепи- браво на Хриско за мерките Hug Не се тревожи за кухнята, може би му трябва време и ще свикне ooooh!
Звездичке- и аз мисля, че идеята за семейна квартира е решението да не сте разделени толкова време.
Съни- много ми се ходи на дискотека, аз преди не се спирах, като живеех в Търново.
Деси- виж как Лили е свикнала вече с Юлето. А по мниш ли как се притесняваше, 4е не може да свикне 4е има сестри4ка. Зна4и нещата се нареждат Grinning
Днес се обадих на доцент Буева да и акжа за резултатите от урината и тя каза да продължаваме със смрадликата.
Това е за сега от мен. Лека и спокойна вечер на всички от нас с Кали. Hug

# 609
Здравейте мами Hug

Не съм се разписвала скоро, не че нямам време, ама ме мързи Mr. Green Влизам прочитам ви и ставам от компа Grinning

При нас всичко е ок.Вече сме горди притежатели на второ зъбче Laughing

Хепи, много са ви добре мерките.Дано свикне Хриско да си хапва от кухненските манджи.Самито много ги обича, яде си всичко.Вече му взимам 1,2,3 Wink

Звездичкова, вие нали си падате по пътешествията, стягай багажа и газ всички на морето Mr. Green

Съни, браво на Али.Скоро ще се гоните из парковете :

Лека нощ и от нас Hug

# 610
Здравейте и от мен  Grinning Ние днес имахме един пълен със задачки ден. Тази седмица Зори ще ходи на очна гимнастика. Калоян пък определено харесва чистата тиква. Ейййй, лъч светлинка в тунелчето.  Mr. Green
За семейната квартира няма как. Той си е с подсигурено спане и храна от работата и вечерно време ще трябва да си спи там, даже дежурства ще имат и нещо като наряди, не баш като в казармата ама все пак. Ще имат и дежурства в спешното на болницата, че да посвикнели с този род гледки. Та въпросът опира във финансите  Confused Ще видим да се ориентира таткото ни в обстановката първо, мислехме си за втората половина от август да отидем, ако успее да намери достатъчно ефтина квартира близо до морската градина, че да можем да се разхождаме с децата през деня пък той да се присъединява когато може през седмицата и събота и неделя. Ама да видим дали ще успее, че иначе бая финанси ще хвръкнат а пък при напускането на старата работа го глобиха така да се каже половината заплата защото не можа да си спази едномесечното предизвестие, което дължеше. Пък и вкъщи имам удобствата да му правя и домашни пюрета, което е значително по-евтино от купешките, на които ще ми се наложи да наблегна, ако сме извън вкъщи. Но се надявам поне за малко да можем да поседим там, че иначе лятото на децата пропада, което хич не ме кефи.  Confused
Съни, браво на Алинка!
Тони, дано по-бързичко да ги разкарате тия бацили, че вече много нахални ми се виждат.  Hug
анбибан, ти си прекрасен извор на инфо за примоциите.  Hug Утре имам работа близо да Кауфланд та мисля да се обзаведем с кърпички, тъкмо и някои пюрета ще мога да купя. Оххххх, горката ми количка, колко ли дълго ще издържи на моя тормоз.  Mr. Green
Лягам сега, че да заспят и децата по-бързичко. Спокойна и спяща нощ ви желая!

# 611
Zvezdichkova аз днес се обзаведох с кърпички  Wink Пробва ли да даваш тиквички?
Яна ги обожава, но домашните, не купешките. То и без това няма купешко пюре чисти тиквички, но тези, които приготвям у дома, без значение дали са печени или на пара - много ги обича  Party
Други купешки пюрета, които са много вкусни са на Ганчев 100 % плод - тиква и морков, ябълка и морков и подобните комбинации. Всеки път питам Яна, мамо няма ли да ми оставиш малко и на мен, а тя НЯ!!! и изяжда целия буркан  Mr. Green
Забелязах, че в Кауфланд са намалили асортимента на Ганчев, а аз от там купувах 100 % плод. Сега са заредили био пюретата на Овко. Купих 3 вида, да ги пробваме иначе мисля пак да си поръчам от онзи сайт.
Вашите бебчета проявяват ли инат? Яна вече ме терори. Понякога й давам мишката на баща й, че да ме остави намира, но тя я разглобява и почва да се мъчи да вади батерията отвътре. Аз я вземам, а тя ляга на земята по очи и почва да реве, което предизвиква в мен смях. Тя се ядосва още повече, че не й обръщам внимание, почва да пълзи, стига до краката ми, хваща ме за глезените и ляга отгоре и почва да реве още по силно - а аз почвам да се хиля още по силно  Joy Ох, вече си представям как се търкаля в някой магазин, защото не съм й купила нещо  Shocked Забелязах също, че ако я оставя така сама в стаята и изляза, забравя че е сърдита, че съм й взела мишката, но ако съм там пълзи и иска да я взема  ooooh!

# 612
  • София
anbibian Много хубава разходка сте си направили, жалко само че заради този смотан, претупващ си работата водач, сте свършили в Пирогов. Дано ти минават бързо болежките, те коленцата кофти болят след слизане...
Zvezdichkova кофти е това с Варна-та, ама поне хубава работа започва. И на мен първото, което ми мина през акъла, беше да се занесете с децата при него, но щом е така ситуацията - кофти  Rolling Eyes Моят мъж често е в командировка, та посвикнах малко, но да останеш сам си е мнооого неприятно. Даже сега им се очертава една за Габрово - 1-2 месеца работа имат там, но има шанс и да се размине  Praynig А за любимото даскало - абе тормоз си беше...Не знам как е било при географите, откъм преподаватели, но при нас (биолози) си имаше яко от СУ. Ходехме постоянно до БФ и до ХФ да караме някакви часове. Много време ни минаваше в тез пусти факултети, но дано е било за добро и да са произлезли от това качествени доктори(нищо, че почти всички са вече извън БГ...).
cvm кофти, но с ремонтите е така  #2gunfire Ама после ще ви е готинко  Mr. Green
HAPPY_QUEEN Може да ти отказва заради зъбки, жеги, или и двете  Thinking При нас животните (куче и котка) почти спряха да ядат, много им е топло. Мисля, че и на Сеса котките отказваха да се хранят, тъй че не само нашите май са така...Пък и ние сме спрели да ядем много много - караме го основно на салатки  Sunglasses
dessy encheva  Joy Joy Лили е страшна - знае си детето защо е бг мама-та  Laughing
Смуси може и зъбчета да я мъчат. Аз лично нищо не давам, но при нас е поносим този период.
nadenceto84 честито ви второ зъбче  Heart Eyes
На Тери му прозира под венеца и петото и е малко по-кисел от обикновено. Нещо много му се събраха този път - две добре, ама три вече май му дойдоха в повечко  ooooh!
Хайде лека нощ, че пак се поулях нещо  Embarassed

anbibian Тери е станал същият инат, какво ще ги правим тези деца не знам...Сутринта като се заинати за една химикалка и беше просто цирк - баща му му я взема и той веднага надува гайдата и "Мам", та "Мам". И после баща му като му я даде, защото не се издържа да се дере така, и той щастлив си и' обясняваше "ке-ке-ке-ке"  Joy Но инатът и тръшкането са...нямам думи просто  #Crazy

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 23:59 от kitty_ls

# 613
Добро утро Hug

За ината според мен това са си вече прояви на характера им. Миа например ако я оставиш сама и те вижда започва да реве и пищи да я вземеш, но ако не те вижда забравя и почва да си играе. Но тя отдавна си е доста своенравна, прави само каквото си реши, например като я гледам никакъв шанс да пълзи, въобще ни й представлява интерес.

Звездичкова, дано бързо ти мине времето без таткото и дано успеете да отидете поне за малко при него.

Анбибиан, като чета как добре си хапва Яна дори и определени пюрета Grinning Браво на нея, тя колко кг и см стана и по колко АМ яде на ден?

Миа вчера вечерта нещо хич не искаше да яде пробвах с таратор от кухнята, с нашата манджа от тиквички със сирене и домати, десерта от кухнята и едвам по няколко лъжички хапне и хляб малко и това беше. После поне 100 мл АМ хапна, то в тази жега я разбирам и аз основно на салати карам, ама как да качат не знам и аз.

Иначе вчера ходихме на консултация в Националната генетична лаборатория и оттам също ни посъветваха да направим генетичното изследване, така че най-вероятно в петък ще ходим. Да ни стискате силно палци за резултатите, дано нищо й няма. Продължавам да се възмущавам обаче за това изследване освен парите, никой не обяснява ако е положително какво следва, какво е точно заболяването...

Извинявам се за оплакванията, пожелавам ви един не толкова горещ ден

# 614
  • Куциндрел
Добро утро.
Звздичкова, дано да намерите удобна и изгодна квартира във Варна, че да отидете малко при мъжа ти.
За ината, Йоан се инати понякога. Особено, ако е докопал нещо забранено и му го вземеш от ръцете. Даже понякога не пуска предмета и го дърпа.
Смуси, стискам палци за Миа. Praynig Майната му на парите, важното детето да е здраво. Peace

Оказа се, че малкия си хапва с апетит всичко, което му харесва, имам чувството, че може да омуха 2 порции. Ако не му харесва стиска уста и до там. В този ред на мисли - вие какви закуски давате на децата си? Йоан отказа попарата и яде само кисело мляко с бисквити и плодово пюре. Иска ми се да разнообразя малко менюто му за закуска.
Сега Йоан тормози баба си да го придържа, а той да върви из стаята. Върви е силно казано, ама се опитва. Mr. Green

Лек ден ви желая.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт