Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 147
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Аз вода не съм преварявала за пиене - то голяма досада Embarassed До 6 месеца въобще не съм предлагала, а после знам ,че пак се бях зачела и имаше много противоречиви мнения - май, ако се вари много, оставали вътре някакви тежки метали newsm78 Абе ако има някой наясно, нека обясни. Микровълновата вече я махнахме от дома си - бях писала по-рано. Не бих я ползвала за детето. Топлих и храната, като я поставях в топла вода. Или на котлона.
Аз живот и здраве ще раждам пак в Авис Медика в Плевен. Много бях доволна предния път. Таткото го пуснаха при мен и бебка още докато ме шиеха. После ме качиха в стаята и изкъпаха бебето пред мен и ми го връчиха. Взимаха го за смяна на памперса и после пак ми го даваха. Не са ни делили изобщо още от самото начало. Сложиха го да засуче веднага щом го извадиха. Таткото, пък и който иска, можеха да стоят при мен по цял ден.
Някой пак беше споменал за малини и арника. Аз мисля пак да пия през девети месец. Но скай каза, че можело да бъде опасна арниката. Аз такова нещо не открих, но тук няма и хомеопат, с който да се консултирам. Така че, ако някой ходи скоро при хомеопат, ще съм благодарна, ако се сети да попита.
Сега ще изровя и ще публикувам и моето раждане как протече (нали писахте, че ви е интересно), че бях описвала подробно, за да го изпратя на една моя приятелка.

# 466
За арниката питала съм си хомеопатът. Мнението му е като моето. За справка посещавам може би най-класическия от всички класически хомеопати в Бъгария. Жалко че спря да пише във форума, но пък ако имаш време можеш да изчетеш постовете му от преди. Определено има какво да се научи от тях. Там някъде споменаваше и за Арниката. Ще ти пратя никнейма му на лични.

# 467
Супер! Благодаря! Hug А може ли да ми кажете как се правеше скрит текст, че е много дълго и подробно описанието за раждането

Така...Ето и разказчето. Пак да кажа за тези, които са пропуснали обсъждането по въпроса - не агитирам никого да пие арника, защото се оказва, че може да не е безопасно!!!
Скрит текст:
В неделя сутринта се почувствах малко по-странно и се майтапех, че май днес ще раждам, ама естествено никой не ми повярва Плюс това имахме работа за през деня. В 16 и 30 ние седнахме да вечеряме и аз усетих, че имам контракции – стягаше ми се корема и имах по-слаби от предменструални болки. Докато вечерях, започнах да засичам на какъв интервал са контракциите. Първо бяха на 15 мин – така 2-3 контракции. После бяха на 10 мин, пак 2-3 контракции. Станаха на 8 и аз казах на свекървата, че имам контракции и май ще раждам. Тя ми вика, че ако съм щяла да раждам, нямало да стоя така спокойно и щяло да ме боли кръста, а пък мен ме боли само ниско долу. Само ми се смееше и ми викаше, че е сигурна, че не раждам И аз бях чела, че трябва контракциите да са ми на 15 мин. В продължение на 2 часа, после на 10 мин в продължение на 2 часа и т.н, а моите бяха много малко и за кратко. А и моята лекарка ми беше казала да тръгвам към Плевен, когато станат на 20 мин. Та и аз си помислих, че не раждам, обаче и без това бях решила мъжа ми да ме кара в понеделник сутринта в болницата (преносвах вече 5 дена), та реших, че по-добре да отидем до Плевен още вечерта. Аз им викам да ме карат. мъжът ми се хили насреща „Кво, ша го раждаш ли” Казах му, че отивам да се къпя и ще ходим. Питах майка му дали ще дойде с нас и влязох да се къпя. Контракциите ми вече бяха на 6 мин. Изкъпах се, взехме багажа и тръгнахме. Аз обикновено се возя отпред, че отзад много друса, ама тоя път седнах отзад, че нали има доста дупки до Плевен, та може и да ми помогнат да родя по-лесно. В колата продължавах да си засичам контракциите и им казвах и на тях кога почва и свършва всяка. Сещам се, че часът беше към 18 и 15. Контракциите станаха на 4 мин, после на 3. Качваме се до Авис Медика и там на една масичка отпред бяха Богданова и още едно момиче. Много се изкефих, че точно тя се е паднала на смяна Тя ни пита какъв ни е проблемът и аз и казах, че имам контракции. Тя ни каза да се качваме на втория етаж и да я изчакаме. Явно си допушиха цигарите и пристигнаха по някое време. Прегледа ме Богданова и вика ”Браво бе момиче, 6 см разкритие, перфектно изгладена шийка, половината раждане е минало.” Каза, че като ме видяла такава усмихната долу, решила, че явно няма да е скоро. Пита ме не ме ли боли и беше много шашната като разбра, че не ме боли изобщо. Мериха ми тоновете, записваха ме, слагаха ми абокат, направиха ми клизма…И една сестра се появи от някъде, че искала да види кое е това момиче с 6 см разкритие и не крещи. Реши, че имам висок праг на болка, но аз я уверих, че не е така. Та, питаха ме тогава как не ме боли и аз им казах „свещената тайна” – пих чай от листа от малини всеки ден от началото на девети месец, както и взимах арника, което е хомеопатично средство. Побъбрихме си още малко със сестрите и отидохме до стаята да вземем каквото трябва за мен и да ходим към предродилна зала. На излизане от стаята ми попитах сестрата дали може да си взема списанието и тя ме погледна втрещено и ми каза, че отивам да раждам! Слязохме в предродилна зала и аз все чакам да ме заболи малко, като си мисля, че изведнъж ще се почне и няма да мога да стоя на едно място. Казаха, че ще ми пукнат водите. Качих се на магарето и Богданова възклицава едно „Иииииии!” Сестрата пита учудено да не би разкритието да е станало толкова скоро 7 сантиметра, а Богданова вика „Не, 9!”. Настана суматоха, защото все пак е неделя и още като бяхме горе ги чувах как се обаждат на някакви хора да им казват да идват, ама имало още мнооого време. Изведнъж обаче почнаха да звънят и да обясняват, че положението е спешно. Та едва успяха да се приготвят хората А аз все още си чакам да ме заболи… След това започнаха напъните. Включиха ми и система окситоцин – не знам защо. Така може би около 10-15 мин. на всяка контракция трябваше да напъвам по 3 пъти. След това ме качиха на магарето. Май за 2-3 контракции Симона се роди. Само дето Богданова реши, че ще е над 4 кг. И ми направиха епизотомия, но тя е с месна упойка и нищо не се усеща. После шиенето ме болеше малко, по-скоро беше неприятно като усещане. Сега е много неприятно с тия шевове, ама се справям. След това в стаята ми идваха сумати му и сестри и акушерки да питат какво толкова съм правила, че съм родила по този начин. Още докато раждах им обяснявах. Богданова вика „Само ако всички раждаха като теб…” В 18 и 30 бяхме в болницата и в 20 и 36 изплака Симона. Точно такова раждане не бях очаквала. След това ми дадоха Симона и ми я сложиха на гърда още докато бях на магарето, а 5 мин след като ме качиха в стаята ми я донесоха и ми я оставиха.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 17:30 от tiya_4

# 468
Тия - аз си спомням, беше споменала, че си имала супер леко и бързо раждане  Hug с удоволствие ще прочета твоя разказ - за арника пак споменавам - всеки сам избира - мен си ме е страх и само чая от малинови листа ще пробвам и то малко след като почна 9-ти месец  Heart Eyes

# 469
Скай, може ли и на мен ЛС с ника на хомеопата Praynig.
Скрит текст:
И черешовия убиец още го чакам  Mr. Green

# 470
Анхелка, месри! Вмъкнах цитата в предишния пост.
Скайче, искам го и аз черешовия.

Още нещо - една тема, която ми беше много забавна, а и сега също - Смешно ли е раждането:)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597249.105

# 471
Ммм върнах се охарчена ,но щастлива;))).За отчет +1 гащеризон сме:).По-късно снимам и качвам.Иначе добре се разходих.Пуснах едно писмо по пощата.Е как ме гледаха там не е истина,даже лелката взе да обяснява "ама то вече е демоде и емайл /буквално/ пък ти писмо".Е:).
Купих много неща за мен,като със сутиена беше най-сложно.Направо не ми се мисли като дойде време за кърмене,сигурно няма да има моя размер:(.Взех си и кайсиики....оххх:)))).Започвам да готвя вечерята,че мъж е нощна смяна и  скоро ще стане обезумял:).Той е овен-папка ама капризничи доста.Аз  пък съм телец и винаги съм яла абсолютно всичко,сега също.Рибка не ядях до скоро,че ми се гадеше от нея,вече почнах по малко и от нея да папкам. Hug Hug Hug

# 472
Тия - дай боже всекиму такова раждане  Hug и при нас слагат окситоцин - наистина впечатляващ разказ  Mr. Green

# 473
  • Варна
Аз вече си купих арниката, ама не билката (тя е опасна), а хомеопатичното. В дрогерията ми обесниха, че няма проблем да се предозира или нещо друго. Ако не помогне няма да навреди. Прилича на тези от рода на осцилококсинома и се слага под езика. Аз пак ще питам по-нататък някой хомеопат.
А някой знае ли как да си запеметя страницата да ми отваря там докъдето съм прочела, защото като изключа компа и ме връща на 1-ва страница и незнам докъде съм стигнала?  Embarassed

# 474
Някой ако знае повече за тая арника да сподели, мен ме интередува точно на какъв принцип действа и какво прави...че чета противоречиви мнения и немога да разбера хубаво ли е не е ли...Иначе реших да си правя чай от малинови листа пък да видим дали ще има ефект, не че предното ми раждане беше много болезнено ама ако може да си улесня живота защо не Simple Smile

# 475
sentex, до бутона отговори, има извести. Натискаш го и вече ще те уведомява при всеки нов отговор и ще те пуска от там до където си чела. Стига сама да не влезеш през първа страница. Дано си ме разбрала. Но това важи само за тази тема, ако искаш да следиш и други влизаш в тях и по същия начин  Hug

# 476
  • Варна
Мерси Мартичка, разбрах  Grinning

# 477
Здравейте, момичета - ето че се включвам в прекрасната ни нова тема вече като омъжена  Simple Smile Благодаря на всички Ви за милите пожелания за сватбата  Heart Eyes  Изкарахме наистина страхотно, времето беше слънчево цял ден, получи се много весел купон, стояхме до 7 сутринта и към обяд на 25 заминахме на Гърция   grinning039 Сега ще кача няколко снимки оттам, че тези от сватбата ще се забавят малко заради абитуриенските, но веднага щом ги взема ще кача да ни видите  married
Изчетох старата темичка, сега започвам новата - целувки на всички по тумбачетата и лека вечер  Hug

# 478
Еееее г-жо chiki Mr. Green добре сте се завърнали от медения месец  Hug

Много хубави снимки, но си чакаме и сватбените  Heart Eyes

# 479
С нея се убива всичко живо в храната, унищожават се почти всички полезни вещества, а на водата се променя структурата. (по темата има много хубав документален филм, ако се интересува някой, казва се Тайните на водата) Т.е. след микровълновата ядеш само баластра, колкото да си напълниш стомахчето, без никаква хранителна стойност.
Много готино филмче, гледала съм го преди години  Heart Eyes
Мойто мило е телец и няма такова капризно към храната животно...туй да нямало онова да нямало ама на фурна да било не в тенджера...пък пилешката супа трябвало като на баба му да бъде иначе не била вкусна
 Joy Joy Дам, бившия ми беше телец....и за него се отнасяше същото  Tired няма такъв мрънкалник  ама не само в храната де.. Crazy Joy
Но, да моногамни са  Flutter И много добри любовници  Blush Mr. Green

mamanaalex браво за добрите новини  Hug
Тия чудесен разказ  Heart Eyes дай боже всекиму  Heart Eyes Simple Smile  Praynig
chiki супер, че се разписа  Hug чакахме те  Simple Smile Снимката където сте скочили всички заедно е много готина  Simple Smile
Аз до преди час спах  Flutter 4 часа сън  #Crazy Добре , че сутринта сготвих...много вкусно ядене  Heart Eyes че в тази жега дето беше близо седмица само на шопска салата и барбекюта го карах  Crazy и течен шоколад  Mr. Green Mr. Green
От мен лека вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт