Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 172
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Лактаната го водят като най-доброто, но е и доста скъпо.
Нутрилон го дават като най-близко до майчината кърма, на вкус.
Аптамил е добро, но не са рядкост случаите, когато води до повръщане и/ или колики (не знам защо Peace)
НАН-овете верно често предизвикват запек.
п.п. Моят син така и не хареса нито едно АМ след спиране на кърменето, но единственото, което все пак благоволи д аопита, беше Лактаната.
Мама – мравка, права си, това си се наблюдава вред сред нашата мила татковина:) Аз съм със страхотни впечатления от хората по македонския край. Толкова са гостоприемни Simple Smile. Ех, верно са малко по-емоционални и енергични, но в това им е чара Peace  Mr. Green

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 17:29 от Melly.G

# 301
Мартичка проучи ако искаш в ДМ имат тяхно си АМ много мои приятелки в момента с него хранят бебетата,доволни са,иначе аз от 7 месец съм давала Фризо 1 ,не беше никак лошо,преди това кърмих.проблеми с чревната флора не сме имали.

# 302
Sky, на мен една позната ми каза, че през първите 10 дни докато не е паднало пъпчето, педиатърът й е забранил изобщо да къпе бебето. Само да го обтрива в гънките с мокра кърпичка.

# 303
Ау, за къпането и аз много съм чела и ми е болна тема. Чела съм, че страни в Европа първите 72 часа, в никакъв случай не къпят бебетата.Аз също съм против, ритуалното къпане всяка вечер, и то с шампоан, с търкане с гъба. А знам за хора, които къпят сутрин и вечер. За мен е нормално всяка вечер да се измие дупето, вратлето, лицето особено ако е от повръщащите. Но онова, българското, ритуално къпане ще бъде два дена в седмицата.

Скай, много хубава статия  Peace

# 304
Аз определено ще заложа на ЛАКТАНА БИО  Peace

# 305
Стискайте ми палци резултатите да се окажат фалшива тревога  Praynig
fingerscrossed  Hug

Мдаа, към рядко къпане без много агресори ми отиват и на мен нещата.
Скай, благодаря ти за споделената статия.  Hug

Ау, за къпането и аз много съм чела и ми е болна тема. Чела съм, че страни в Европа първите 72 часа, в никакъв случай не къпят бебетата.

И аз така съм чела, но тук май си е лукс да ти се случи, ако изобщо е възможно.  newsm78

Аз също съм против, ритуалното къпане всяка вечер, и то с шампоан, с търкане с гъба. А знам за хора, които къпят сутрин и вечер.

Мартичка, забравила си да споменеш осоляването  Whistling

# 306
Аз пък съм в голяма дилема защото обожавам банята. За мен това не е само необходимост а направо релакс. Така съм си научила и детето де. И сега нова вълна. Аз обичам да се къпя, Нико и той. За мъжа ми да не говорим. Всяка вечер на 5г и нещо детето се къпе само и само си знае. Харесва му много.
Използвам най-щадящата козметика която съм намерила на пазара. Слага по едно грахово зърно на тривката. Но като малък съм си го третирала и с душ гел и с крем против подсичане и с купешко олио дори за един месец. И масло за масажи имаше. Обожавах да му правя масажи. Поне до 6м продължи тази наша ритуалност.
Та сега съм в шах. Вероятно няма да махна банята, защото няма да съм аз. Но може би ще мина на изплакване с вода, а ще сведа душ глеа до два пъти седмично. Шах ми е какво ще правя с крустите, които махах с пяната на Мустела. И това мазане... Мисля да си събера невен и с преварен зехтин. Ще си го сложа в пулверизатор и няколко пъти седмично след къпането с душ гел ще омазнявам. За дупето ще умувам още какъв крем да е. Определено няма да е цинков. Там хомеопатът ми е категоричен. Та такива неща ме интересуват мен напоследък.
Мяко няма да купувам. Ако ми се наложи ще купя, когато ми се наложи. Най-вероятно ще опитам с Аптамил.

# 307
  • Бургас
Аз също съм против, ритуалното къпане всяка вечер, и то с шампоан, с търкане с гъба. А знам за хора, които къпят сутрин и вечер.

Мартичка, забравила си да споменеш осоляването  Whistling

smile3521 тъй-тъй, маринатата ooooh!
И аз няма да купувам от сега млека. Дано не се наложи, надявам се да мога пак да кърмя Peace
Иначе за банята, като настанаха зимните студове и минах на през вечер ( с Ники), като дупето и пишока са си редовни под чешмата. Това когато беше бебе. Иначе сега то е ясно - всяка вечер. То си е вече кажи-речи голям човек. Да не говорим какво мацане пада през деня, и търкаляне и т.н. ooooh!

# 308
Аз съм давала Aptamil и то от 9 месец защото се кърмихме,но не сме имали проблем напротив много бях доволна.Нямам опит с другите млека. Момичета по колко килограма качвате на месец? Моя доктор днес ми каза че съм качила много 3 кг за един месец ooooh! а уж не ям много

# 309
Скай, това е само за малко бебче. Ти няма да си му отнемеш банята и чистотата. Все пак всяка вечер ще го подмиваш. Сама си отговорила, да сведеш къпането с душ гелове до минимум. А като вече почнат да лазят, цапат, мажат и т.н, то просто няма как да не се къпе вече.

Мартичка, забравила си да споменеш осоляването  Whistling

smile3521 тъй-тъй, маринатата ooooh!

То да е само маринатата със сол, чувала съм какви ли не неща. То не бях жълтъци във водата, калиев перманганат, йод  ooooh!

# 310
  • Бургас
Аз съм давала Aptamil и то от 9 месец защото се кърмихме,но не сме имали проблем напротив много бях доволна.Нямам опит с другите млека. Момичета по колко килограма качвате на месец? Моя доктор днес ми каза че съм качила много 3 кг за един месец ooooh! а уж не ям много
От два месеца не бях мръднала изобщо, но този май си наваксах. Аз утре съм на преглед, та ще видим. На моят кантар не смея да се кача, че се депресирам. Започнах на 49 кг. (не съм от най-дългите моми - 165 см.) и вече съм завидните........60 Embarassed ooooh! И а зне знам кога ги трупнах Tired Бях писала вече, че с Ники за цялата качих толкова, а сега... ooooh! Абе здраве да е. Ще се потим после по фитнесите. Peace

# 311
Здравейте,

mamanaalex,
дано всичко е наред. а аз ще чакам за стволовите клетки. Тук фирмите си правят презентации, обаче са масово само на френски, а мъжът ми е със силен английски и почти болезнен френски /аз го майтапя, че ме болят ушите като го слушам Wink/, но дори и това да преглътне, с неговото работно време е невъзможно да отидем.

sky*,
много хубава статия. Всъщност и тук в книжката пише, че бебето трябва да се къпе 2-3 пъти в седмицата най-много. Аз съм против козметиката и цапотенето с химикали изобщо, самата аз се къпя с вода, после вместо да мириша на токсични гнусотии, мириша на чисто.
ето още нещо за бебето, от една германска мама:

Цитат
За козметика за бебето: Акушерката ни препоръча да не купуваме почти нищо, освен някакво олио за мазане на бебето, може зехтин, може бадемово олио. Важното е да е без аромат. За зачервено дупе едно кремче, което да има колкото се може по-малко цинк, защото цинка трудно се измива с вода. Дупето може да се маже и с кърма. Никакви пудри! Само в екстремни ситуации имало някаква специална пудра с коприна, която се купува от аптеката. За пъпчето също да не купуваме никаква козметика каза. И без това акушерката, която ще ни идва на свиждане ще гледа как зараства.
За миенето на дупето най-добре с вода, а не с мокри кърпички.

оттук

За дупе също може да се ползва Лансинох /ланолиновия крем за зърна, обсъждахме го в по-предишна тема/

за млякото:
При заявено кърмене, няма как да ми дадат мляко в болницата. А и по принцип е по-добре да се купи в краен случай, защото иначе е възможно майката да се изкуши да даде, вместо да е направила всичко, за да кърми.

Това е списъка публикуван за болницата, в която аз ще раждам:

Скрит текст:
За мама:

Медицински карти - здравна, от болницата и за застраховката
суперабсорбиращи дамски превръзки
възглавница за кърмене
хартиени кърпички
тоалетни принадлежности: четка и паста  за заби, сапун и шампоан, дезодорант, четка за коса, гребен, сешоар, грим и т.н.
пижама/нощница с отвор отпред за кърмене
пеньоар и пантофи
Бельо
сутиен
номерата на хората, които искате да информирате
фотоапарат/камера (при желание)

За бебето:

40 еднократни памперса (големина 3,5-5,5 кг) и мокри кърпички
бял мек сапун за бебе - неароматизиран
малко одеялце
дрешки за прибиране вкъщи
кошче за кола

Аз бих добавила термофор или подходящо пособие за топъл компрес /за гърдите, по-лесно слиза кърмата/.

Ох, вие ще изпишете темата, докато аз си напиша романа Wink

# 312
1-2 кг от началото на бременността. Никой не ми се кара, но аз и преди не качвах по много, а и съм си дебеличка, та няма мегдан накъде.
Да де, Марти обаче аз си имам една теория, че банята отпуска, успокоява, пречиства. Да не говорим за странността ми да лекувам всичко с нея. А каквто майката такова и детИто Mr. Green Та в този ред на мисли с баня свалях температура на болен Ники, а на година и половина и със сладолед  Mr. Green (но това е друга тема). Пак банята успокояваше коликите вечер. Но както казваш отговорила съм си - ще сведа душ гела до минимум. Все пак в статията споменават че и водата изсушава, зехтина не овлажнява. Абе да не изпадам в крайности си викам аз  bowuu
Чета в една статия сега че Ланолина също не се препоръчва като съдържание в бебешка козметика. Бе въобще както съм се разчела е видно че имам всякаква друга работа, а аз си търся начин как да не  я върша

# 313
mamanaalex - после разкажи за стволовите клетки - една приятелка дадоха за съхранение - 5000лв ми каза - тук в Укр е 1800лв за плацента и клетки от пъпна връв - само мъжо, където суеверен - да не сме предизвиквали съдбата - и нещо се дърпа  newsm78

скай - http://www.ewg.org/skindeep/browse.php?maincat=babycare - ето го сайта  Mr. Green

аз се връщам от док - всичко си ми е наред - нямам соли и бактерии  newsm44

# 314
  • Варна
И аз я къпех всяка вечер като бебе. Сол и други подправки не съм слагала във водата  Mr. Green Сега обаче не мисля да повтарям . Ще мия дупето да, а инъче главата и всичко друго най-вероятно през ден два, ще видим.
Скай и аз обожавам къпането. За това и така съм процедирала.

Общи условия

Активация на акаунт