Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
забравих да кажа - в Укр, раждането е безплатно  rotfImbo - а на ръка даваш на док - колкото ти сърце прецени  Heart Eyes

е за сметка на това - си купуваш всички медикаменти и ги носиш в болницата - даже стерилните ръкавици  Mr. Green

# 316

Да де, обаче аз си имам една теория, че банята отпуска, успокоява, пречиства. Да не говорим за странността ми да лекувам всичко с нея.

Да, и сън, ама на новороденото нали стреса се лекува с гърда Wink

# 317
Момичета по колко килограма качвате на месец? Моя доктор днес ми каза че съм качила много 3 кг за един месец ooooh! а уж не ям много

Днес бях на ЖК, цитирам "Тоя месец си се оттървала май..."  Mr. Green Та, качила съм 5 кг за 1 месец, добре съм се справила  Crazy Казаха ми да спра витамините и да се поогранича малко.

За банята- аз и до сега,ако не е много мръсен го къпя само с вода. Със сапун мия дупето само. Като бебе също- като ака, задължително го миех. Мокрите кърпи (купенте) ги използвах само, когато сме на вън. Мисля, че една водичка вечер не вреди. Едно, че бебето не се "товари" с химии и второ- то 9 мес е било във водна среда. Според мен водата сама по себе си отпуска, релаксира, успокоява и не изсушава (говоря за чиста вода)

Докато напиша поста 6 нови мнения  Crazy

# 318
Анхелла мерси. Детето се мие с паста с вредност двойка. Добре звучи 0-2 е нисък риск.
Ухаа Мустела пяната за новородено е с риск 6.. Висок! А душ гела им с 5-ца. Мойта работа българска. Дошъл ми ума да гледам ама от после. На времето нямаше такива сайтове

# 319
Да де, Марти обаче аз си имам една теория, че банята отпуска, успокоява, пречиства. Да не говорим за странността ми да лекувам всичко с нея. А каквто майката такова и детИто Mr. Green Та в този ред на мисли с баня свалях температура на болен Ники, а на година и половина и със сладолед  Mr. Green (но това е друга тема).Абе да не изпадам в крайности си викам аз  bowuu

Инстинкта на майката как да си гледа детето е най-важен за мен, и е най-правилен за нейното дете. И съм сигурна, че и детето се чувства по-добре, а не какво и е казала комшийката. Хубавото на форума, а и нета, че събираш различни гледни точки и мнения, по този начин на теб ти просветва ти как искаш да си гледаш детето. Дали да приемеш една теория или да я отхвърлиш. Така че си го къпи бебешока с водичка всяка вечер, според мен е важно да се избегне всекидневното третиране с химии. Всяко залитане в крайности е опасна.
А това със сладоледа при мен е задължително. Тити прави много гнойни ангини, задължително сладолед, никакви горещи чайове. Хората около мен изпадат в потрес  Mr. Green

# 320
да, така е - добре ги има сайтовете - аз купих

лосион за тяло - вред. 1

шампоан Стелатопия - вред - 1

крем за дупе - вред 2

Mr. Green и май си се престарах  Blush луда работа  Crazy

# 321
  • Бургас
Анхелла мерси. Детето се мие с паста с вредност двойка. Добре звучи 0-2 е нисък риск.
Ухаа Мустела пяната за новородено е с риск 6.. Висок! А душ гела им с 5-ца. Мойта работа българска. Дошъл ми ума да гледам ама от после. На времето нямаше такива сайтове

Де го този сайт, бе мацки? Или аз съм кьорава или чета на диагонал Rolling Eyes Simple Smile

# 322
Melly.G, на предната страница  Hug http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=sebamed

забравих да кажа - в Укр, раждането е безплатно  rotfImbo - а на ръка даваш на док - колкото ти сърце прецени  Heart Eyes

е за сметка на това - си купуваш всички медикаменти и ги носиш в болницата - даже стерилните ръкавици  Mr. Green
Анхелка, преди 10 години като раждах аз, и в Бг беше същото. Тогава пари се даваха под масата, а сега ако искаш специален лекар си плащаш официално. Ако нямаш претенции за лекар не плащаш нищо.

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 19:05 от Мартичка

# 323
е, сега къде си, Анхелке, да кажеш пак кое от мазилата беше с най-ниска вредност, че като писа, аз четох по диагонал!   bouquet

# 324
  • Варна
Анхела , ами то и тук е безплатно раждането. Като дойде време за раждането отиваш в държавната болница и който лекар ти се падне.
Мустела са едни от най-вредните мазила, шампоани и други такива. Имали съставки, които са забранени в много страни.

# 325
е, значи ще цапаме дупето с "Бочко" и "Здраве", преварен зехтин и свинска мас... и каквото забърка аптекарката  Mr. Green

# 326
http://www.ewg.org/skindeep/product/375608/Mustela_Dermo-Pediatr … a_Cream_Cleanser/

ето го - ама само това на Мустела е с вредност 1, другите са с повече  Mr. Green

а ...при нас се уговаряш предварително с док да те изражда - и после си даваш на него парите - колкото искаш  Mr. Green на ръка   Grinning

# 327
Искрено се изненадох за Мустелата, защото я смятах за една от най-качествените козметики и съм я ползвала  newsm78

# 328
крем за дупе - ето този избрах - http://www.ewg.org/skindeep/product/291412/Boudreaux%27s_Butt_Pa … Ointment%2C_Tube/

а лосион - http://www.ewg.org/skindeep/product/414437/babo_Botanicals_Calmi … nder_Meadowsweet/

направо по 2 опаковки от всичко поръчах  hit

# 329
За АМ тук много ползват Аптамил или Хип. Дано мога да кърмя и не се налага да ползвам АМ. Simple Smile
За къпането тук също са на принципа да се къпе много малко, по два пъти в седмицата и то само с вода. Всичко написано в статията го знам от мой познати отглеждащи тук  децата си. За мен също е странно да не къпя детето си всеки ден, но все повече се сблъсквам със  статии опровергаващи вредата от честото къпане с препарати. Закърмена съм с практиката да се къпе едно бебе всеки ден и някак тази информация ми идваше малко в повече преди време....сега сякаш все повече се убеждавам, че може би имат право.  Simple Smile За дупето ще ползвам този крем

Тук е безплатно всичко, ако дори на ръка му дадеш на доктора тук е направо разрез със закона, знам случай когато даже при почерпка и цветя са ги гледали много странно и са се чувствали много неудобно. Simple Smile( Представям си какво е било  Laughing ама нали сме си българи и за нас е нормално от благодарност като си доволен да почерпиш  Grinning. Дори инжекциите са ми без пари и добре че...щото преди една камара пари ходеха само за  тях  Crazy и се разнасяха с колети. 
Пращам ви много слънце и топлина от тук   Nature Sunny Времето тук е направо невероятно, топло..та даже на моменти задушно.. Whistling не се оплаквам много ми е кеф  Heart Eyes
Съботата си направихме пикник и 2-3 километра разходка из гората  Heart Eyes прекрасен чист въздух....на едно много приятно место близо до нас (само на 30мин. с кола и вече си в балкана  Heart Eyes)
Ето снимки малко от там  Simple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт