Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 133
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, благодаря за палците Simple Smile
Доки каза, въпреки че не всичко в изследванията не е в норма, няма нищо притеснително и оставаме на същата доза с фраксипарина. При видиозона обаче главата излезе с 1 с. и 5д по-малка, което мен лично ме притесни и тази сутрин си записах преглед за 2ч. във Фемина. Там ходя при Вргалева, но за съжаление тази седмица не е на работа и се записах при Цолова. Трябва да чуя още едно мнение...иначе ще се побъркам. Доки казва, че нямало проблем, т.к стандартно можело да има отклонение в +- 1 с. и 6.д и ние сме влизали в границата. Да, обаче до сега при всички прегледи си беше в норма и ...изведнъж изоставане, така че трябва да го проверя!!!

За стволовите клетки - след шока с по-малката глава, да ви кажа не ми беше до приказки, но поговорихме малко и разговорът ни със сигурност ще продължи и при другата среща. В БГ извличат само от пъпна връв (от плацентата не го правят). Могат да се замразяват освен стволови клетки от връвта и част от самата нея, като разбира се се водят различни услуги и цената за това е различна, естествено различна е и цената за съхранение.
Ние сме се спрели само на стволовите клетки и сумите са следните - първоначална такса от 1000 лв. при подписване на договор. 2850 лв. се заплащат след извличането и замразяването, т.е. жялата процедура близо 4000 лв. След това по 90 евро на година за съхранение. Съхраняват се в БГ като на определен период от време се правят тестове за годност (мисля, че спомена на всяка 5 г....но не съм сигурна, просто не обърнах внимание на това). Попитах и за донорство - каза, няма проблем да се направи и това, но ако не дай Боже ти се наложи да ползваш, не е гаранция, че няма да са използвани вече... и е нормално да е така, защото е донорство все пак.
Каза ни да се поинформираме още по тази тема и да го обмислим и следващия път да поговорим пак...така и ще направим. Но това е за напред, нес трябва да рзбера всичко ли му е наред на бебо. Така че пак ще са ми нужни вашите палци  Praynig Към края на деня ще пиша.

# 376
момичета, аз се отказах от хавлията, която бях избрала, защото няма качулка... Mr. Green

предпочитам голяма хавлия с качулка - качествена на нормална цена - някой има ли идея...?

аз открих тази 100/100см http://bebcho.bg/bg/details.php?id=493

като дойда в БГ пак ще гледам де, пък и тук по магазините...но все едни малки р-ри 75/75 има или 90/90см  Mr. Green

# 377
mamanaalex - хубаво е да чуеш още 1 док за твое спокойствие - моят синко изостава по размер на глава 1 седмица - но изобщо не съм се притеснила - толкова мило ме ритка и аз си му говоря  Mr. Green

за стволовите клетки - при нас е супер изгодно  Hug обаче мъжо не иска - има безплатни телефони за среща с консултант - мисля юли месец да се обадя и да се срещнем с този човек - той ще обясни на мед език на мъжо - че аз изобщо не мога да го убедя  Mr. Green все го е страх да не предизвикал съдбата.... Thinking

при нас год.съхранение в Киев - плацента и стволови от пъпна връв е 150$  Mr. Green

# 378
Мами,имам въпрос към тези от вас,които са по запознати с количките- искам комбинирана количка и като търся такава ми излизат едни,които са с отделен кош за новородено и такива които са с една седалка или кош( нз как е по правилно) които падат до пълно легнало и били подходящи за новородено.Кое е по удобно? Embarassed
Абсолютно нищо не разбирам от колички  и колкото повече чета,повече се обърквам.Ше съм благодарна ако споделите впечетления.Още  нз пола  #Crazyно док все не е сигурен ,така че май ще купувам количка в неутрален цвят за да няма изненади ooooh!

# 379
mama mravka - мога пак да кача снимка, супер е одеалцето - отгоре шарено - аз избрах на триъгълници, но може и квадрати - жената сглобява шарките от горния плат - после го носи в шивашка фирма да сложат вата и памучен плат отдолу - шарените парчета също са памук  Heart Eyes
определено по скайп изглежда плътно - пък и майка ми умее да шие и веднага го прецени - че е добре ушито Grinning

Много ти благодаря   bouquet Hug
За хавлийката, която си избрала ти обръщам внимание само, че не е 100% памук.

# 380
Анхела, аз си купих ето тази - много ми хареса, супер сладурска е http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=6730

Момичета, аз се извинявам, че не съм много често с вас, но се опитвах да изчета всичко преди да почна да пиша, но се оказа невъзможно. Тема и половина съм назад и като гледам няма да мога да наваксам.
Иначе при мен всичко е нормално, на 06.06. съм пак на консултация, но се чувствам нормално, засега нямам болки в кръста и отоци, но то и беше хладно. Предполагам в жегата ще е по-лошо. За килограмите съм качила 7 кг., по табличката на 1 стр. е в минималните граници, така че явно се държа добре. По принцип съм склонна към бързо напълняване и имах големи страхове да не се опусна  Rolling Eyes
Почти привършваме с ремонта и скоро ще почваме да пазаруваме по-големите неща за бебо и да обзавеждаме стаята му.
Малкия го усещам всеки ден, много ме радва като почне да си мърда или ритка, но не съм забелязала да недоволства от нещо, просто показва съществуването си Simple Smile))

Прегръдки на всички и ще се опитам да ви следя редовно вече.

# 381
и аз благодаря  Hug определено ще гледам и проучвам за хавлийка  Heart Eyes и все пак ако някой е открил нещо - ще се радвам да сподели  Heart Eyes

# 382
Милчика,честно казано не намерих нищо в нета за тази количка.Искаше ми се да прочета и мнения на мами,но уви.Няколко пъти ходихме и я гледахме.Вчера даже я побутах малко и ми допадна.идеално ми пасва на височина-тъй като съм малко нисичка-1,60 см.Зимния кош е с матраче.Летния кош има напълно легнало положение и покривало за крачетата.Предните колела се застопоряват.Остава само да видим дали влиза в багажника  Laughing

Ами и на мен ми трябва ниска количка ... аз съм 155 см  Blush
Моля ако някой намери сайт или знае къде в магазините мога да я видя тази количка  да пише Praynig
Hug

mamanaalex Браво за хубавите новини  Hug

Milena_87 Страхотни покупки ...  Hug

mariya2709 Аз те разбрах,  Mr. Green по принцип и аз търся такава, но ако с отделен кош и на сносна цена също съм съгласна. За тези, които търсиш се сещам точно на Чиполино и на Кенгуру - има от тях такива модели  Hug

Аз изчезвам ... до после Hug

# 383
и аз благодаря  Hug определено ще гледам и проучвам за хавлийка  Heart Eyes и все пак ако някой е открил нещо - ще се радвам да сподели  Heart Eyes
Не знам дали ще ти помогне, но давам един линк. Първите няколко възможности отговарят на изискването 100% памук, 100/100 см с качулка, май по-голяма от това няма.

# 384
Забравих да кажа за количката,че е много лекичка.Това е много важно за мен.

# 385
Данайче, в кой магазин гледахте количката и аз да я видя на живо и на мен ми допадна много и е на добра цена Simple Smile
Люлката също е много хубава и аз ще купувам подобна , но сигурно живот и здраве като се роди бебка Simple Smile

mamanaalex, чудесни новини  Heart Eyes

mariya2709, според мен количка с отделен кош за новородено е по удобно и аз ще си купувам такава Heart Eyes

# 386
Заблях се в една тема с мнения за колички, и хммм, вижте на какво попаднах. Много красива презентация.
Скрит текст:
Забележка: нямам мнение за тази количка, за първи път я виждам, прости ми се видя интересна и реших да я споделя с вас  Hug

# 387
Здравейте мацки   bouquet Преди време ви се бях похвалила,че съм спечелила награда от Бепантен. Е днес си я взех. На мен лично ми харесва, качих и снимчица, заедно с другите покупки за бебо.

# 388
Данайче, в кой магазин гледахте количката и аз да я видя на живо и на мен ми допадна много и е на добра цена Simple Smile

Мисля,че се казваше  "Слънчо".Намира се в Меден Рудник,зона А,бл.383.Точно срещу пощата.Иначе не се сещам из града да съм я виждала,а съм обиколила доста места  Laughing
А люлката я взех от продавалник на добра цена.И работи.... Laughing
Даже я сефтосахме с песа  Laughing

http://www.en.babydesign.eu/
сайта на количката.Сега ще го разгледам

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 11:33 от danaya80

# 389
  • Варна
Здравейте, аз още съм болна. Гърлото ме боли, а главата ми е като кофа. Имам и температура ама е 37 градуса и нищо не пия. Днес ми излязоха изследванията. Урина супер, ама хемоглобина нисък - 108. Казаха ми да ям месо и нищо не ми изписаха. Днес почвам салати с цвекло, морков и ябълка. Колко трябва да е хемоглобина през бременността по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт