Какво повече няма да купя - Тема 3

• 93 606
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Ще се усетите, но трябва време, време, време...първо ще махнете месото, после и разни други неща...е не при всички ще се получи, но който търси намира и български крушиGrinning Grinning Grinning

# 136
саламът е със смлени мишки и плъхоци
Кой е този салам?
Естествено, че има читави неща. Аз залагам на една малка мандра, която работи само за износ и на един колбасарски цех, на който собственикът ни е приятел

# 137
Вече писах, салами затова не ям. Както и никакви колбаси от години.
След като в големите мандри положението е ужасяващо, предполагам какво е в малките. Контролът е нулев, рушветите огромни.

# 138
  • София
И аз не купувам салами, ама защото всички са с натриев нитрит  Sick Дори и в консервите го слагат  #Cussing out

# 139
Ще се усетите, но трябва време, време, време...първо ще махнете месото, после и разни други неща...е не при всички ще се получи, но който търси намира и български крушиGrinning Grinning Grinning

аз пък се интересувам откъде човек може да си купи български плодове и зеленчуци, български боб, български консерви с домати и изобщо - български продукти на нормални цени, разбира се. опитвам се да купувам само такива неща, но наистина ми е много трудно предвид факта, че живея в софия и нямам кола, с която да обикалям пазари и селца наоколо...

извинявам се за офф-а!  Simple Smile

# 140
Ние като пътуваме из страната, имаме вече няколко любими места, от които купуваме плодове и зеленчуци за които знаем със сигурност, че хората са си ги произвели и които са невероятно вкусни. И не само плодовете и зеленчуците, и за други хранителни продукти сме научавали от препоръки от къде да вземем ако минаваме от там и като сме взимали, повечето пъти сме очаровани. Даже мислих скоро да пусна такава тема, да пишем изпробвани такива места из България, на човек ако му е по път да си зареди, обаче не се сетих как да стане, ако се пише в темата, човек като тръгне да търси такива места за маршрута, който ще минава, трябва цялата тема да чете, което не е удобно.

# 141
  • София
На пазара в Младост 1 в София има една сергия на монаси, които продават домашно сирене, кашкавал и мляко. Доста ми ги похвалиха, но още не съм купувала от тях, за да изкажа собствено мнение. Млякото не видях колко струва, но ми се мерна нещо като 15 лв/кг за кашкавала.

# 142
  • Стара Загора
Именно, саламът е със смлени мишки и плъхоци, а кашкавалчето е всичко друго, но не и мляко.

Собствениците на хотела, в който работя, са собственици и на една от големите и известни фирми за колбаси. Приоритет на кухнята на хотела са естествено техните продукти, така че лично съм ги виждала да консумират колбасите и кренвиршите си, а и се гордеят с производството си, едва ли биха яли мишки и плъхоци. Освен това са изключително принципни и да допуснат такова нещо е немислимо, главата си залагам. Да не говорим как се стараем ние да поддържаме хигиената и спазваме изискванията, за да се доближим до хигиената в тяхната база и да не накърним името им, ако евентуално се констатират нарушения при проверка на ХЕИ. Звучи прехвалено, но изключително уважавам и вярвам на тези хора (както и всички мои колеги, разбира се). Сигурно наистина има толкова брутални нарушения и като си помисля какво може би съм консумирала, а и най-вече детето ми, направо Sick Добре че не знам със сигурност...

# 143
Астера, върна ми надеждата !
Относно "манастирските" продукти зная,че са скъпи,но благословени!
Бих опитала,особено след днешният репортаж на бтв.
Не зная къде се продават,но до Гигинският манастир не мога да отида.
Някой да ги е виждал ?

# 144
Аз съм опитвала почти всичко от там. Идеята много ми харесва и доколкото съм запозната продукцията е качествена. Имам огромното желание да ги препоръчам, но не мога. На мен и на никой от близките не ни харесаха продуктите. Доколкото разбрах, технологично още им куцат нещата. Повече е желанието и ентусиазмът от възможностите. Но пожелавам скоро да дойде денят когато ще са конкурентоспособни. Виното единствено е по-хубаво. А веднъж годишно има излагане на продукцията в самия манастир, за тази година мина, тогава може да се дегустира от повечето продукти.

# 145
Астера, чудесно е, че има и изключения. Сега остава да кажеш, че в колбасите им няма нитрити и тръгвам към Стара Загора на пазар Wink.

# 146
Зелен дух, благодаря ! Може би специфичният вкус на биволското мляко
допринася ,но идеята е чудесна.Чакам бабите с доматите !

# 147
  • Стара Загора
Астера, чудесно е, че има и изключения. Сега остава да кажеш, че в колбасите им няма нитрити и тръгвам към Стара Загора на пазар Wink.

Не, за съжаление... И мононатриев глутамат има, както и всички екстри Sad Но поне хигиената вярвам, че е на ниво.

# 148
Ние като пътуваме из страната, имаме вече няколко любими места, от които купуваме плодове и зеленчуци за които знаем със сигурност, че хората са си ги произвели и които са невероятно вкусни. И не само плодовете и зеленчуците, и за други хранителни продукти сме научавали от препоръки от къде да вземем ако минаваме от там и като сме взимали, повечето пъти сме очаровани. Даже мислих скоро да пусна такава тема, да пишем изпробвани такива места из България, на човек ако му е по път да си зареди, обаче не се сетих как да стане, ако се пише в темата, човек като тръгне да търси такива места за маршрута, който ще минава, трябва цялата тема да чете, което не е удобно.
Peace Много добра идея

# 149
  • София
Това е чудесно, но колко проверени плодове и зеленчуци успявате да хапнете? Нито има как да се зареди човек за по-дълго време, нито пък може да обикаля селца и паланки целогодишно. Изводът е, че или трябва човек да иде да живее на село и сам да си произвежда всичко, или мама и тате да живеят там и да зареждат багажника на колата. При някои това е така, но за съжаление, други не можем да си позволим тези екстри, така че трябва да се задоволим с това, което се продава в магазина.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт