Какво повече няма да купя - Тема 3

  • 93 260
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 416
Преди време бях писала в последната тема за пилето "Градус", че като го пека и го обърнах, кожата беше надута и като я продупчих, изтече течност. Препоръчахте ми "Дюк". Започнах да го купувам и бях много доволна, но днес като правих пиле с картофи се случи същото като с "Градус". Не знам и аз вече какво да мисля. Дали е така с всички пилета и просто съм го обърнала на по-ранен етап, когато е нормално да има течност и не се е изпарила или и при тези пилета вече са започнали да слагат допълнителни екстри?

# 106
  • София
  • Мнения: 3 789
Преди време бях писала в последната тема за пилето "Градус", че като го пека и го обърнах, кожата беше надута и като я продупчих, изтече течност. Препоръчахте ми "Дюк". Започнах да го купувам и бях много доволна, но днес като правих пиле с картофи се случи същото като с "Градус". Не знам и аз вече какво да мисля. Дали е така с всички пилета и просто съм го обърнала на по-ранен етап, когато е нормално да има течност и не се е изпарила или и при тези пилета вече са започнали да слагат допълнителни екстри?

Дано да не е последното, защото това пиле май беше най-доброто  Tired. Напоследък се наложи да купуваме пилешко на "Градус", от което бях тотално разочарована преди години, но сега явно са се стегнали, защото качеството е доста високо  Peace

# 107
  • София
  • Мнения: 3 612
Засега само с лидълските пилета не съм имала проблем, май.  ooooh!

# 108
  • Мнения: 86
Засега само с лидълските пилета не съм имала проблем, май.  ooooh!

и аз.  Peace

# 109
  • Мнения: 416
Преди време бях писала в последната тема за пилето "Градус", че като го пека и го обърнах, кожата беше надута и като я продупчих, изтече течност. Препоръчахте ми "Дюк". Започнах да го купувам и бях много доволна, но днес като правих пиле с картофи се случи същото като с "Градус". Не знам и аз вече какво да мисля. Дали е така с всички пилета и просто съм го обърнала на по-ранен етап, когато е нормално да има течност и не се е изпарила или и при тези пилета вече са започнали да слагат допълнителни екстри?
Дано да не е последното, защото това пиле май беше най-доброто  Tired. Напоследък се наложи да купуваме пилешко на "Градус", от което бях тотално разочарована преди години, но сега явно са се стегнали, защото качеството е доста високо  Peace
Пилешко или пиле? Цяло пиле доскоро изобщо не купувах, само филета и не знаех, че има такава ситуация с течността. Чак като взех цяло пиле "Градус", тогава ми стана подозрително.

# 110
  • София
  • Мнения: 3 789
Пилешко или пиле? Цяло пиле доскоро изобщо не купувах, само филета и не знаех, че има такава ситуация с течността. Чак като взех цяло пиле "Градус", тогава ми стана подозрително.

Пилешко. Рядко купуваме цяло пиле  Simple Smile

# 111
  • софия
  • Мнения: 30 812
Засега само с лидълските пилета не съм имала проблем, май.  ooooh!
"Лидълските" пилета са на Градус или Пилко. Поне тези в софийските магазини. Аз лично, вторите за нищо на света не бих ги сложила на масата си. Peace

# 112
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Честно да ви кажа,на мен ми се случва същото понякога и с домашните пилета,които ми носят от село.Мисля,че така става като не е сготвено добре и му трябва още печене.

# 113
  • София
  • Мнения: 3 612
Засега само с лидълските пилета не съм имала проблем, май.  ooooh!
"Лидълските" пилета са на Градус или Пилко. Поне тези в софийските магазини. Аз лично, вторите за нищо на света не бих ги сложила на масата си. Peace

Никъде не пише Градус или Пилко , фирмата е CHIRA

# 114
  • София
  • Мнения: 1 290
Като стана дума за "Градус" от Лидл... Супер рядко купувам кренвирши - веднъж на 4-5 месеца и какво се прилъгах онзи ден, че ги взех тези от 8 бр. Вътре нещо си хрупа, явно не смлели добре човките. Отврат!

# 115
  • Мнения: 2 815
"Лидълските" пилета са на Градус или Пилко. Поне тези в софийските магазини. Аз лично, вторите за нищо на света не бих ги сложила на масата си. Peace
Защо не ти харесват на Пилко(Пилко и Амета е едно и също, нали ?)
А аз, не купувам почти нищо на Градус, пилетата и разфасовки ,  винаги са космати, пребити  и с разкъсана кожа Rolling Eyes, в старата тема се оплаквах от техни дробчета, от  2 тарелки по 400гр , я останах 150-200гр годни за ядене, я не  ooooh!, сега гледам закована тема имат, без малко да драсна 2 реда, колко съм "доволна" от продуктите им.

# 116
  • Мнения: 416
Честно да ви кажа,на мен ми се случва същото понякога и с домашните пилета,които ми носят от село.Мисля,че така става като не е сготвено добре и му трябва още печене.
Значи напразно съм набедила Дюк и може би Градус. Може точно това да е причината, като обръщам пилето преди да е готово.

# 117
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Честно да ви кажа,на мен ми се случва същото понякога и с домашните пилета,които ми носят от село.Мисля,че така става като не е сготвено добре и му трябва още печене.
Значи напразно съм набедила Дюк и може би Градус. Може точно това да е причината, като обръщам пилето преди да е готово.
Аз съм забелязала,че ако ми изтича така,е сурово и после го допичам.После и Жак Пепен го каза същото в неговото предаване по "Фиеста ТВ" и се убедих,че оттам идва проблема.
На мен рядко ми се налага да купувам пилешко,защото бабата на мъжа ми гледа пилета на село,но и тук го има това,а на 100% знам как се хранят-ядат само просо и треволяци."Дюк" най-много се доближават до този вкус и имат типичния за пилешкото цвят-леко жълтеникав.Другите са ми едни сини и прекалено бели/и тлъсти/.Хубаво е,че намалиха цените си в последните години и няма особена разлика с останалите фирми. Peace

# 118
  • софия
  • Мнения: 30 812
Засега само с лидълските пилета не съм имала проблем, май.  ooooh!
"Лидълските" пилета са на Градус или Пилко. Поне тези в софийските магазини. Аз лично, вторите за нищо на света не бих ги сложила на масата си. Peace

Никъде не пише Градус или Пилко , фирмата е CHIRA
Пише, пише. "Чира" е марка на Лидл. Те не са производители. Погледни "Произведено за Лидл от ..."  (малките букви. Те, както обикновено, са най-важни.)Peace
Това е много широко използвана практика на големи вериги супермаркети. Поръчват на производители продукти, които се продават с марката на съотв. верига. Няма (или поне аз не знам за такъв) супермаркет, който сам да произвежда, каквото и да било (някои от колбасите, отново в Лидл, са на КФМ, но има и на световно неизвестни фирми, напр. Същото е и в Метро, за техните марки и т.н.)

Защо не ти харесват на Пилко(Пилко и Амета е едно и също, нали ?)
Преди 2-3 години нали правиха изследване на пилешкото месо за съдържание на вода. "Пилко" бяха едни от първенците. Щом слагат толкова много вода, не ми се и мисли какво друго има ooooh! "Амета", защото е ="Пилко". Каквото за едните, това и за другите. Не вярвам да произвеждат по различен начин.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 06:02 от zvanche

# 119
  • Мнения: 6 217
по готварските предавания казват, че ако изтича бистра течност, е готово, ако е мътна - е сурово.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт