Мода ли е да сме без грим?

• 24 095
  • 529
  •   1
Отговори
# 465

tanch, избери си някакъв хубав крем за околоочен контур и си прави освежаващи компреси на очите 1 или 2 пъти седмично. Примерно с краставица, торбички от чай от лайка... Потърси в нета, там ще намериш доста информация. Sunglasses

# 466
  • София
В случая на Танч става дума по-скоро за дълбоко разположени очи, а не толкова за сини кръгове. Вадя си извод по снимката на аватара. Моите очи са същите  Peace Решението е да замаскираш самите сенки с коректор в жълтеникава гама или в цвят сьомга (светъл според нуждата на кожата ти), а след това с малко по-светъл коректор и с тънка четка тушираш не цялата зона под очите, а само мястото където хвърля сянка хлътването.
Сега ще намеря едно клипче и ще го пусна за да видиш нагледно Simple Smile
Ето - http://www.youtube.com/watch?v=or6OX2kGM98&feature=plcp Абстрахирай се от ужасяващия вид на гримьора  Laughing В по-късните си клипове се е очовечил. Като цяло, хич не ми харесва как гримира очи, но съветите му за разни трикове и техники са просто гениални.

Последна редакция: сб, 02 юни 2012, 14:18 от NovemberRain

# 467
Сенките ги оправям някак, но по принцип много рядко слагам грим. Обаче това хлътване ме дразни много и с годините се увеличава, преди не изглеждаше така. Явно вече съм дърта и губя подкожна мазнина Laughing

# 468
  • София
Добавих клипчето горе  Peace И аз години си ходех с очевидно хлътнали очи, но след като го изгледах това клипче и пробвах съвета направо не можах да повярвам на резултата. Важно е разбира се да не напластяваш, а да нанасяш леко и с потупване до постигане на желания резултат. После фиксираш с малко пудра.

# 469
Благодаря, ще пробвам и ще споделя ефекта  bouquetТой всъщност поставя по- светъл тон по ръба на торбичките. В моя случай това трябва да се постави по ръбовете, които хвърлят сянка, т.е. от вътрешния ъгъл на окото по протежение на хлътването. Правилно ли съм разбрала?

# 470
  • България-Швейцария
За по-тежки случаи също има лек - филър.

Хубавото му е, че намалява и тъмните кръгове.

Още си събирам страха, но в най-скоро време ще отида да си сложа, защото ми е писнало, от дете си ги влача едни ей-такива - Tired

# 471
Има и процедура с траен ефект - прерязват се част от мускулните влакна с лазер и се депозира мазнина за попълване. Тъмните кръгове са прозиращи през кожата кръвоносни съдове, при полагане на допълнителен слой в областта прозрачността намалява.

# 472
Имам една приятелка с невероятно красиви сини очи, но около тях има доста тъмни кръгове, които хората често бъркат с грим. На живо е много красива, но ако я видите на снимка, никога не бихте повярвали, че е така. Много интересни черти, уникални просто. Но на снимка има много уморен вид. Нито следа от цялата й лъчезарност. Тя също много рядко се гримира. Може би само спирала си слага.

# 473
за последно се гримирах за Коледното парт.Сложих си червило и малко сенки ,чуствах на лицето си  огромна тежест от грима.По принцип не слагам грим-само за някакъв случай.В момента използвам абсолютно натурален ,органичен балсам за устни,защото постоянно са ми сухи.Незнам дали  емода или не.Аз просто се харесвам  така,а и кожата ми е по-свежа и мога да целувам децата си на воля:)

# 474
  • на кого му пука
Въпроса от заглавието на темата няма еднозначен отговор за мен.Има дами които поради добри природни дадености нямат нужда от ежедневен грим.Позволяват си такъв по повод или при настроение.Има и други които се чувстват по-добре когато са с грим.Както беше казала Богиня по назад в темата макиажа е мощно оръжие в борбата с класовия враг,което обаче уви не всеки може да овладее.

# 475
Незная дали е мода,но за мен лично през лятото е излишен всякакъв грим.Е,може би една спирала само.В тези жеги е трудно на кожата да диша,а и се размазва супер лесно.

# 476
  • До хладилника, който обичам
Подводният грим ще помогне против разтичане в жегите!

# 477
  • до най-прекрасния мъж
Обожавам чистата и свежа кожа, предпочитам да ходя така, отколкото намазана с 2 пръста фдт. Слагам грим рядко и той се състои от спирала и тониран гланц или балсам за устни. В изключително редки случаи прибягвам до фдт и сенки. Скоро, обаче, не съм купувала и съответно ползвала фдт. Така се чувствам по-чиста и по-натурална. Имам дребни несъвършенства по лицето, но предпочитам да се виждат те, отколкото да съм натрупана с разкрасители като кукла. Знам, че кожата ми така диша и се възстановява от появяващите се пъпчици много по-бързо и ефективно, отколкото ако запушвам порите с гримове. Не чувствам нужда да се гримирам.
Относно това дали е мода или не, предполагам е, защото все повече млади жени не се гримират. Предполагам това е опит за връщане към естественото и натуралното, от което много отдавна сме се отдалечили за съжаление.

# 478
Подводният грим ще помогне против разтичане в жегите!
И порите ще си останат запушени  Wink

# 479
  • на кого му пука
Наистина е по-лесно да се ходи без грим ,но определението "2 пръста фдт" пък защо беше.Не всички слагат такива количества.Ако почетете в някоя от темите за грима ще се убедите че има момичета които могат да ви дадат много полезни съвети в посока правилно поставяне на грима.
Аз съм на 38 и се гримирам горе-долу от две години.Преди това съм го правила епизодично и то само спирала и червило.Просто не съм усещала нужда от грим.Дори сега се гримирам само когато имам време и кеф за това.
Признавам обаче че има професии при които ежедневен лек грим е ако не задължителен, то поне препоръчителен.

Общи условия

Активация на акаунт