Мода ли е да сме без грим?

• 24 086
  • 529
  •   1
Отговори
# 525
  • България-Швейцария
А жени над 30 наемаш ли? А на 45 и отгоре?
На тях с какво ще им помогне, може би ще се върнат в категорияга 'момичета'.
Успокой ме и кажи, че подбираш кадри само за фирмата, в която работиш, а не и за други.

# 526
  • Somewhere far away
За аксесоарите и грима съм съгласна. Но има и друг момент -  тва че имам татус например не зоначава че отвсякъде ще ме гледат лошо и няма да ме приемат. В кой век живеем че тези неща да ни определят живота и бъдещето?
Не мисля, че трябва да има чак толкова предразсъдъци в обществото ни. В крайна сметка това че някой има пиърсинг или татуировка не означава, че не може да работи, да е съвестен, внимателен  и да се справя с нещата професионално!  Peace

# 527
Ако аз съм в такава позиция,също не бих наела момиче (жена едва ли ще се снима така),което е сложило снимка на биографията си тип кифленска-с джучките напред,в тоалетната или подобни.Ако ще да е дискриминация.Даже няма и да прочета биографията.Колко мозъчен капацитет трябва да имаш,за да кандидатстваш за работа с такава снимка?

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 14:07 от Мидичка

# 528
  • до най-прекрасния мъж
Ако аз съм в такава позиция,също не бих наела момиче (жена едва ли ще се снима така),което е сложило снимка на биографията си тип кифленска-с джучките напред,в тоалетната или подобни.Ако ще да е дискриминация.Даже няма и да прочета биографията.Колко мозъчен капацитет трябва да имаш,за да кандидатстваш за работа с такава снимка?
Точно така Мидичка, първото впечатление е най-важно, а снимката е именно това!!!

А жени над 30 наемаш ли? А на 45 и отгоре?
На тях с какво ще им помогне, може би ще се върнат в категорияга 'момичета'.
Успокой ме и кажи, че подбираш кадри само за фирмата, в която работиш, а не и за други.
Ако са с доказани качества, да, наемам! Даже мога да ти кажа, че едно от най-успешните ми попадения е секретарка на 50 години. Жената беше прекрасна, имаше всички умения да се справя с работата и сложи в малкия си джоб всички хлапетии, с "прекрасна гримирана визия". Напусна, защото се премести с мъжа си в София, още съжаляват за нея. Засега подбирам само за тези /7 на брой/, в които работя и няма забележки към работата им. Явно добре преценявам хората  newsm53 Само за твое сведение, паспортна снимка изпращат едва 1-2 % от кандидатите за работа. Получавала съм снимки от плажа, от бара с компания, от планината със семейството, самоснимки с нацупени физиономийки и куп още други, които извинявай, но и перфектни да са откъм качества, ще си имам едно наум. За мен това е НЕСЕРИОЗНО отношение към работата и към хората, които отделят от времето си да четата кандидатурите им.
За аксесоарите и грима съм съгласна. Но има и друг момент -  тва че имам татус например не зоначава че отвсякъде ще ме гледат лошо и няма да ме приемат. В кой век живеем че тези неща да ни определят живота и бъдещето?
Не мисля, че трябва да има чак толкова предразсъдъци в обществото ни. В крайна сметка това че някой има пиърсинг или татуировка не означава, че не може да работи, да е съвестен, внимателен  и да се справя с нещата професионално!  Peace
Зависи за каква позиция кандидатстваш, но с пиърсинг на носа и видима татуировка не бих те наела да обслужваш клиенти на банка, сори!

# 529
Темата зави по посока, неподходяща за текущия подфорум.

Общи условия

Активация на акаунт