Мода ли е да сме без грим?

• 24 096
  • 529
  •   1
Отговори
Имам някакви наблюдения, впечатления и мисли по въпроса, но съм на етап разсъждение и наблюдение и не мога да формулирам точна теза и заключение. Вие какво мислите по въпроса - срещат ли се все повече хубави жени без грим и ако да, на какво се дължи това?

# 1
 Не , не се срещат. Модата е гримът да е колкото се може по-естествен , и лицето да изглежда натурално и естествено , но това не значи , че не ползват грим. Ползват , и то много. То вече и мъжете ползват грим , та какво остава за жените.

# 2
  • където ми харесва
Аз обичам да излизам без грим. Имам чисто лице, без бръчки, без пъпки и много бяла кожа. Изглеждам добре и с грим и без грим. Предпочитам без грим.

# 3
На работното ми място има були, които не се гримират, но те си ходят и с мустака, и с натуралната няколкодневна миризма. Sick
Иначе аз съм голям привърженик на естествените цветове. Смятам, че ежедневен грим, макар и лек, трябва да има. Peace

# 4
  • където ми харесва
На работното ми място има були, които не се гримират, но те си ходят и с мустака, и с натуралната няколкодневна миризма. Sick
Иначе аз съм голям привърженик на естествените цветове. Смятам, че ежедневен грим, макар и лек, трябва да има. Peace
В този ред на мисли, случвало ми се е на няколко пъти да чувам коментари по адрес на негримирани момичета, че понеже не се гримирали били я селянки, я мърли, нечистоплътни и прочие.
Което е много странно. Да отбележа, че масово тези коментари излизаха от изключително изрисувани устни на млади момичета.
Злоба ли е това към чистата, негримирана кожа, завист ли е, какво е?!

# 5
Рядко през деня ползвам грим. Нямам какво да скривам или прикривам с грим, че да си го причинявам всекидневно.
Не ми харесва гледката на наклепана като за карнавал посред бял ден...
Червило, гланц и подобни - ок, но излишно мацане през деня (освен за някакъв по-различен повод), не харесвам.

# 6
В този ред на мисли, случвало ми се е на няколко пъти да чувам коментари по адрес на негримирани момичета, че понеже не се гримирали били я селянки, я мърли, нечистоплътни и прочие.
Което е много странно. Да отбележа, че масово тези коментари излизаха от изключително изрисувани устни на млади момичета.

Според мен е въпрос на вкус , и след като въпросните гримирани момичета не намират липсата на грим за естетична я наричат по някакъв начин. Аз също съм чувала от негримирани момичета да наричат гримираните с обидни епитети , нищо ново.

# 7
..., случвало ми се е на няколко пъти да чувам коментари по адрес на негримирани момичета, че понеже не се гримирали били я селянки, я мърли, нечистоплътни и прочие.
За младите момичета е ясно - тях младостта и свежестта ги краси. При мен са натурални лели с девствени мустачки и веждаци. Mr. Green

# 8
  • където ми харесва

Според мен е въпрос на вкус , и след като въпросните гримирани момичета не намират липсата на грим за естетична я наричат по някакъв начин. Аз също съм чувала от негримирани момичета да наричат гримираните с обидни епитети , нищо ново.
Е, разбира се-и двете страни са засегнати по един или друг начин.
Но, повечето пъти, когато съм слушала (участвала) в дискутиране на нечия гримирана физиономия, негативните коментари и епитети са идвали от начина, по който е гримирано едно лице, неподходящия грим, или прекалено многото такъв.

# 9
  • Велико Търново
Аз лично рядко ползвам грим в ежедневието. Лицето ми е чисто и мисля, че изглеждам добре и без грим. И определено не съм с мустак и няколкодневна телесна миризма. От друга страна, виждала съм как наклепани със сто тона грим девойки си лягат в чистото легълце, без да си почистват лицето и на сутринта картинката е ужасна.

# 10
Аз също през деня не използвам грим, не мисля че имам нужда, но пък лек грим си е хубаво да има, поне една спиралка и малко червило.

# 11
 Да , неподходящият грим или несполучливият такъв е друг въпрос. Но моето лично мнение е , че целта на грима е не само да прикрива евентуални несъвършенства , а и да подчертава естествената красота. Например спирала , червило в подходящ лек нюанс. Дори най-красивата жена е още по-красива , когато е гримирана качествено.

# 12
В тона на предните изказвания - имам позната, която вероятно се гримира с баданарката и не ми се мисли как го чисти после, но за нея всички негримирани са веднага нечистоплътни. А девойката има проблем с хигиената, който компенсира с обилно поливане с парфюми.
Аз харесвам незабележимия грим, който изглежда все едно го няма. Чалга стилът не ми е по вкуса, а обилно грим ползвах в тийн годините, когато се опитвах да скрия въображаеми недостатъци и не с чувствах достатъчно уверена.
На една жена с хубава кожа и ведро излъчване й е напълно достатъчно да носи на лицето тониращ крем /той не запушва порите, за разлика от пудрата и ф-д-т/, спирала /за изразителен поглед/ и нюансиран гланц за устни /за свежест/. Останалото се допълва от дрехи, хигиена и поддържани коса и нокти.
Толкова.
Останалото е за нощни клубове и разни специални поводи. Peace

# 13
  • Варна
Хубаво нещо е макиажът.

# 14
За ходене до магазина ме мързи да се гримирам. Но за кафе, разходка и подобни се гримирам /надявам се добре/. Свалянето на грима ме дразни - или тоалетното мляко ми се разтича от памука, или от кърпите ми люти на очите /нищо че пише че са без алкохол/, или гела е с парабени.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт