Мода ли е да сме без грим?

• 24 515
  • 529
  •   1
Отговори
# 45
Всъщност, много малко жени изглеждат хубави без грим, да не кажа никои. Брюнетките с гъсти мигли, мургави кожи и малинови устни са облагодетелствани.
Хич не съм съгласна с първата част. Много жени виждам, които са хубави без грим. Вероятно е въпрос и на личен критерий кое е хубост, разбира се.
Е, може да са спретнати, чисти, симпатични, ама надали някой ще ги загледа чак  Simple Smile

# 46
  • До хладилника, който обичам
Е, може да са спретнати, чисти, симпатични, ама надали някой ще ги загледа чак  Simple Smile
Пак не съм съгласна Simple Smile

# 47
Е аз казах, че брюнетките са изключение, де  Laughing

# 48
Е аз казах, че брюнетките са изключение, де  Laughing
Мне, нямам това предвид Laughing Просто моите впечатления са други - не само за брюнетки.
Чиста кожа, сресана коса и най-вече излъчване хващат око почти без грешка.

# 49
  • град-държава
Имам усещането, че представата за поддържана жена съвсем се е изкривила.
На мен винаги забележимо гримирана жена в ежедневието ми блъска на слаба хигиена. В повечето случаи голяма част от момичетата, които виждам с грим ми изглеждат изключително нечистоплътни (нокти, фдт+пудри, червила, коса много рядко измита в същия ден) - не знам те какво виждат в огледалото.
Още по неприятна гледка е проблемна кожа наплескана с грим. Хиляди пъти по-добре е, ако просто е почистена.
Аз самата имам много чувствителна кожа, дори най-обикновена хидратация с фактор едва изтърпявам за повече от няколко часа, какво остава да ходя с грим постоянно.
Грим използвам много рядко, предимно за вечерно излизане в абсолютен минимум. През деня никога - само добре почистена кожа, за мен е важно да се чувствам комфортно, а красотата е твърде субективно понятие в крайна сметка - обикновено доста сбъркано по нашите ширини, изглежда същото се отнася и за "поддържането". 

# 50
Не знам къде ги виждате тези жени без грим, явно гледаме в различна посока.  Simple Smile Но аз по често срещам дори малки момиченца ( преди пубертета ) с грим, което ми е едно такова неприятно като усещане. Макар, че са все красиви деца, това подчертаване по дамски ми е гадно. Както и прекалено нацапотени млади момичета. Може би изобщо негримирани жени забелязвам около 50-те, с доста угрижен вид и все си мисля, че просто им е тежко и последното, което ги вълнува в дадения момент е дали са гримирани.
Иначе за себе си мога да кажа, че аз обичам да се гримирам, но като по млада по не ме мързеше и повече се гримирах и  повече си подчертавах очите, а сега все към едни натурални цветове ме влече, отдалеч за негримирана мога да мина.  Simple Smile Но и най красивата естествено жена поне на мен ми харесва повече със спирала и червило или гланц , отколкото съвсем бледа. Особено по светлите жени сякаш всичко им се слива, ако са без никакъв грим.

# 51
Ох, момиченцата са ужасни -  с два пръста фдт върху пъпките и два пръста черен молив около очите. От чалгата ли дойде модата на тоя тип грим, не знам.
Иначе продължавам да твърдя, че жената трябва да има някакъв екзистенц-минимум грим - фдт (ако е нужно), руж, спирала (задължително), червило или гланц (по желание). Особено пък на работното място. Несериозно ми седи жена с костюм и лице като умита чиния, неуважително.

# 52
Е, ако костюмът задължава носене на грим, да влязат метро-мъжете Laughing
Струва ми се, че смесваме в момента дрес-код за работно място с ежедневие. Болшинството жени не работят на място, изискващо в официален или неофициален дрес-код костюм и някакъв вид грим.

Много от жените, независимо къде и какво работят, се обличат и гримират като бар-дами, което е значително по-неуважително и грозно за окото, отколкото ако бяха просто без грим...

И да, с момиченцата е страховито. Два пръста грим и висящи меса над коланите на възтесните дрехи. Бррр.

# 53
Позволяват ми да се гримирам, откакто бях на 4 годинки. Оттогава експериментирам. Познавах жени, които се гордеят, че за пръв път са опитали грим на 23 години, когато са опитали и да си оскубят веждите. Познавам много красиви жени, от типа естествена хубост- музата на художника.

Само че и тези жени стигат до момента, когато трябва да знаят как да презентират красотата си, за да е още красота. Защото онова, естественото, си е отишло и трябва да се замени с подходяща магия.

Но не са се гримирали години наред и тая магия не им идва естествено.

В момента очичките ми са а ла Джак Спароу- тежка очна линия и сиви сенки. Но не е в механиката, гримът е въпрос на duende.

На механично, обективно ниво съм грозилище със странен нос, на феноменологично- всичко от невинна девойка до фатален вамп.

# 54
Ох, момиченцата са ужасни -  с два пръста фдт върху пъпките и два пръста черен молив около очите. От чалгата ли дойде модата на тоя тип грим, не знам.

Екстеншъни, разголени дрешки, duck face...

Ето откъде е модата.

Фреската се казва "красавици си правят снимки с телефон в огледалото".

# 55
Ма защо като се каже "грим", задължително се разбира такъв като за бар-дами? Упоменала съм по-горе какво разбирам под "ежедневен грим" - нещо, което не се набива на очи, мъжете си мислят, че си без  Mr. Green, а същевременно не изглеждаш като току-що станала от леглото след тежко боледуване.
Да, зависи човек какво работи, за готвачките не е необходимо, но ако контактуваш директно с клиенти, имаш публични изяви или си на висока позиция си е направо задължително. Според мен.

# 56
От грим до грим планина разлика. Модно се надявам да остане лекото подчертаване на окото без излишества и баданосване.
Моят ежедневен грим не е и грим според разбиранията на Красива мама- малко бледорозови сенки, спирала и безцветен гланц. Стига. Не ходя на работа
На лицето си слагам само хидратиращ крем. И пак стига.
Неземна красавица не съм, но изглеждам добре, защото имам здрава кожа и свеж тен. Неща, които ми липсваха, когато се налагаше да ползвам макар и професионални фдт, пудра и пр.
При проблемна кожа все мисля, че има нужда от справяне с проблема, а не от замазването му.

# 57
За грима пак да кажа - хубаво е да се бутне малко. Ето...

Освен Голди Хоун и Сара Дж. Паркър, другите жени на мен ми изглеждат съвсем добре без грим. Rolling Eyes  Blush
Макар че първите снимките са с доста лошо качество, което също се отразява като разлика, в сравнение с вторите.

# 58
Такива снимки с/без грим са много смешни, когато "без" е някаква ужасна снимка, щракната неочаквано, по възможност с нелепо изражение, а "с" е с поза и предварително подготвена за фотос. Подозирам, че ако въпросните звезди позират специално за снимките "без", резултатът няма да е никак зле също Simple Smile

# 59
За грима пак да кажа - хубаво е да се бутне малко. Ето...

Освен Голди Хоун и Сара Дж. Паркър, другите жени на мен ми изглеждат съвсем добре без грим. Rolling Eyes  Blush
Макар че първите снимките са с доста лошо качество, което също се отразява като разлика, в сравнение с вторите.

Кое им е добре, като болни са. Кортни Кокс изглежда добре, щото е със спирала и руж  Mr. Green и Кейти Холмс, щото е младичка.

Общи условия

Активация на акаунт