Мода ли е да сме без грим?

• 24 166
  • 529
  •   1
Отговори
# 315
Чудех се относно гримирането - дали момичетата наследяват някакъв модел на поведение в това отношение от майките си? В смисъл, ако майката не се гримира или го прави в определени случаи, то значи ли, че момичето ще вземе нейния модел. И обратното?

# 316
 Поне в моето семейство не е наследен модел. Майка ми слага само и единствено червило, много весело ми става, след като си измие зъбите си слага червеникаво червило, на какво отгоре не знам. Миришело и хубаво, чувствала се добре. Спирали, пудри, ФДТ- не. Аз обратно- слагам всичко без червило, акцентирам на очите, следвайки един съвет на Dona в сериозна тема за грим и се получава доста добре. Някога на младини рисувах и очите, и устните, това ми даваше доста години отгоре и някакво страдалческо излъчване като на актриса от началото на миналия век.

# 317
  • До хладилника, който обичам
Чудех се относно гримирането - дали момичетата наследяват някакъв модел на поведение в това отношение от майките си? В смисъл, ако майката не се гримира или го прави в определени случаи, то значи ли, че момичето ще вземе нейния модел. И обратното?
Донякъде, но зависи.
Знам семейства, в които едната сестра се гримира ката ден, другата - за представителни цели.
Дъщерите на първата грим не помирисват, на втората - едната се гримира ката ден, другата - понякога или за представителни цели.

Но то много зависи кой как е учен, т.е. дали гримът се набива в главата като нещо неотменно или просто като възможност.

Едно време на баба ми й се изправяше косата, ако ме видеше тръгнала за училище с червило (по това време имах период, в който се гримирах усилено и ежедневно) и ми намилаше много как може така. Не бих казала, че ми се отрази нито в посока гримиране, нито в посока негримиране.

Бабата на приятелката ми тичаше след нея сутрин. "Спри! Спри, баба, къде си тръгнала такава!" - "Каква?" - "Как може да излезеш без червило барем!"
Тя се гримира понастоящем повече от мен, но може и без грим да бъде видяна.

Такива работи.

# 318
Хм,майка ми се гримира в изключително рядък случай - разбирайте -нова година,р.д. И т.н
Аз ,както изясних излизам без грим само до магазина и лятото по градинките с малкия,но със слънчеви очила...Сестра ми се гримира...   ....  .... Не помня кога за последно съм я виждала,като карах аз  курс за грим ,преди това сигурно с години не е....лесно и е- мъжа и така я харесвал ,намери си и тя извинение,не че преди него се гримираше...

# 319
Майка ми без грим не може да бъде видяна - евентуално 10 минути преди и след сън и след баня. На плажа, в градината, на секцио, както казах  Mr. Green - навсякъде. Аз не съм така, сестра ми пък съвсем от дъжд на вятър се гримира. На мен ми действа отблъскващо чак такова отношение към грима.

# 320
  • Варна
 И моята майка се гримира само след здрав "ритник" от моя страна.
Иначе аз съм си със "замазката" - обичам да се рисувам. Мога да бъда вамп, мога да бъда момиченце-кокиченце, въпрос на настроение.

# 321

Темата първоначално беше пусната в Клюкарника, ако изначалното й позициониране беше в Красива мама, признавам, никога нямаше да пиша в нея.  Simple Smile

Защо?

По тривиалната причина, че никога не влизам тук.

# 322
Майка ми се гримираше само за някакво официално събитие. От едно 5-7г. изобщо не се гримира.
Аз не се гримирах до към 11ти клас. Тогава започнах да слагам спирала и червило.
А когато отидох студентка, едната ми съквартирантка без грим не излизаше. Тя се зае със задачата да ме научи да се гримирам. ) Но и тогава го правех основно за дискотека. )
Сега съм с грим всеки ден. Освен ако не изляза цял ден от нас, което е супер рядкост и не знам от кога не ми се е случвало. )

Сестра ми също слага спирала и гланц, много рядко червило.

# 323
Преди да роди майка ми също никога не е била без грим и без направен маникюр. Сега е абсурд да хване да се гримира, даже вече аз й правя маски и й оформям веждите. Ама така е в живота... А аз лично вече не мога без фдт и спирала и въобще да не се направя. Пък и тренинга ми е такъв, че за 10-15 минути съм направила основа, пудра, руж, спирала, балсам на устните и косата. И тази жертва ми се изплаща през целия ден, когато съм сред хора и се чувствам окей и комфортно. Иначе лятото, когато съм навън само да се мотая и да повървя, пропускам грим...

# 324
О, аз и на плаж ходя с грим....)))))
Слънцезащитен крем за лице и от горе фон дьо тен. )))) и шапка задължително...)

# 325
Майка ми слагаше само червило, и то за специален случай. Не съм се повлияла от нейния модел, както и сестра ми.

А връзка с мнението на мъжа? Моя приятелка от минималистичен грим премина към почти никакъв, защото  приятеля й така предпочитал. Казва, че й липсва да се 'понагласи'.

# 326
Моята майка все гримирана я помня. Че и вкъщи. Даже ми мрънка понякога за косата, не ми била ок прическата  Laughing

# 327
Като гледам май зависимостта е по-скоро обратна  Simple Smile
Абсурд е да отида на плаж гримирана. Както и през лятото да си сложа на лицето нещо повече от спирала и глос/червило. Общо взето при първите слънчеви лъчи почвам да си пека лицето, за да придобия малко по-здрав цвят. Знам, че е вредно, но варианта с фдт в жегата ми е непоносим.

# 328
Dona, абсурд да тръгна да си пека лицето просто...)
За това и съм със слънцезащитен, и от горе фон дьо тен. ) С правилния продукт изобщо не се усеща, че имаш нещо на лицето. )

# 329
За плаж не мога да ползвам фдт. Слагам спирала, оформям веждите и някакъв глос за устните. Също не си пека лицето или поне се опитвам

Общи условия

Активация на акаунт