Как да хвана крадеца

• 5 552
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте,

Пред входа на блока с подръчни средства си направихме доста хубави градинки. Но имаме един проблем. Някой постоянно ни краде цветята които засаждаме. Не всичко цветя, крадат се по екзотичните и по скъпите. Та моля, дайте ми идеи как да хвана този крадец.

Аз си мислех да взема едно изкуствено цвете , да го сложа в саксия и да го гипсирам, след това заедно със саксията да го положа в пръстта, като завържа на него тънка месина със звънец. Но не знам дали ще се получи, тъй като живея на последен етаж, и не знам дали ще чуя звънчето когато  крадеца  се опита на ново да открадне цветето.  newsm78

# 1
Здравейте,

Пред входа на блока с подръчни средства си направихме доста хубави градинки. Но имаме един проблем. Някой постоянно ни краде цветята които засаждаме. Не всичко цветя, крадат се по екзотичните и по скъпите. Та моля, дайте ми идеи как да хвана този крадец.

Аз си мислех да взема едно изкуствено цвете , да го сложа в саксия и да го гипсирам, след това заедно със саксията да го положа в пръстта, като завържа на него тънка месина със звънец. Но не знам дали ще се получи, тъй като живея на последен етаж, и не знам дали ще чуя звънчето когато  крадеца  се опита на ново да открадне цветето.  newsm78
една уебкамера, която да мята до там Wink може и на първия етаж да се монтира. Сигурно е някоя съседка от близките входове... ако с корените ги няма цветята.
Много е неприятно, т.к. и аз съм ентусиаст с едни цветя зад блока Simple Smile много е красиво така освен на терасата да има и около блоковете цветя.

# 2
Гледай Сам вкъщи и използвай някой от неговите методи, ще имаш успех  Joy

# 3
Не ми е до 0.50 стотинки или до двата лева където съм ги дала за цветята, ама начина ме вбесява. Да си поиска, ще дам, а и обичам красивото и  свежото. Много труд се положи и от съседите за да има добър облик пред входа, защо трябва някой да го разрушава и да си изгражда такъв на гърба на другите.  PeaceЗадружен вход сме, всеки помага с каквото може за да ни е приятно когато си влезем в домовете си.
Jos, и това съм мислила. Имам останали камери от бившият офис.Май на края ще взема да я поставя, та и белкем разбиването на мазите да спре, макар че входната врата ни се заключва  Sad Praynig

zdravko_ianev - идеята никак не е лоша, като се има на предвид че децата са най изобретателни  Laughing Laughing Laughing

# 4
Може да сложиш предупредителна табела, че има камера, нищо че няма такава. Иначе поздравления за ентусиазма ви, но няма как да ги опазите освен ако не давате дежурства  Peace За съжаление хората сме много лоши.

# 5
100 на 100 е някоя пенсия. От общината се бяха жалвали, че пенсиите им изпоскубали цветята в градинките. Преди в блока в който живеех много често драскаха по стените със спрейове. Сложиха табелка, че има постоянно видеонаблюдение и набезите секнаха. Ама то хубавото във вашия случай е да хванете крадеца и да го направите на пух и прах. Наистина сложете нещо което да вдига много шум.

# 6
Не ми е до 0.50 стотинки или до двата лева където съм ги дала за цветята, ама начина ме вбесява. Да си поиска, ще дам,....
На мен зад гърба ми миналата година ми откраднаха два от храстите, които бях купила за блока. Просто въобще не съм усетила докато съм правила дупки за тях в градинката. За подобно нещо не зная повече наглост или смелост ти трябва?

# 7
Тъкмо чета последният пост и какво да ви кажа - снощи под терасата /под носът ни/ да вземат да свалят гумата на джипа , но са изтървали тежестта явно , защото джипът е легнал на гумата , та кражбата не е била успешна. А аз като се сетя , май излизах на терасата към 02-03 ч. да простирам едни неща....та може и да съм ги стреснала.
  Настанаха гладни години явно . Само да се обърнеш и са те измислили #Cussing out

# 8
Не от глад-от мързел е всичко!
Да прекараш другия,за да не дадеш някой лев. Тъпо.
Всичко се връща.
Да, сложи уеб камера и после ако трябва му/й разлепете снимката наоколо с описание на дейността му/й Mr. Green

# 9
Много е неприятно. Покрай тези общи площи всеки може да мине и да ги вземе.

Уеб камерата наистина е добър вариант. Може да се окаже, че човекът, който краде е познат.
Поне ще го засрамите.

Grinning Grinning

# 10
Ей много е гадно и на нас ни откраднаха два от храстите в градинката, тъпо защото струват по 1лв. . Не е от нямане от идиотщина ще да, обидното е че да си бяха поискали щях да им купя. Но след като казах, че ще сложа камера спряха да ги крадат, явно е някой от входа  smile3506

# 11
Само камера може да помогне или пробвай с това Simple Smile

# 12

Да, сложи уеб камера и после ако трябва му/й разлепете снимката наоколо с описание на дейността му/й Mr. Green

И аз съм за това решение! Плюс идеята от последния пост на камелия.  Grinning Но най-добре напишете, че има камера и крадецът ще бъде изтипосан публично в квартала.  Grinning

# 13
  • София
Бих разпечатала съобщение от сорта на "При следваща кражба на растения от градинката, ще разпечатваме снимки от монтираната камера".

# 14
Разпространи из блока, че знаеш кой краде- може и да се стреснат.

Общи условия

Активация на акаунт