Препоръчайте ми историческа книга!

• 15 023
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • София
и все пак, това не е 19 век...

И да не е съвсем спам
Препоръчвам "Корона от тръни" на Стефан Груев. добре написана, в никакъв случай научна, в никакъв случай романизирана история на Цар Борис ІІІ. Скоро я преглеждах, по различен от религиите въпрос. Мисля, че би била интересна на някого и се вписва чудесно в темата.

# 31
"Името на Розата" на Умберто Еко
Трилогията "Реквием" на Робин Йънг
"Ерес" на С. Дж. Парис
Всичко на Пол Дохърти
 Mr. Green
А, също и The Cadfael Chronicles на Елис Питърс, но не мисля, че са преведени и издадени на български :<

# 32
# 33
Препоръчвам ти "Фараон" на Болеслав Прус. Много ще се изкефиш.

# 34
  • София
Препоръчвам ти "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева. Не обичам исторически книги, но тази ме грабна като изказ и  стил. Няма как да не отчета и голямата ерудиция на авторката като професионален историк.

# 35
  • София
Много книги си записах от тази тема, които не съм чела.
Благодаря ви за препоръките!

# 36
# 37
  • София
Здравейте  Hug!
Моля ви, дайте ми идея за исторически роман за сина ми. На 11 г. и половина е, иска да чете нещо за Цезар, Марк Антоний, Цицерон, Помпей, да има битки...
Намислила съм да му предложа поредицата на Колийн Маккълоу, но искам да му предложа повече неща.
Мерси на отзовалите се.

# 38
Препоръчвам "Български хроники" на Стефан Цанев - те са 4-ри тома и обхващат цялата българска история - за мен е много интересна и един вид "нов прочит" на известни факти.

# 39
  • Ямбол
Вени, току що завърших "Мечът на Атила" от Майкъл Къртис Форд. Мисля, че има от всичко, което си изброила - битки, мечове, стратегии, коне. Става дума за хуните -> Атила и римляните -> Еций. Няма разврат и жени  Mr. Green , та става за момче на 11.

# 40
  • София
Лиляна, тъкмо прочетох мнението ти в другата тема и щях да те разпитвам. Благодаря ти за отзивите  Laughing  Hug! Ще му я препоръчам, а и аз самата бих я прочела с удоволствие. Само дето Атила май няколко пъти е бил римляните и не е любим образ на моя синковец  hahaha.

# 41
  • Ямбол
Ще ми се да ти отговоря, но ще издам съществена част от книгата, ако възнамеряваш да я четеш.
Битката е интересна - с нея започва и завършва книгата, та не искам повече да издавам.

# 42
  • София
Лиляна, благодаря още веднъж - разказах му какво си написала и утре сигурно ще я потърсим  Peace.

# 43
  • Ямбол
Дано да не ви подведа, че на мен в един момент ми бяха малко в повече всички тези храбри воини битки, но за дете може и да е впечатляващо, затова си позволих да ви я препоръчам.
Синът ми също обича книги с исторически елементи - Детективи с машина на времето и на Рик Риърдън книгите ги препоръчва с две ръце.

# 44
  • София
О, не се притеснявай  Hug! Напълно съм наясно, че всичко си е въпрос на вкус.
А тази поредица, "Детективи с машина на времето", я гледахме на книжния панаир, но така и не купихме нищо. Рик Риърдън беше автора на поредицата за Пърси Джаксън, нали така? Синът ми не я  е чел и нея, виж колко заглавия изникнаха, супер Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт